Da ga jbm u tri krasne

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Prispevki: 254
Kraj: Postojna
Kontakt:

Da ga jbm u tri krasne

Odgovor Avtor: jernejm » 20. Julij 2009, 18:08

Evo spet js, itak pišem samo ko kej rabm oz. ko gre kej narobe. In narobe gre neki non stop :roll:

V soboto po treh letih prišel na dvotedenski dopust na Korčulo. Jedva. Celo pot mi je fori cukal. Vsak kilometer ali dva (na avtocesti) mi je cuknu, pa sm spet mal prbil gas, pa je spet šlo.....kilometer zatem spet.....in spet....in spet....600km :? :shock:

Pa tudi malenkost moči je zgubu v klanc, pa mal bl prbiješ pa spet normalno laufa...pa zmanka...pa laufa......itn.

Kaj je za narest? A so krivi frdamani katalizator pa kompanija k so baje skurjeni? A je lambda tista k mi to dela? A zraka ne dobi zadosti? A je z vžigom kej narobe? Bencin sem tankal dvakrat na razl. Pumpah, tako da to ni...
Nej mi kdo k je to že mel kej pove....

Kaj za boga nej nardim da me bo vsaj domov pripeljal. Tle sm sicer najdu internet, ampak tole bo zadnje javljanje ker sm tri dni hoje od sred nikjer. Prvi subaru servis je v splitu.

Bom pa bral preko telefonskega neta odgovore...če bodo...

Hvala vsem za pomoč, se javim ko (če) prlezem domov. ;-)
Wherever you go, there you are!

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 20. Julij 2009, 18:52

Če se CE lučka ne prižiga... verjetno ni lambda in kompanija.

Slišat je, kot da ne laufa (ali vsaj občasno ne) po vseh cilindrih.
Zaverglaj motor in zgoraj pri cinšpulah posamično snemaj kable; enega za drugim; vsakič ko snameš dober kabel, bi se moralo poznat na teku motorja (začne ga trest itd..); če je kak kabel fuč - te spremembe ne bo;
Lahko jih tudi snameš in natančno pregledaš, če je kje zdrsana izolacija,..

Meni je prebijalo na tisti gumi, ki je nataknjena na svečko; simptomi so bili podobni (nič moči, avto je šel max 160,...).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 20. Julij 2009, 22:48

gorazd0 napisal/-a:Če se CE lučka ne prižiga... verjetno ni lambda in kompanija.

Slišat je, kot da ne laufa (ali vsaj občasno ne) po vseh cilindrih.
Zaverglaj motor in zgoraj pri cinšpulah posamično snemaj kable; enega za drugim; vsakič ko snameš dober kabel, bi se moralo poznat na teku motorja (začne ga trest itd..); če je kak kabel fuč - te spremembe ne bo;
Lahko jih tudi snameš in natančno pregledaš, če je kje zdrsana izolacija,..

Meni je prebijalo na tisti gumi, ki je nataknjena na svečko; simptomi so bili podobni (nič moči, avto je šel max 160,...).
to kar je gorazd napisal +

izredno podobno tezavo sem jest mel, sam na slovenski obali(mal blizje:) ) pa avto se je tam odlocu da nebi sel vec naprej

problem je bil pa v KONEKTORJU na vzigalni tuljavi - spucal sm jezicke + mal sem jih zapognu da se tesneje prilegajo

ce to ne pomaga je pa lahko se driver oz ojacevalec iskre - pri legacyju je na protipozarni steni, najdes ga pa tako, da sledis kablu iz vzigalne tuljave(tistemu k Ne gre na svecko :) )

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 20. Julij 2009, 23:45

POMEMBNO
ko snemaš kable - pazi da te ne zruka!
Fiat.
Brez panike.

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 20. Julij 2009, 23:54

sej glih tok zruka, da za naslednjič veš kako prjet :-)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Prispevki: 254
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 21. Julij 2009, 07:52

lucka ce sveti ker je baje katalizator fertik.
Wherever you go, there you are!

flat4
Nebijedu

Odgovor Avtor: flat4 » 21. Julij 2009, 08:53

močno dvomim, da bi katalizator tako močno dušil avto. Si že preveril, če imajo vse svečke iskro? Kaj pa maf senzor, ima dober kontakt?
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 21. Julij 2009, 09:05

Vem da bo bedna ampak ko se vklaplja kompresor klime pri teh avtih je to kar občutno med vožnjo s klimo :?

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 21. Julij 2009, 09:06

subi92 napisal/-a:Vem da bo bedna ampak ko se vklaplja kompresor klime pri teh avtih je to kar občutno med vožnjo s klimo :?
sam res!

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 21. Julij 2009, 09:46

No ja, tako hudo pa spet ni, da bi ravno cukalo. :roll:

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. Julij 2009, 09:58

se strinjam z Nivo.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 21. Julij 2009, 10:05

Sej on je omenil cukanje - kasneje pa "fori cuknil"
Lej samo predlog in predvsem ne hod v split na servis če je avto vozen :!:

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 28. Julij 2009, 06:49

Se strinjam s subijem, ker sm jst tut na to najprej pomislu, preden sem sel brat naprej... :? Bedna fora, ampak se najbolj cut lih v visokih prestavah, ko motor nima vec na pretek lajtunge.

Mene je letos, k sm jo spet zacel uporablat, resno zaskrbel, dokler nisem enkrat slucajno pri odprtem oknu med nekimi stavbami vozil, pa se je lepo slisal vklop kompresorja in cuk pri (takrat sicer rahlem) pospesevanju.

Moci pa ravno tolk odvzame, ko se zazene, da jaz, ce moram na kaksni mal bolj neprijetni cesti prehitevat, klimo rajs ugasnem, da ne bi blo neprijetnih presenecenj. ;-)
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

flat4
Nebijedu

Odgovor Avtor: flat4 » 28. Julij 2009, 08:57

a to so 2,0 - 125 konjski motorji pri katerih opažate cukanje?
Vem, da te znajo kar opazno cukat okoli 2000 RPM, sploh pri konstantnem nežnem gasu...

p.s. jernejm a si že kej zrihtal? Kable, svečke preveril? Filter za bencin?
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 28. Julij 2009, 09:08

Jep, vsaj zase lahko trdim.

Cukanje od kompresorja pa najbolj opazis pri pospesevanju v visoki prestavi, v obmocju med prbl. 3200 in 4000rpm. Tud pri voznji nad 4krpm po avtocesti se fajn cut.

Ce si mislu na ono zadevo z ECUjevim softverom, to ni isto.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov