Vrechin Cruiser KZJ95

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 04. Januar 2009, 05:52

sem delal z DHLom včasih.. dokler mi niso izgubili pomembne pošte... opravičilo je bil CD z licenčnimi "greatest hitrs" in dopis "Dear John style"; da o časovnici ne zgubljam besed; iz Nemčije pride isti dan kot navadna pošta (ravno danes sem dobil.. pa sem naročil /kupil na eBayu 31.12).

Za kak poduk, kako se izogniti dodatnemu DDVju.. se pa priporočam. :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 04. Januar 2009, 10:02

No, moja pošiljka pride s TNTjem. Bomo videli, kako bo. Poštnina za tak komad čez pol sveta je kar konkretna (malo manj kot 100 EUR), prišlo pa naj bi v petih dneh (s tem da bom verjetno stvar kupil jutri, poslano bo pojutrišnjem).

Skrbi me samo, da mi ne bi po kakšnem naključju cariniki pošiljko obredno (komisijsko) uničili.

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 04. Januar 2009, 11:40

TNTjev tracker je kar lušna stvar, ;-) Sem pa prek njih naročal samo iz Anglije, tko da ne vem, kako se kej obnesejo čez razne luže, pa tud s carino takrat ni blo nobenga posla.

@gorazd: DURS o izogibanju dvojne obdavčitve govori samo v smislu obdavčevanja dohodkov, za katere (zaradi transparentnosti, dacarji seveda morajo imet vse podatke o vsakem evrčku, ki ti pade v žep) je potreben sporazum, da država, kjer služiš, podatke posreduje Sloveniji.

Kolikor je meni do zdaj znano, so obdavčitve izdelkov izven EU večinoma vračljive, če je račun višji od nekega zneska (prbl. 50€, a la dobri stari Mehrwertsteuer), če pa to ni možno, ti Slovenija ne sme računat davka na kupljeno robo, če je že bil plačan v tujini (razen če vrednost nakupa presega 10000€, potem moraš plačat DDV v Sloveniji, ampak ti morajo osnovo obračunat brez davka, plačanega v tujini, potem pa je tvoja stvar, kako izterjaš že plačani davek; v EU ti ga sicer ne računajo, če predložiš davčno številko).

Še tale in naslednja sekcija sta zanimivi, ampak govorita večinoma o EU.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Februar 2009, 12:02

Od petka naprej spet vozim LCjko. :-2

Poleg glave in tesnil ima še nove jermene, napenjalec, vodno pumpo, grelne svečke, nastavljene injektorje in porihtanih še par malenkosti (spucan hladilni sistem, osvetlitev armature, EGT meter, napeljava za GPS ...).

Deluje. Samo se bo odkotalilo še kakšnik 10 kkm mimo, preden bom začel verjeti, da je vse vredu.

Še eno vprašanje:
Dozdeva se mi, da je sedaj vzmetenje malo bolj trdo. Mislite, da je lahko kaj škodilo amortizerjem, da je bil en mesec avto na dvigalu, sicer na tleh, samo je težo držalo dvigalo in ne vzmetenje, ki je bilo večino časa nekako do polovice raztegnjeno?

Morda bo pa prvi skok do poligona za Savo porihtal zadevo ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. Februar 2009, 17:37

Ja to se bo uredilo, ne skrbi. Lahko gremo pa na poligon za savo. Če imaš čas kr prlet, pa se gremo furat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Februar 2009, 22:24

Pokličem enkrat v prihajajočem tednu ...

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 26. Februar 2009, 23:36

Bom kar tukaj nadaljeval z vprašanji ...

Počasi bom spravil skupaj sistem predalnikov za v prtljažnik, pa bi ga želel v nekaj obleči, da ne bo les ven zijal. Naj bi dobro kljubovalo obrabi ob drgnjenju, debelina 1-2 mm, in cena čimugodnejša. Ideje (tudi kje kupiti)?

Druga stvar pa je, da iščem nekaj takega:
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... ook_01.jpg

Torej nekakšne tirnice, na po kateri bi lahko premikal pritrditvene točke gor in dol. Tale ideja na sliki je že kar huda, zadovoljen bom tudi s čisto enostavno izvedbo. Ideje dobrodošle ...
Zadnjič spremenil vrecha, dne 03. November 2009, 14:17, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 27. Februar 2009, 00:02

kovinske karnise niso dovolj dobre? al se mora nujno "zatikat"

glede lesa - ultrapas, furnir, cota za zvočnike,... nekako v tem vrstnem redu.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 27. Februar 2009, 07:21

Ne rabijo se zatikat, morajo pa posamezni priključki (ki jih lahko naredim tudi sam - rabil bi zgolj močno tirnico) in tir zdržati točkaste obremenitve vsaj okoli 20 kg.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. April 2009, 23:50

Z upanjem na malo več reda v prtljažniku sem danes namontiral predalnika.

Med izdelavo:
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... nik_01.jpg

V avtu:
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... nik_02.jpg

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... nik_03.jpg

Plus: Izdelava je bila dovolj precizna, da ni rožljanjo med vožnjo (oziroma so tišji od peči na trdo gorivo pod havbo :twisted: ).
Minus: Predimenzionirani - prazni so težki okoli 50 kg ... :oops:
Zadnjič spremenil vrecha, dne 03. November 2009, 14:18, skupaj popravljeno 1 krat.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. April 2009, 19:27

Če bi uporabil rebrasto ALU pločevino bi bilo pol lažje.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 17. April 2009, 22:15

Res ...

Drugače sem pa na še eno idejo prišel danes, ko sem skočil po alu profile, za katere sem spraševal malo višje v temi.
Okvirje predalnikov bi lahko sestavil iz primernih alu profilov, bilo bi hitreje in še bolj natančno narejeno, vendar pa dražje.

Če bo še kdo rabil kaj podobnega, tule imajo čuda na voljo:
OPL
Minitec
Lipro

Glede teže pa lahko bi bilo bolje, lahko pa še huje. Tile industrijski African Outback tehtajo okoli 80 kg in koštajo skoraj 1 kEUR. Res pa je, da vsak predal dokazano zdrži 200 kg tovora, kar je štirikrat več od tega, kar bi upal naložiti v svoje.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. April 2009, 22:23

Tile profili so dragi kot žefran, saj so za industrijsko uporabo.
Jaz sem imel v mislih rebrasto pločevino (3 na 4), ki je zelo močna, če narediš takle predalnik.

http://www.impol.si/uploads/pictures/iz ... vintet.jpg
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 18. April 2009, 07:30

Tile predalniki izgledajo prekrasno bi jaz rabil nekaj
podobnega za orodje noter zložit :idea:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. April 2009, 10:19

He he.. tole si naredil za naslednjih 100 let; vodila zgledajo preklemansko močna; genau za predale v delavnici.

Se mi pa zdi, da ta kišta zasede ogromno (preveč) prostora; jo imaš namen uporabljat tudi na potovanjih?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost