Policija gor, policija dol
- CrazyDriver
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 288
- Kraj: Rovte
Policija gor, policija dol
Situacija je taka. Se peljem na morje po tastar cest, ko me zunaj postojne vstavi policistka. Prehitro nism šu, napihal nisem, začne stikat po avtu. In po 15 min, med čekiranjem obvezne opreme opazuje rezervno gumo:
"tole pa ne bo dobr, tale rezervna guma ni primerna". po glav mi skače WTF?!? izustim pa:" kaj, zakaj ne, kva je pa narobe?" "ja a vi zaupate taki gumi?" WTF?? "a ji nebi smel?" "ja ne, ni primerna, tole bo kar plačilni nalog..."
in dobim položnico 125€ ali 62€ polovičke. guma je nerabljena, po profilu sodeč zimska, varetn v avtu odkar je zapustil fabrko (se prav 15 let). Sej ne mislem obešat 15 let staro gumo na avto, vendar še nism slišav da bi moral rezrevno menjat, pa tudi noben policist se mi ni prej obregnil vanjo, pa me skoraj redno ustavlajo (ob vikend večerih ponavad jaz vozm).
na zapisniku je zapisano le zakon, člen ter nepopolna obvezna oprema...
zdaj, imam kaj šanse/se splača pritožbo pisat al naj požrem vse skp pa plačam tistih 60€?
v kufr pa vem da gre lanska letna guma, ko sm mel gume še na železnih feltnah...
"tole pa ne bo dobr, tale rezervna guma ni primerna". po glav mi skače WTF?!? izustim pa:" kaj, zakaj ne, kva je pa narobe?" "ja a vi zaupate taki gumi?" WTF?? "a ji nebi smel?" "ja ne, ni primerna, tole bo kar plačilni nalog..."
in dobim položnico 125€ ali 62€ polovičke. guma je nerabljena, po profilu sodeč zimska, varetn v avtu odkar je zapustil fabrko (se prav 15 let). Sej ne mislem obešat 15 let staro gumo na avto, vendar še nism slišav da bi moral rezrevno menjat, pa tudi noben policist se mi ni prej obregnil vanjo, pa me skoraj redno ustavlajo (ob vikend večerih ponavad jaz vozm).
na zapisniku je zapisano le zakon, člen ter nepopolna obvezna oprema...
zdaj, imam kaj šanse/se splača pritožbo pisat al naj požrem vse skp pa plačam tistih 60€?
v kufr pa vem da gre lanska letna guma, ko sm mel gume še na železnih feltnah...
Civic 93', Accord 03', Outback 12', vmes pa vseskozi Fori 99'
- CrazyDriver
- Uporabnik foruma
ja sej jst sm dobu filing da pač mora neki napisat in ni nč druzga najdla. edino pojasnilo je pač blo da guma ni primerna. in edini razlog za neprimernost gum je lahko samo starost pomoje, druzga jst ne najdem. pa se mi mal trapast zdi no 
- CrazyDriver
- Uporabnik foruma
za hitrost nism nič dobil, saj nism šu prehitr.
mene v bistvu sam skrbi, da ker na zapisniku nič ne piše o gumi ampak samo o nepopolni obvezni opremi, da mi bodo pritožbo zavrnili. saj zdaj vem da bi ji mogu rečt da naj na zapisnik napiše "zaradi neprimernega rezervnega kolesa", sampak zdaj je kar je....
mene v bistvu sam skrbi, da ker na zapisniku nič ne piše o gumi ampak samo o nepopolni obvezni opremi, da mi bodo pritožbo zavrnili. saj zdaj vem da bi ji mogu rečt da naj na zapisnik napiše "zaradi neprimernega rezervnega kolesa", sampak zdaj je kar je....
Nikol se na noben izvod obrazca ki ga dobi stranka, ni pisalo kaj konkretno je narobe. Zmer se je napisal zamo zakon, člen in znesek, ki ga je treba plačat.
Včasih je blo tko, da je policist na zadnjo stran plačilca (tisto, ki jo je obdržal in je šla v arhiv na postaji) napisal kratek opis kršitve. Kakšni so obrazci zdej, ne vem. Ampak prostor za opis kršitve sigurno nekje je. V primeru pritožbe se bo prebral tisti opis, če ga pa slučajno ni, bojo pa vprašali dotičnega policista, ki je plačilni nalog izdal.
Kar se rezervne gume tiče, pa tud jst še nism slišal, da bi kdo koga kaznoval, ker ne bi bla primerna... Kvečjemu zato, ker je nima, al pa v skrajnem primeru, da bi bla res očitno neuporabna... Nekak sm prepričan, da ti policistka ni samo napisala kazni, ampak ti je zelo konkretno povedala zakaj se ji zdi tvoja guma neprimerna...
Včasih je blo tko, da je policist na zadnjo stran plačilca (tisto, ki jo je obdržal in je šla v arhiv na postaji) napisal kratek opis kršitve. Kakšni so obrazci zdej, ne vem. Ampak prostor za opis kršitve sigurno nekje je. V primeru pritožbe se bo prebral tisti opis, če ga pa slučajno ni, bojo pa vprašali dotičnega policista, ki je plačilni nalog izdal.
Kar se rezervne gume tiče, pa tud jst še nism slišal, da bi kdo koga kaznoval, ker ne bi bla primerna... Kvečjemu zato, ker je nima, al pa v skrajnem primeru, da bi bla res očitno neuporabna... Nekak sm prepričan, da ti policistka ni samo napisala kazni, ampak ti je zelo konkretno povedala zakaj se ji zdi tvoja guma neprimerna...
- CrazyDriver
- Uporabnik foruma
vem da je mogoče težko verjet, ampak res edina pripomba od nje je bila, da je neprimerna. le to in nič več. vem da bi lahko (ubistvu bi moral) zahtevati obrazložitev, ampak v tistem trenutku mi je po glav skakal le, da nej ne sikam preveč nazaj, da nav še kej probala najt...NoFEAR napisal/-a:Nekak sm prepričan, da ti policistka ni samo napisala kazni, ampak ti je zelo konkretno povedala zakaj se ji zdi tvoja guma neprimerna...
Latimeria napisal/-a:DA NE BI SLUČAJNO PLAČAU!! Ženska nima pojma o čem govori, avto ima narejen tehnični, zato je guma PRIMERNA. Napiši ugovor in dodaj zraven da ti odložijo plačilo kazni dokler se ne reši (navedi razloga, da ti kao ogroža preživetje)...ker take neumnosti še nisem slišal. Tam na licu mesta bi ji že morau povedat da kaj se gre...ampak kar je je...ugovor obvezno!
subi92 napisal/-a:Pred leti sem sam dobil kazen za nepripetost (prehitu sem dotično patruljo na LJ obvoznici in nekaj so mi mogli obesit). Ker sem pa bil resnično privezan - sem se mogu odpet da sem se dokopal do dokumentov v denarnici v žepu na riti, sem čez 15minut napisu na njihovi postaji na Brdu 1A4 format dolg ugovor in očitno je zadeva uspela k od tega ni ne mu ne bu že cca 7let.
irCAR81 napisal/-a:Jst sm mel podobno foro. Samo da sem takrat plačal je blo še v SIT in drobiž. Pa tud sem bil pripet - vedno se pripnem, drugače je težko ostat v sedežu.subi92 napisal/-a:Pred leti sem sam dobil kazen za nepripetost (prehitu sem dotično patruljo na LJ obvoznici in nekaj so mi mogli obesit). Ker sem pa bil resnično privezan - sem se mogu odpet da sem se dokopal do dokumentov v denarnici v žepu na riti, sem čez 15minut napisu na njihovi postaji na Brdu 1A4 format dolg ugovor in očitno je zadeva uspela k od tega ni ne mu ne bu že cca 7let.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
če je že naslov teme policija gor, policija dol, pa še moj svež "prispevek":
v nedeljo sva se s hčerko peljala s taborjenja na kolpi, in seveda sem v prvem naselju iz kampa peljal 75 namesto 50 in naletel na radar ...
dober dan, dokumente, prosim, stopite do kolega, poglejte, vozili ste toliko in toliko ....
da, vem, priznam, nepazljivost ...
to bo 250 EUR in 3 točke ...
da seveda, vem, ok, se strinjam ...
vse veste in se strinjate? ...
seveda, vem, se strinjam, nepazljivost, vsekakor morate norce na cestah lovit ...
torej, gospod, če se strinjate, vam damo najnižjo kazen (80 EUR, nič pik) ...
kakor želite, sprejmem tudi ono višjo, naredil sem napako ...
no ja, boste kje drugje nabirali točke ...
no, mislim, da jih ne bom ...
ok, hvala, prijeten dan želim ...
vam tudi ...
bila sta dva mlada policista, kulturna, korektna, prijazna, uvidevna ... tako kot bi naj bila policija. skratka b.p.
v nedeljo sva se s hčerko peljala s taborjenja na kolpi, in seveda sem v prvem naselju iz kampa peljal 75 namesto 50 in naletel na radar ...
dober dan, dokumente, prosim, stopite do kolega, poglejte, vozili ste toliko in toliko ....
da, vem, priznam, nepazljivost ...
to bo 250 EUR in 3 točke ...
da seveda, vem, ok, se strinjam ...
vse veste in se strinjate? ...
seveda, vem, se strinjam, nepazljivost, vsekakor morate norce na cestah lovit ...
torej, gospod, če se strinjate, vam damo najnižjo kazen (80 EUR, nič pik) ...
kakor želite, sprejmem tudi ono višjo, naredil sem napako ...
no ja, boste kje drugje nabirali točke ...
no, mislim, da jih ne bom ...
ok, hvala, prijeten dan želim ...
vam tudi ...
bila sta dva mlada policista, kulturna, korektna, prijazna, uvidevna ... tako kot bi naj bila policija. skratka b.p.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov