jp, to sem slišal tudi jaz in iz takih razlogov ter priporočil mehanikov hond sedaj vedno kupim original oljni filterskyline napisal/-a:nek majster v USA za honde je enkrat meril pritisk olja z original in ponaredki oljnih filtrov, razlika je bla do okol 0,7bar manj s ponaredkom (mogoče s temi ponaredki ni tako, nevem), od takrat naprej mam samo še originale...
Impreza GT - premer diska in oljni filter
evo , končno sem zamenjal zavore
postopek je bil iz dveh delov, najprej sem menjal pletene zavorne cevke Goodridge (90€) in zavorno tekočino ATE super blue racing, rezultat je bil viden takoj in sicer trši pedal bremze in pedalka ni lezla notri... vendar ob daljšem zlorabljanju bremz sem opazil odpovedovanje ploščic, predvsem prednjih, ker so bile cevke in sveža zavorna zmožna mnogo več kot diski in ploščice je prišlo do pokanja diskov ob pregrevanju... prednji levi disk je počil počez čez celo uporabljeno površino...
hitro sem videl da tako ne gre več in sem po tehtnem premisleku naročil komplet ploščic EBC yellow stuff iz anglije, sedaj ko je ugoden funt mislim da se kar "splača", naročil sem tudi običajne prednje diske, to me je skupaj s poštnino prišlo okoli 350€, naročil pa sem na strani http://www.brakes4u.co.uk
po priporočilu sem slišal naj bi bila ta roba primerljiva z dirkalnimi Ferodo ploščicami, pa tudi uporabljajo jih na dirkah z pokalnimi subaruji v angliji...
po montaži sem takoj začel z "ulaufavanjem" zavor, držal sem se postopka, ki je opisan na tej strani http://www.stoptech.com/tech_info/wp_bedinstock.shtml torej postopno segrevanje zavor - bremzanje vsaj 10x iz 100km/h na 20, ter ponoviti postopek in nato ohlajanje... opazna je občutna razlika napram prejšnjemu sistemu, že kot hladne so zavore mnogo mnogo boljše, in res primejo, torej se lahko zanašaš na zavorni učinek... sedaj so pa gume tiste ki bremze komaj dohajajo
kako se pa obnese vse skupaj ob močnem zlorabljanju po več 10km zavitih cest pa še napišem , ko bom to stestiral
lp
postopek je bil iz dveh delov, najprej sem menjal pletene zavorne cevke Goodridge (90€) in zavorno tekočino ATE super blue racing, rezultat je bil viden takoj in sicer trši pedal bremze in pedalka ni lezla notri... vendar ob daljšem zlorabljanju bremz sem opazil odpovedovanje ploščic, predvsem prednjih, ker so bile cevke in sveža zavorna zmožna mnogo več kot diski in ploščice je prišlo do pokanja diskov ob pregrevanju... prednji levi disk je počil počez čez celo uporabljeno površino...
hitro sem videl da tako ne gre več in sem po tehtnem premisleku naročil komplet ploščic EBC yellow stuff iz anglije, sedaj ko je ugoden funt mislim da se kar "splača", naročil sem tudi običajne prednje diske, to me je skupaj s poštnino prišlo okoli 350€, naročil pa sem na strani http://www.brakes4u.co.uk
po priporočilu sem slišal naj bi bila ta roba primerljiva z dirkalnimi Ferodo ploščicami, pa tudi uporabljajo jih na dirkah z pokalnimi subaruji v angliji...
po montaži sem takoj začel z "ulaufavanjem" zavor, držal sem se postopka, ki je opisan na tej strani http://www.stoptech.com/tech_info/wp_bedinstock.shtml torej postopno segrevanje zavor - bremzanje vsaj 10x iz 100km/h na 20, ter ponoviti postopek in nato ohlajanje... opazna je občutna razlika napram prejšnjemu sistemu, že kot hladne so zavore mnogo mnogo boljše, in res primejo, torej se lahko zanašaš na zavorni učinek... sedaj so pa gume tiste ki bremze komaj dohajajo
kako se pa obnese vse skupaj ob močnem zlorabljanju po več 10km zavitih cest pa še napišem , ko bom to stestiral
lp
Nabavil sem EBC nenavrtane in nenarezane, ki so baje enaki kot tisi ki so še dodatno navrtani/narezani, po mojih izkušnjah so zelo dobri in tudi na prejšnjem avtu sem jih imel v kombinaciji s Ferodo ds2500 in se disk v 2 letih uporabe ni niti malo zvil ali kadarkoli odpovedal, tako da sem se na podlagi tega še enkrat odločil za njih. Če so pa diski samo navrtani (recimo EBC in podobni) pa le hitrje počijo, predvsem te "low budget" racing variante. Sicer sem pa po netu naredil celo preiskavo in je za osnovni upgrade zavor povsem zadovoljiv "plain" disk
recimo en dober link http://www.readyforthetrack.co.uk/2008/ ... -and-pads/
povzetek:
I use my car for fast road and some track use
We would recommend that you utilise the following components:
Renault OEM Front Discs
Ferodo DS2500 Brake Pads
Pagid Blue (RS4-2) Brake Pads
Brembo HC Front Discs
Brembo MAX Front Discs
YozzaSport/Moquip Stainless Steel Braided Brake Lines
Goodrich Braided Brake Lines
Motorquip Dot 5.1 Brake Fluid
Why do we recommend the above products?
Once the Clio 172 /182 is taken on track you start to experience different braking problems, these can be simply; brake fade, massively increased wear, and inconsistent brake performance amongst other braking component failures.
Quite simply we would recommend the Ferodo DS2500 brake package (includes Brembo HC discs, brake lines and Ferodo DS2500 pads) for a road / occasional track package. The Ferodo pad is designed to be a race pad, and we would always remind customers that it is a sold as such – a race pad. If you research on the Internet clubs and forums you will find many people using these as a fast road pad, despite it being designed as a race pad. You use this pad entirely at your own risk on the road.
ko sem spraševal za te brembo HC, so to čisto navadni diski, ki so po ceni 170€/par... EBC so pa okol 150€ z poštnino... te EBC yellow stuff pa naj bi bile primerljive s Ferodo DS2500 (koeficient trenja, zavorni učinek..) le da so pol cenejše, kar je tudi glavni razlog da sem jih kupil
in glede na to, da imajo take kombinacije na dirkah v grupi N pa jih zadovoljivo ustavi, potem upam da bo tudi mene
z ne tako brutalno vožnjo
no ja bomo videli, verjamem da ne počijo kar tako, sicer pa takoj sporočim
recimo en dober link http://www.readyforthetrack.co.uk/2008/ ... -and-pads/
povzetek:
I use my car for fast road and some track use
We would recommend that you utilise the following components:
Renault OEM Front Discs
Ferodo DS2500 Brake Pads
Pagid Blue (RS4-2) Brake Pads
Brembo HC Front Discs
Brembo MAX Front Discs
YozzaSport/Moquip Stainless Steel Braided Brake Lines
Goodrich Braided Brake Lines
Motorquip Dot 5.1 Brake Fluid
Why do we recommend the above products?
Once the Clio 172 /182 is taken on track you start to experience different braking problems, these can be simply; brake fade, massively increased wear, and inconsistent brake performance amongst other braking component failures.
Quite simply we would recommend the Ferodo DS2500 brake package (includes Brembo HC discs, brake lines and Ferodo DS2500 pads) for a road / occasional track package. The Ferodo pad is designed to be a race pad, and we would always remind customers that it is a sold as such – a race pad. If you research on the Internet clubs and forums you will find many people using these as a fast road pad, despite it being designed as a race pad. You use this pad entirely at your own risk on the road.
ko sem spraševal za te brembo HC, so to čisto navadni diski, ki so po ceni 170€/par... EBC so pa okol 150€ z poštnino... te EBC yellow stuff pa naj bi bile primerljive s Ferodo DS2500 (koeficient trenja, zavorni učinek..) le da so pol cenejše, kar je tudi glavni razlog da sem jih kupil
in glede na to, da imajo take kombinacije na dirkah v grupi N pa jih zadovoljivo ustavi, potem upam da bo tudi mene
no ja bomo videli, verjamem da ne počijo kar tako, sicer pa takoj sporočim
če tako misliš, narobe misliš...strumf666 napisal/-a:Ircar: stock zame pomeni original del, OEM je nadomestni del (ponaredek)
stock pomeni nekaj kar je serijsko na avtomobilu (prvovgradnja, ne če je original ali ponaredek), recimo stock kolektor in npr. aftermarket Borla,...
OEM pomeni Original Equipment Manufacturer, npr OEM (Subaru) oil filter, torej original nadomestni del (ne ponaredek)
GF8
Sem mel EBC diske in ploščice.
Od ploščic sem mel vse, se prav rdeče, rumene, zelene
Glede na svojo ceno ne opravijo svojega dela,
je OMP bolša izbira.
Diski so pa bomba, sem jih zlizu tolk, da se ne lukne ne črte niso vidle
pa so še kr držal
je OMP bolša izbira.
pa so še kr držal
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI
no ja, zaenkrat nimam pripomb nad to kombinacijo ki je sedaj gor, edino opazno je da ploščica manj prime ko je mrzla (ampak za normalno vožnjo povsem dovolj), potem ko se pa segreje pa občutno bolj zagrabi, tako da ne vem kaj tebe ni prepričal yellow stuffNeo57 napisal/-a:Sem mel EBC diske in ploščice.
je OMP bolša izbira.
pa so še kr držal
lukne pa črte na diskih pa itak nimajo povezave z zavornim učinkom
K mi je Neo57 prodal avto sm ga pru dan na šiht skor skantu. Vs vesel sm še hladnga steru po ta prvi ravnini na 160... pol se pa nism mogu ustavt. :P Bremze so ble hladne in je prjel za en kurc NČ.jayz napisal/-a:no ja, zaenkrat nimam pripomb nad to kombinacijo ki je sedaj gor, edino opazno je da ploščica manj prime ko je mrzla (ampak za normalno vožnjo povsem dovolj), potem ko se pa segreje pa občutno bolj zagrabi, tako da ne vem kaj tebe ni prepričal yellow stuff
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov