Subaru forester

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
Izi
Novinec
Prispevki: 13
Kraj: Idrija

Subaru forester

Odgovor Avtor: Izi » 14. September 2006, 12:41

Pozdravljeni,

sem nov na forumu pa bi postavil nekaj vprašanj, ker vem da se dobro spoznate na te strojčke.. ;-)

Doma kupujemo foresterja letnika tam okoli 1999 - 2001, zanima me na kaj je potrebno bit pozoren pri nakupu. Sem gledal po avto netu in imajo že kar veliko kilometrov - okol 140000. Verjetno to za tak avto še ni veliko... :?:
Če pa kdo ve še za kakšen oglas pa kar povejte... :lol:

hvala za vašo pomoč.... ;-)

Uporabniški avatar
Rasta
Uporabnik foruma
Prispevki: 429
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: Rasta » 14. September 2006, 16:19

Sem slišal, da je tale hudičevo dobro ohranjen. :cool:

http://www.avto.net/tr/10261461_7_9_2006_1p.jpg
Zima kje si?

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 14. September 2006, 17:14

@Rasta:
:D :D :D

@Izi:
Če te omenjeni Fori zanima, me pokontaktiraj ...
Kar pa zadeva kilometre - velja omeniti dvoje:
1. Kar zadeva realne kilometre, so verjetno Subaruji med tistimi, ki so najbolj realni. Gre za specifično vozilo, ki ni tako kot kakšen Passat, ki se ga v treh letih spravi na 200.000, nato pa lepo zavrti km nazaj in proda.
2. Moj ima cca. 166 kkm - in če ga pogledaš (ali se z njim pelješ) tega niti pod razno ne boš opazil. Motor popolnoma suh (mislim zunaj :D ), podvozje popolnoma ok, pločevina ne rjavi, notri ni čričkov, deluje vse do zadnje žarnice. Če nisi človek, ki na leto naredi 50 ali 60 kkm (tako kot jih jaz), potem te to niti najmanj ne sme motiti in je tak avto še za vrsto brezskrbnih let.
Še posebej prej omenjeni, ker je redno vzdrževan. Ampak - več na ZS, če te bo zanimalo.

Uporabniški avatar
snetaskira
Uporabnik foruma
Prispevki: 56
Kraj: Kranj

Re: Subaru forester

Odgovor Avtor: snetaskira » 14. September 2006, 18:33

Izi napisal/-a:Doma kupujemo foresterja letnika tam okoli 1999 - 2001, zanima me na kaj je potrebno bit pozoren pri nakupu. Sem gledal po avto netu in imajo že kar veliko kilometrov - okol 140000. Verjetno to za tak avto še ni veliko... :?:

Si tole že pogledal?

http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=460

LP

Uporabniški avatar
Izi
Novinec

Re: Subaru forester

Odgovor Avtor: Izi » 14. September 2006, 20:45

snetaskira napisal/-a:
Izi napisal/-a:Doma kupujemo foresterja letnika tam okoli 1999 - 2001, zanima me na kaj je potrebno bit pozoren pri nakupu. Sem gledal po avto netu in imajo že kar veliko kilometrov - okol 140000. Verjetno to za tak avto še ni veliko... :?:

Si tole že pogledal?

http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=460

LP

Sem videl med oglasi ja, se bodo pa drugi (fotr) odločili če bi ga imeli... ;-)
SUBARU je zakon...

Uporabniški avatar
Izi
Novinec

Odgovor Avtor: Izi » 14. September 2006, 20:55

gore napisal/-a:@Rasta:
:D :D :D

@Izi:
Če te omenjeni Fori zanima, me pokontaktiraj ...
Kar pa zadeva kilometre - velja omeniti dvoje:
1. Kar zadeva realne kilometre, so verjetno Subaruji med tistimi, ki so najbolj realni. Gre za specifično vozilo, ki ni tako kot kakšen Passat, ki se ga v treh letih spravi na 200.000, nato pa lepo zavrti km nazaj in proda.
2. Moj ima cca. 166 kkm - in če ga pogledaš (ali se z njim pelješ) tega niti pod razno ne boš opazil. Motor popolnoma suh (mislim zunaj :D ), podvozje popolnoma ok, pločevina ne rjavi, notri ni čričkov, deluje vse do zadnje žarnice. Če nisi človek, ki na leto naredi 50 ali 60 kkm (tako kot jih jaz), potem te to niti najmanj ne sme motiti in je tak avto še za vrsto brezskrbnih let.
Še posebej prej omenjeni, ker je redno vzdrževan. Ampak - več na ZS, če te bo zanimalo.
Gore,

verjamem ja, videti je zelo ohranjen.
Vidim pa da je menjalnik avtomatski, kako se pa to obnese pozimi v snegu?
Meni osebno je navaden H še zmeraj najboljše, razen sekvenčnega seveda... :-)
SUBARU je zakon...

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. September 2006, 05:46

Izi napisal/-a: Gore,
verjamem ja, videti je zelo ohranjen.
No, sem kar "zafarbal" :oops: - je lepo vzdrževan, sem pa na svetu videl dosti še lepših :D
Skratka - če te bo kaj zanimalo, se oglasi. Avto res deluje kot mora in nima nobene skrite zadeve - oz. za tisto kar vem, bom vse povedal.
Izi napisal/-a: Vidim pa da je menjalnik avtomatski, kako se pa to obnese pozimi v snegu?
Meni osebno je navaden H še zmeraj najboljše, razen sekvenčnega seveda... :-)

Pred časom sem že pisal nekaj o menjalniku (uporabnost, način dela ...) - mislim, da tega ni na tem forumu, pač pa na http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Vmes je preteklo skoraj leto in izkušenj je več. Pozimi v snegu boš zagotovo lažje vozil z avtomatikom. Sva lani s kolegom (njegov je sicer Legacy MT) preizkusila kar nekaj različnih načinov vožnje in nedvomno je bil avtomatik precej zanesljivejši. Sploh speljevanje na spolzki podlagi je zagotovo boljše. Je pa slabši na poledenelem spustu - oz. moraš biti precej bolj previden, saj motor manj zavira. Če se tega zavedaš, potem ni problema - mogoče je ravno zato še bolj varno :shock:
Ampak najbolje je preizkusiti. Saj veš, da pravijo, da tisti, ki poskusi avtomatiko, to zadevo hvali.

Uporabniški avatar
Izi
Novinec

Odgovor Avtor: Izi » 15. September 2006, 07:49

Bom preveril mal kaj si pisal, kdaj je pa fajn za malo spremembe tudi avtomatika probat... :-)
SUBARU je zakon...

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. September 2006, 09:10

Če te bo zanimalo, sporoči ...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 17. September 2006, 08:22

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 17. September 2006, 08:36

Ali se to natakne ali nalepi gor?

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 17. September 2006, 08:45

kar nalepi se.
sprednji par se s priloženimi plastničnimi neti še dodatno zatakne za tri luknjice, ki se nahajajo na spodnjem notranjem obodu blatnika.
48 ur ne smeš v avtopralnico, potem pa super drži.
avto razširi za recimo dobra 2 cm na vsaki strani, na otip prijetno mehka mat guma lepo ščiti blatnike pred praskami.
v slo stane komplet 64k sit, čez mejo pa okoli 43, (pa še dobavni rok iz centralnega skladišča na dunaju je največ en delovni dan).

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba
Prispevki: 89
Kraj: M.S.

Odgovor Avtor: gorički » 20. September 2006, 14:33

Tu bom nekaj napisal od meni ljubkega vozila (forester-2000), res sem za njega odločil z težavo in nezaupanjem . Pa je bilo nekaj vprašanj okoli pred nakupom. Pa so bili tudi komentarji: to si kupi, sploh ne boš vedel, da imaš avto in slične. Botrovalo je tudi kdo je bil lastnik in seveda kako so ga kaj servisirali. Avto je imel skoraj 140000 km. Neke stvari so me takoj začele motiti. Tako ta kontrolka, ki se je že omenjala (check enigme), ki se občasno prižiga. Pa mi pravi mehanik, da če se motor malo bolj zatrese, pa to na povsem ravnem delu ceste pri mirni vožnji "prosim", pa tudi ura ki sem jo omenjal pod drugim naslovom. Bom se potrudil in poiskal glede olja saj je bilo napisanega kar nekaj. Zelo rad bi osebno spoznal koga, ki ima to vozilo oz. se na hibe vozila dobro spozna, pa da dobim prepotrbne informacije.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 20. September 2006, 20:13

Tista "Check engine" lahko pomeni cel kup stvari - od "nepomenbnih" do kritičnih. Zato je opozorilo le lučka, računalnik pa si zabeleži napako. To ti sporočijo na servisu. Šele potem lahko modrujemo naprej - kar zadeva tisto lučko.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 20. September 2006, 20:19

Ne pozabte, na odpiranje svežih tematik, da ta ne postane univerzalna in obenem nepregledna :!: Pomagama pa seveda če le lahko :D

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov