prodrive ECU

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 08. Julij 2009, 22:48

A se kej od tega da nardit na NA mašinah? :7n

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 08. Julij 2009, 23:07

sportat glave, menjat odmične, vztrajnik, izpuh, remap...
pa bi se moral nekaj poznat;

je pa dražje, kot pa odvit vijak in uživat.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Julij 2009, 23:24

Cenj bo če kupš mojo zbito Imprezo za 1500€, pa prešravfaš vse komplet z nastavljivimi amortizerji v NA Imprezo. :) Pa še hitreši avto boš mel kot NA.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 09. Julij 2009, 11:31

jayz napisal/-a:
kako je pa s temi kiti od bonalume, pozna kdo (by pass valve in wastgate), je to ok investicija recimo?

pri njih sem našel še to za štelat pritisk ročno z ventilom , pozna kdo te zadeve, oziroma ali kdo to uporablja?
Neki tazga mam jst na svoji lubici.Pač bypass za serijski boost control.Zadeva dela je pa res da je poraba litr višja :D

Btw primož a maš ti slučajno 30 col lcd?

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 09. Julij 2009, 13:04

beliblisk napisal/-a:
jayz napisal/-a:
kako je pa s temi kiti od bonalume, pozna kdo (by pass valve in wastgate), je to ok investicija recimo?

pri njih sem našel še to za štelat pritisk ročno z ventilom , pozna kdo te zadeve, oziroma ali kdo to uporablja?
Neki tazga mam jst na svoji lubici.Pač bypass za serijski boost control.Zadeva dela je pa res da je poraba litr višja :D
kaj pa performansi? se pozna, kolk?... kok pride ta roba?.. :D

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 09. Julij 2009, 13:15

Zadeva se pozna predvsem tako,da drži dost bl konstantno boost(zdi se kt da je krivulja navora ravna od 3,5k naprej).

Kar se tiče konjaže,neki more bit glede na to,da mam zdej 0,2 bara večji boost, se pa pozna zadeva predvsem polet(no ja letos mogoče ne k je skos po 20 stopinj,hehe).

Kok miljonov ne vem,ker sm zadevo dubu skupi z avtom sam pomoje ne more bit prou dost glede na to,da je to samo nastavljiv ventilčk :D

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: Psssiho » 09. Julij 2009, 15:00

Mislim da je okrog 100€ ,jst ga mam pa mi neki štrajka preveč mi odpira :? in sm kuj v feulcatu samo se pa pozna k odpre :)!Trenutno mampa zaprtga na 0.4 barlih tok da mal piha !
H6 je šel od doma :band

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. Julij 2009, 15:08

Ročni boost controler, ki ga omenjate je glede na prebrano po forumih glavni krivec za 'skurjene' mašine.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 09. Julij 2009, 15:16

Je res, da ga morš met prou nastavlenga(drgač je pa itak fuel cut za zadno obrambno črto).

Fino bi blo itak met digitalnga od apexija k si lohka usega boga štimaš(boost po prestavah,po obratih....) sam mislm ,da zaeva ni glih zlo pocen :?

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. Julij 2009, 15:54

beliblisk napisal/-a:Je res, da ga morš met prou nastavlenga(drgač je pa itak fuel cut za zadno obrambno črto).

Fino bi blo itak met digitalnga od apexija k si lohka usega boga štimaš(boost po prestavah,po obratih....) sam mislm ,da zaeva ni glih zlo pocen :?
Ja sam pr 'moji' metodi štelaš ročno za pol obrata na enkrat, ko se pelješ te ne more zanest da bi se dokazal (ker morš odpret havbo, počakat da se turbina shladi...) in navit boost čez mejo. Ker če ti tok zapreš loputo da meče na 1.6 ti tud fuel cut lahko ne pomaga več. Apexi je pa omenil že dawet. Zadeva je fajn... ampak za tisto polno ceno nekje 600€ (nazadnje k sm gledu) so mal dragi konji.

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 09. Julij 2009, 17:06

Se oproščam ker bom "ugrabil" temo ampak mi ideja ne da miru:

ali bi lahko A'pexi AVC-R boost controller učinkovito nadomestil turbo anti lag system? Bi se dalo nastaviti večji boost že pri 1500 - 2000 rpm za enostaven power drift po 180* ovinkih?

Hvala,
Andrej

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 09. Julij 2009, 17:47

Boost kontroler ne more nadomestit antilaga, ker sta to dve čist različne stvari, apexijev je dober, vendar je daleč od popolnega, na parih forumih sem zasledil, da so si naredil kombinacije ročnega in elektronskega, ročni je uporabljen kot varovalo, ker apexijev ima tudi svoje muhe.
Boost pr 1500 do 2000 obratih? Za to rabiš kompresor, ne turbine. Z EBC-jem lahko maximiziraš delovanje turbine, je pa še zmer turbina tista, ki dela boost in pri prenizkih obratih ga enostavno ni zmožna veliko dat. Pa še ena stvar je problematična, če ti uspe turbino prepričat, da se zavrti pri bistveno nižjih obratih, kot se ponavadi (npr, odstraniš katalizator/je, montiraš EBC, MBC ali triportni solenoid) in ne narediš remapa, potem tvegaš skurjeno mašino.

Ircar: MBC+fuelcut defender je razlog za večino skurjenih mašin.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 09. Julij 2009, 17:53

irCAR81 napisal/-a: Vpraši strumf666 kaj vse ma prefukan za 300 hp in full kasnejši navor. Res da takrat ni imel optimiziran in da je še lufta... ampak men npr. je važn drivability ne pa nek peak HP. Pa rad bi se čim več vozu pa čim manj šravfu. In to je za ta dnar to. Pa še par dodatkov na podvozju (sm v drugih temah vidu da gledaš v pravo smer), bridgestone 050a, ko boš skuru par ta dragih ploščic boš pristal na OMP za 40€, pol je pa počas to to... od pumpe do pumpe z nasmehom.
Če si pripravljen mal več keša dat za turbino, prideš do 300konjev z turbino primerljive velikosti kot je TD04. Moja je pocen in se to vidi, ko bom zadel na lotu, bom kupil kej boljšega in se mi bo turbina hitrej zavrtela, pa še konji bodo šli čez 400 (npr MD321 kar je nekje 1500€+). Kar se šraufanja tiče, če imaš avto vredu narejen, pol ne rabiš skos neki šraufat, tut pr takem stilu vožnje kot je tvoj, je pa res, da je to potem precej drago na začetku, pa če imaš 400konjev ali več, pol tut potrošni material hitrej gre :lol:

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 10. Julij 2009, 00:38

Andrej napisal/-a:Se oproščam ker bom "ugrabil" temo ampak mi ideja ne da miru:

ali bi lahko A'pexi AVC-R boost controller učinkovito nadomestil turbo anti lag system? Bi se dalo nastaviti večji boost že pri 1500 - 2000 rpm za enostaven power drift po 180* ovinkih?

Hvala,
Andrej
Twinscroll turbino,kolektorji,up pipe ter turbo back odprt je največ kar lohka nardiš za odzivnost :D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 10. Julij 2009, 07:15

strumf666 napisal/-a:Ircar: MBC+fuelcut defender je razlog za večino skurjenih mašin.
MBC = manual boost controler? To je to kar omenja beliblisk?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov