Aja, tole... Mnjah, za primerjavo, jaz sem zadnjic v Merkurju stresel dobrih 20€ za neko brezvezno zlozljivo plasticno skatlo (tisto, ki se podre v plosco) dimenzij prbl. 55x35x25... Tezko verjamem, da bo diht kovinski zaboj manj kot dvakrat tolk.vrecha napisal/-a:...če se kje dobi kaj cenovno bolj ugodnega
Vrechin Cruiser KZJ95
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Dobil vredu alu škatle v Obiju.
Drugače se pa letošnje leto zelo upira najinim načrtom ...
Avto zrihtan, pripravljen, oprema je na kupu, ampak letošnji poletni roadtrip vseeno odpade.
Ker bom čez poletje tako imel preveč časa, sem začel razmišljati, da bi se lotil zamenjave tapicure v Maggiolini. Samo česa podobnega še nikoli nisem počel in ne vem, kako in s čim naj se lotim. Slabše kot je trenutno, na koncu prav gotovo ne bo izpadlo (ker je blago potrgano in scefrano), vseeno pa bi mi koristila kakšna ideja, če je kdo že kaj podobnega delal.
S kakšnim blagom se ponavadi tapecira strope (+ kje ga dobiti)?
S kakšnim limom limati, da bo držalo (vročina in občasna vlaga - kondenz)?
Drugače se pa letošnje leto zelo upira najinim načrtom ...
Avto zrihtan, pripravljen, oprema je na kupu, ampak letošnji poletni roadtrip vseeno odpade.
Ker bom čez poletje tako imel preveč časa, sem začel razmišljati, da bi se lotil zamenjave tapicure v Maggiolini. Samo česa podobnega še nikoli nisem počel in ne vem, kako in s čim naj se lotim. Slabše kot je trenutno, na koncu prav gotovo ne bo izpadlo (ker je blago potrgano in scefrano), vseeno pa bi mi koristila kakšna ideja, če je kdo že kaj podobnega delal.
S kakšnim blagom se ponavadi tapecira strope (+ kje ga dobiti)?
S kakšnim limom limati, da bo držalo (vročina in občasna vlaga - kondenz)?
Poletje doma, pa nam bedarije gredo po glavi (kot da bi sicer bilo drugače
).
Na vrhnjiškem poligonu, malo gore, dole, čez dve manjši luži, nato pa še po robu ene večje in en meter pred trdno podlago se zgodi ...
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... nje_01.jpg
Zapora zadnjega difa zataji (že drugič - tesnenje motorčka, ki vklaplja to zaporo, je znana napaka KZJ95 in zgleda, da si bo treba vzeti čas in zadevo spucat). Gume še dodatno spustim, začnem malo kopati, podlagati kamenje in veje ... in jasno nič ne pomaga, le še bolj zakopavam se. Po dobri uri kličem vlečno službo in Nebivedu pusti fasado in prileti ter požene vitlarijo (tnx). Par minut kasneje je Yota že spet samostojno mobilna.
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... nje_02.jpg
Bilo je zanimivo popoldne.
Na vrhnjiškem poligonu, malo gore, dole, čez dve manjši luži, nato pa še po robu ene večje in en meter pred trdno podlago se zgodi ...
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... nje_01.jpg
Zapora zadnjega difa zataji (že drugič - tesnenje motorčka, ki vklaplja to zaporo, je znana napaka KZJ95 in zgleda, da si bo treba vzeti čas in zadevo spucat). Gume še dodatno spustim, začnem malo kopati, podlagati kamenje in veje ... in jasno nič ne pomaga, le še bolj zakopavam se. Po dobri uri kličem vlečno službo in Nebivedu pusti fasado in prileti ter požene vitlarijo (tnx). Par minut kasneje je Yota že spet samostojno mobilna.
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... nje_02.jpg
Bilo je zanimivo popoldne.
Zadnjič spremenil vrecha, dne 03. November 2009, 14:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Glede blata ne vem ... ni moja najljubša podlaga.
Drugače sva bila v prvi fazi reševanja dva na licu mesta (Vlado za fotoparatom), samo je tako vseeno, brez še enega vozila ne bi avta ven zvlekli, pa če bi nas bilo deset. Vsaj z mojim trenutnim znanjem ne.
Sem pa pozabil sprobati "ročno" zaporo zadnjega difa. Zanimivo bi bilo vedeti, če bi kaj pomagala (pomoje ne).
Drugače sva bila v prvi fazi reševanja dva na licu mesta (Vlado za fotoparatom), samo je tako vseeno, brez še enega vozila ne bi avta ven zvlekli, pa če bi nas bilo deset. Vsaj z mojim trenutnim znanjem ne.
Sem pa pozabil sprobati "ročno" zaporo zadnjega difa. Zanimivo bi bilo vedeti, če bi kaj pomagala (pomoje ne).
Ni nič hardcore, tam se lahko ti s tvojim legacyjem voziš, samo bolj počasi moraš it, pa gre povsod. Pa na luže moraš pazit, ker če je kak tank tam obračal, lužica zgleda majhna in nenevarna, udrlo se bo pa orenk.birdy napisal/-a:dobre slike....mormo spet kam it - malenkost manj hardcore, da se bom lahko pridruzil
Zadaj za savo mam jst zdej dirke kadardež pada. Pod 50km/h ne gre, ampak do sedaj ni še noben avto za mano zvozil - vse je zalilo in jih je bilo treba vlečt ven.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Razmišljam, da bi oplemenitil centralno zaklepanje.
Ima kdo izkušnje s temle ali pa temle ali pa čim podobnim ? Tadruga varianta mi je bolj simpatična.
Avto sicer že ima vgrajen nek (neoriginalen, predpotopni) modul za daljinsko zaklepanje + alarm, senzorji gibanja so v kabini, samo zadeva ne deluje, kot sem dokončno pogruntal danes, ko sem zlotal skupaj delčke od daljinca, ki sem jih dobil z avtom (založil po nakupu - druge skrbi
- in šele prejšnji teden spet našel).
Za alarm mi je vseeno, senzorje bom verjetno pobral ven (jih kdo rabi?), daljinsko zaklepanje bi pa imel, sem se s Foresterjem kar preveč razvadil ...
Ima kdo izkušnje s temle ali pa temle ali pa čim podobnim ? Tadruga varianta mi je bolj simpatična.
Avto sicer že ima vgrajen nek (neoriginalen, predpotopni) modul za daljinsko zaklepanje + alarm, senzorji gibanja so v kabini, samo zadeva ne deluje, kot sem dokončno pogruntal danes, ko sem zlotal skupaj delčke od daljinca, ki sem jih dobil z avtom (založil po nakupu - druge skrbi
Za alarm mi je vseeno, senzorje bom verjetno pobral ven (jih kdo rabi?), daljinsko zaklepanje bi pa imel, sem se s Foresterjem kar preveč razvadil ...
Jst sm mel v avtu ob nakupu podobn šmorn - bil je alarm, ki seveda ni delal, tko da sm ga vrgu vn. Orginal daljinca nism mel, zato sm tud na bolhi kupu enga izmed cenejših centralcev - nekaj podobnega tistim, katerih linke si prlimal. Dal sm nekih 25€, dobil sm modul, dva daljinca in navodila za montažo...
Treba je blo samo poiskat taprave žice (glede na to, da maš modul že zmontiran, to ne bi smelo bit težko), mal lotanja in zadeva dela brez problema že več kot 1 leto, daljinec komot potegne na 30-40m... Če se bo kdaj vse skupaj pokvarlo, bom za isti dnar spet kupu nekaj podobnega...
Treba je blo samo poiskat taprave žice (glede na to, da maš modul že zmontiran, to ne bi smelo bit težko), mal lotanja in zadeva dela brez problema že več kot 1 leto, daljinec komot potegne na 30-40m... Če se bo kdaj vse skupaj pokvarlo, bom za isti dnar spet kupu nekaj podobnega...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov