G3X-justy

Najpogostejša najmanjša predstavnika znamke
Odgovori
Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

G3X-justy

Odgovor Avtor: pilgrim » 10. Maj 2006, 18:14

tašča je prejšnji teden kupila suzuki ignis 4x4, zanj se je odločila, ker pač ni pripravljena dati dvakrat toliko za kakega subaruja, zdaj pa upa, da bo njegov awd dovolj zanesljiv pozimi, živi namreč kar precej bogu za hrbtom.
potem pa smo odkrili, da vsaj v austriji in švici prodajajo enak avto ignisu
pod znamko subaru in pod imenom G3X justy.
kaj je zdaj to, avto nima bokserja, torej ni pravi subaru, tudi pogon ni enak, tašča je sicer ponosna, da ima v bistvu subaruja :) , mene pa zanima:
je to subaru ali suzuki?
je zanesljiv in kakovosten kot subaru ali vsaj približno?
zakaj ta poteza subaruja?
kje delajo to čudo?
in sploh čimveč o tem avtomobilu...

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 10. Maj 2006, 18:33

to je Subizuki - plod sodelovanja Subauja in Suzukija v preteklosti; izdelava na Madžarskem;
za prejšnjo generacijo Subizukijev je veljalo "tace stran"; upam da je ta kaj boljša...

PS: na Balenotih 4WD je visko skoraj potrošni materjal - na sobrih 100.000km se ta reč pri njih menja; cene od 150k sit naprej; lastniki štiripogonskih Balenotov hodijo na začetku pomladi na servis, da jim izklopijo pogon, ker ga je treba šparat...

Detajlov ne poznam, a se mi zdi, da je imel Suzuki šnelkurz pri Subaruju kako nardit AWD... pa so na predavanjih mal na ušesih sedel... šprical,...

Bi se blo za poglobit in preveriti/odkriti celo zgodbo.
Fiat.
Brez panike.

Subidu_mom
Novinec
Prispevki: 5

Odgovor Avtor: Subidu_mom » 10. Maj 2006, 19:02

admin na avt.com( ICE ) ti lahko pove več o tem avtu ( sicer ima 2wd), drugače pa je japonec delam na madžarkem...ni subaru mislim da to dosti pove ampak mislim da bo za taščine potrebe popolnoma zadostoval ( zdej je že tak prepozn ker ga je že kupila :oops: )
subidoobidooo

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 10. Maj 2006, 20:21

zakaj je ICE kupil ignisa in kako je z njim zadovoljen sem prebiral, ker pa je glavna skrb tukaj namenjena njegovemu 4x4 sem si s tem lahko manj pomagal.
ta ignis znotraj izgleda dokaj simpatično, malo je utesnjen in vse skupaj deluje nekako plastično, zato pa ima ohoho opreme, od elektrike v šipah in ogledalih do ogrevanih sedežev. 4x4 se vklaplja avtomatsko po potrebi, kako se bo avto obnašal čez leta, pa vam bom sporočal sproti in iz prve (no ja - druge) roke.
@gorazd: tudi sam upam, da so nove generacije "subizukijev" boljše od tega, kar pišeš.

in: ali bi subaru privolil lepiti svojo čislano znamko na krš od avta?

Uporabniški avatar
subi
Uporabnik foruma
Prispevki: 24

Odgovor Avtor: subi » 14. Maj 2006, 02:32

jah v preteklosti so to že nardil....bomo vidl kako bo tokrat...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 14. Maj 2006, 09:36

@prilgrim: ne vem; verjetno sodelovanje izvira iz dejstva, da je bil GM solastnik obeh - Suzukija in Subaruja... dejansko pa z avti nimam osebnih izkušenj - vem le to kar sem prebiral po mobisuxu - da menjajo viskote itd...

Na spodnji sliki so predstavljene povezave med tovarnami... lastniški deleži itd; je pa malček starejša (medtem je GM prodal deleže v Isuzuju in Subaruju; mal zapirajo tovarne itd... )

http://www.expressen.se/content/1/c6/10 ... 76223b.gif
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 14. Maj 2006, 10:29

Tole je pa zelo nazorna ponazoritev :D , bi jo kr printnu :wink:

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba
Prispevki: 317
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 14. Julij 2006, 10:41

Ne vem sicer kako je s tem GX3 justijem... Vem pa da so bili predhodniki navadno jajce... Meni so ga toplo odsvetovali... Po mojem bi bilo najbolje, ce bi ( v kolikor je tema sploh se aktualna) ogledal tole stran:
http://subarujusty.proboards20.com/
mogoce dobis kaksno informacijo...
Lp
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 14. Julij 2006, 17:05

Ta stran je ameriška in pri njih tega G3X justyja ni na voljo. Samo vedo zanj. :-P

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost