čudno obnašanje sklopke_l.99
čudno obnašanje sklopke_l.99
No kot je že v naslovu omenjeno se na našem Legacyju sklopka precej čudno obnaša. Avto ima sedaj malo več kot 200 000km in v tem vročem vremenu se na daljših relacijah začne sklopka čudno odzivat.
Pač, ko jo stisnem, imam na začetku občutek kot da bi imela luft, oz. gre kr v prazno, oz. vsaj takšen je občutek. Potem malo preden se pa pedal sklopke dotakne podna, je pa full trda -> pa tut zlo na začetku zagrabi (ko sklopko spušam), sploh v primerjavi z kakimi audiji. Tam res čist na konc... Tako da moraš tudi pri prestavljanju sklopko povsem do podna stisnit, ker po mojem mnenju (jaz nisem poskušal) bi verjetno vse skup kr hit zaružilo. Prestavlja pa se zaenkrat še normalno.
Aja pa še to -> že ko smo avto kupili -> kupili smo rabljenega z 100 000 km -> se nam je zdela sklopla v primerjavi z prejšnimi modeli precej trša, ampak takrat smo mislili da je to pač normalno zato, ker je tu hidravlična tam pa na zajlo.
No in sedaj me malo zanima, kje bi lahko bil pri tej težavi problem. A je lahko krivo olje, a je možno da bi nagajal cilinder itd. ???
Me pa tudi zanima, kako se ta sklopka nastavlja, ker tudi prej pred temi težavami je sklopka primla precej prej kot pa pri kakem audiju... Tam prime tik pred koncem...
Pač, ko jo stisnem, imam na začetku občutek kot da bi imela luft, oz. gre kr v prazno, oz. vsaj takšen je občutek. Potem malo preden se pa pedal sklopke dotakne podna, je pa full trda -> pa tut zlo na začetku zagrabi (ko sklopko spušam), sploh v primerjavi z kakimi audiji. Tam res čist na konc... Tako da moraš tudi pri prestavljanju sklopko povsem do podna stisnit, ker po mojem mnenju (jaz nisem poskušal) bi verjetno vse skup kr hit zaružilo. Prestavlja pa se zaenkrat še normalno.
Aja pa še to -> že ko smo avto kupili -> kupili smo rabljenega z 100 000 km -> se nam je zdela sklopla v primerjavi z prejšnimi modeli precej trša, ampak takrat smo mislili da je to pač normalno zato, ker je tu hidravlična tam pa na zajlo.
No in sedaj me malo zanima, kje bi lahko bil pri tej težavi problem. A je lahko krivo olje, a je možno da bi nagajal cilinder itd. ???
Me pa tudi zanima, kako se ta sklopka nastavlja, ker tudi prej pred temi težavami je sklopka primla precej prej kot pa pri kakem audiju... Tam prime tik pred koncem...
Simptomi res kažejo na to, da so težave na pomožnem cilindru (tisti ki odmika vilico); meni se puščala tudi cevka do cilindra.
Lahko da se je vmes podražil (al so pa dvignili provizijo
) , a mene je lani septembra stal cilinder 67€ (IS) 30620AA420
Delo ni zahtevno - lahko zamenjate sami doma; nekaj heca je z odzračevanjem, a ni problem, če je še nekdo zraven.
Nastavljanja ni.
Lahko da se je vmes podražil (al so pa dvignili provizijo
Delo ni zahtevno - lahko zamenjate sami doma; nekaj heca je z odzračevanjem, a ni problem, če je še nekdo zraven.
Nastavljanja ni.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: čudno obnašanje sklopke_l.99
Pri hidravlični sklopki ni kaj nastavljat - oz. se nastavlja avtomatsko...FrEnKy napisal/-a: Me pa tudi zanima, kako se ta sklopka nastavlja, ker tudi prej pred temi težavami je sklopka primla precej prej kot pa pri kakem audiju... Tam prime tik pred koncem...
D.
Ne ne, ne me vikat -> mam 19let...gorazd0 napisal/-a:Delo ni zahtevno - lahko zamenjate sami doma; nekaj heca je z odzračevanjem, a ni problem, če je še nekdo zraven.
Nastavljanja ni.
Ja ta problem se pojavlja predvsem na daljših relacijah...
A je to tale del:
http://img269.imageshack.us/img269/8321/img3070t.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/6990/img3074w.jpg
Ker drugače pa ni nikjer videt da bi kje olje spušalo... Tako da bo verjetno res v tem pomožnem cilindru problem...
A drugače je pa pri tem avtu normalno da je sklopka kar precej trša kot pa pri prejšnem modelu. Pri hiši smo imeli do zdaj že dve Imprezi (žal ne ta hudi...) in dva Legacya in pri nobenem ni bila sklopka tolk trda. Pri vseh je blo nekaj podobno. Pri tem pa, ko sem ga prvič vozil po mestu, me je pa kr noga hotla bolet
... Ker sem bil prej navajen na bolj mehko sklopko...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov