Forester 2000 - Zadnja amortizerja & fedra
Hehe, jep. Sem si rekel, da bom rajs najprej do konca legaliziral tole, ker z eno pollegalno komponento si upam vozit naokol, z dvema pa nimam kaj upat, ce me kdo kje pojaha.vrecha napisal/-a:A štanga za bike je pa še v garaži?
Vrhnika se slis super, upam, da bom tud gume ze zrihtal do takrat, ce ne bomo vitlali, da bo kar veselo, hehehe.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Morm se vprasat Pestatorja, ce ma kaksno dobro varianto (btw, se en dokaz, da je tip car: sem ga klical, da bi vcer popoldne prsu zacetne nastavitve za optiko narest, pa me je kr skenslu, ces, ne dvakrat dnarja prec metat - ce je volan naravnost, ne trese, ne zanasa, pol najprej nared 500-600km, pa potem prid).
Drgac sm pa kr nameraval BFG A/T 215x75x15, pa jeklene feltne, samo moram nekoga dobit, da mi pove, ce je dovolj prostora med gumo in salcko amortizerja (upam na Pestatorja, seveda).
Cela dogodivscina, prov dobr je zgledala zabrskana, Yotka.
Drgac sm pa kr nameraval BFG A/T 215x75x15, pa jeklene feltne, samo moram nekoga dobit, da mi pove, ce je dovolj prostora med gumo in salcko amortizerja (upam na Pestatorja, seveda).
Lihkar vidu slike.nebivedu napisal/-a:Zadnč sm vrecho vitlal iz blata na vrhniki.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Na žalost ni šans, če je amortizer enakih mer kot serijski. Prestavitev šalčke za ena dva cm (se to sploh da?) ali pa okoli 6 cm distančniki (tu mač), če se prav spomnim, ko sem pri najinem Foresterju gledal, kako naj te gume stlačim gor.samo moram nekoga dobit, da mi pove, ce je dovolj prostora med gumo in salcko amortizerja
Mislim pa, da obstaja Yokohama Geolander v dimenziji, ki jo lahko daš gor brez predelav.
Tnx za vse ideje, sem mel sreco na dopustu videt obe v akciji, Goodyear WRL in Yokohama Geolander, pa kr dobr zgledata.
A ma kdo kaksne real-life izkusnje s tema dvema gumama, predvsem glede hrupa in tresljajev? Ker to je bil glavni argument proti, ko sm se pogovarjal z vulkanizerjema, predvsem za Yokohamo (ki pa ma po nekih ocenah mal boljse karakteristike od Goodyear-a).
Mal razmisljam, da bi mogoce vseen ostal na Bridgestone-u... Tko dobre gume jaz osebno se nisem vozu v zivljenju, se zdaj, ko mam komajda se legalen profil, drzijo ko pes zajca, sicer malo bolj cvilijo, pa so prezivele precej zlorab,
Pa se cena je okej - 105€ komad.
P.S.: Nasploh se mi zdi, da te ocene gum itak nc resnega ne povejo, ker vsi testirajo samo z novimi gumami... kaj se pa zgodi cez sezono-dve, ko so ze fajn zgonjene, pa noben ne pove. Mam rajs gumo, k mal slabs drzi kot nova, pa potem skor enako dobro drzi cez dve leti, ko pa eno, k zacne na puni program, potem moras pa naslednje leto motat levo-desno, ko za kom mal hitrejs zabremzas.
A ma kdo kaksne real-life izkusnje s tema dvema gumama, predvsem glede hrupa in tresljajev? Ker to je bil glavni argument proti, ko sm se pogovarjal z vulkanizerjema, predvsem za Yokohamo (ki pa ma po nekih ocenah mal boljse karakteristike od Goodyear-a).
Mal razmisljam, da bi mogoce vseen ostal na Bridgestone-u... Tko dobre gume jaz osebno se nisem vozu v zivljenju, se zdaj, ko mam komajda se legalen profil, drzijo ko pes zajca, sicer malo bolj cvilijo, pa so prezivele precej zlorab,
P.S.: Nasploh se mi zdi, da te ocene gum itak nc resnega ne povejo, ker vsi testirajo samo z novimi gumami... kaj se pa zgodi cez sezono-dve, ko so ze fajn zgonjene, pa noben ne pove. Mam rajs gumo, k mal slabs drzi kot nova, pa potem skor enako dobro drzi cez dve leti, ko pa eno, k zacne na puni program, potem moras pa naslednje leto motat levo-desno, ko za kom mal hitrejs zabremzas.
Vprašanje, če se ti to splača. Če imaš zadaj plinske amortizerje, bojo slej kot prej spustili. Zamenjava samo teh dveh amortizerjev pri Kržiču pride 800€. Če boš prešaltal na oljne, moraš pa poleg amortizerjev menjati še vzmeti, ker so vzmeti na plinskih amortizerjih krajše od tistih na oljnih.
Zato si takrat, ko boš menjal amortizerje, kar bo očitno kmalu, če praviš, da srfaš, ne boš mogel s temi vzmetmi kaj pomagati in bojo samo še dodatni strošek.
Zato si takrat, ko boš menjal amortizerje, kar bo očitno kmalu, če praviš, da srfaš, ne boš mogel s temi vzmetmi kaj pomagati in bojo samo še dodatni strošek.
pošji sporočilo še uporabniku "marky"... mislim da je zrihtal kompleta za 2 forija; mogoče bo imel voljo še za enega..
kolkr vem, so ob menjavi amortizerjev fedri čisto drugi, precej trši od "standardnih".... in se na servisih s temi malenkosmi ne ukvarjajo (razen če kupiš komplet original, ki stane skoraj toliko kot avto); mare ve za neko dobro alterativo...
kolkr vem, so ob menjavi amortizerjev fedri čisto drugi, precej trši od "standardnih".... in se na servisih s temi malenkosmi ne ukvarjajo (razen če kupiš komplet original, ki stane skoraj toliko kot avto); mare ve za neko dobro alterativo...
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- markoter
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 645
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
e... sem jih naročil pri anetu, mislim da so od delphija, ker jih je monroe vrgel iz programa. cena obeh je 234€
grem ju3 po njih potem pa kar do serviserja. sem našel enega, kateri je prej delal na pooblaščenem servisu subarujev, zej pa pri enem privatniku. mislim da bi mu blo za zaupat
pa še poceni bo (25€ ura) - je res poceni?
grem ju3 po njih potem pa kar do serviserja. sem našel enega, kateri je prej delal na pooblaščenem servisu subarujev, zej pa pri enem privatniku. mislim da bi mu blo za zaupat
pa še poceni bo (25€ ura) - je res poceni?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov