Avto ne vžge
Avto ne vžge
kot že post nakazuje...sem se odpravljal domov...se vsedem v avto, ga prižgem in ugasne po 2-3 sec - se začudim in ponovno zaverglam, vergla...vergla, nič. Preizkusimo če je iskra, iskra je. Poslušam benz pumpo ko daš kontakt, nič ne brenči! torej vprašanje, kateri rele je za benz pumpo, ali ima kakšno "skrito" varovalko, za katero ne vem.
javi mi kodo 22(od zadnjega pranja motorja - knock senzor) in 35(sem ene releje odklaplajl pod armaturo - CPC)...
javi mi kodo 22(od zadnjega pranja motorja - knock senzor) in 35(sem ene releje odklaplajl pod armaturo - CPC)...
The only treasure my car came with was rust...
Varovalke ni; je le rele - en od treh nad varovalkami pri nogah;
vseeno snami cevko pred filtrom bencina in daj kontakt - da vidiš če pumpa dela;
Smo imeli enako situacijo (EJ18, limo) v četrtek po kavi in včeraj na izletu; v obeh primerih je bil krivec slab kontakt na črpalki; WD40 pomaga;
vseeno snami cevko pred filtrom bencina in daj kontakt - da vidiš če pumpa dela;
Smo imeli enako situacijo (EJ18, limo) v četrtek po kavi in včeraj na izletu; v obeh primerih je bil krivec slab kontakt na črpalki; WD40 pomaga;
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
sej sem pregledal kontakt, na pumpi...
sej učeri mi ni dalo spati in sem si pogledal service manuale...gre nekako takole: ecu sproži rele(v ECU je FET) , rele pa pumpo...
no sej danes grem po avto, si bom vzel čas in pregledal vse.
Pumpe se ne sliši ko daš kontakt!
sej učeri mi ni dalo spati in sem si pogledal service manuale...gre nekako takole: ecu sproži rele(v ECU je FET) , rele pa pumpo...
no sej danes grem po avto, si bom vzel čas in pregledal vse.
Pumpe se ne sliši ko daš kontakt!
to sem tudi jest mislil, pod armaturo so trije releji v kovinskem ohišju in eden rjave barve v plastičnem ohišju, vse te releje sem iztaknil in priključil 12V na špulo da sem stestiral če stakne kontakt, na žalost nisem imel s sabo multimetra, da bi še ohmsko preveril kontakte.
Noben rele ni zelene barve, mogoče si mislil barvo konektorja?
Danes bom vzel s sabo releje ki jih imam od napeljave za 2.2 motor in bom s tistimi probal!
Noben rele ni zelene barve, mogoče si mislil barvo konektorja?
Danes bom vzel s sabo releje ki jih imam od napeljave za 2.2 motor in bom s tistimi probal!
Nehaj pregledovaticheno napisal/-a:sej sem pregledal kontakt, na pumpi...
Še enkrat snemi kontakt z pumpe in našpricaj oba
konca z WD 40.Meni je že dvakrat pomagalo
Marky jaz nisem našel nobenega zelenega releja
Sem tri avte razdrl pa imajo vsi po tri črne releje tako da ne vem.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
evo....avto je zrihtan, jebeš manual-e
štromar cheno bil na delu
in ja bili so slabi kontakti, ampak ne na konektorju ampak na pumpi, tko da zdej tudi vem kako zgleda pumpa v benz tanku
zdej tudi vem da zamenjava z valbro pumpo bo na izi...če bo kdaj prisilno polnjen
ink:
zdej tudi vem da zamenjava z valbro pumpo bo na izi...če bo kdaj prisilno polnjen
Cheno a imas ti kaksno stromarsko dokumentacijo za Legija?
Ce ni lih vojna tajna, bi ti lahko kaj sheral to z nami, ki smo v podobnih elektricarskih tezavah?
Ceprav je ciscenje kontaktov, ki sem ga pred kratkim opravila, kar prispevalo k zivahnosti in manjsi porabi (cca 1 liter)
Verjento bom pa morala menjat kable od sveck, k je en malce posvasan videt
A kdo kaj ve, ce je razlika v konjih med 2l motorjem v dvojkah in 2l v trojkah?
Trojka iber bolj potegne kot moj Rdeci bombnik
mogoce je pa vzrok samo v boljsih kontaktih :P no ja pa tudi duplo manj km
Ce ni lih vojna tajna, bi ti lahko kaj sheral to z nami, ki smo v podobnih elektricarskih tezavah?
Ceprav je ciscenje kontaktov, ki sem ga pred kratkim opravila, kar prispevalo k zivahnosti in manjsi porabi (cca 1 liter)
Verjento bom pa morala menjat kable od sveck, k je en malce posvasan videt
A kdo kaj ve, ce je razlika v konjih med 2l motorjem v dvojkah in 2l v trojkah?
Trojka iber bolj potegne kot moj Rdeci bombnik
mogoce je pa vzrok samo v boljsih kontaktih :P no ja pa tudi duplo manj km
Jst mam mehansko in zadeva res dobr špila. Sicer ne vem kako bi jo montiral na subija, ampak pomoje da se da tut to narest - hladi jo pa olje od mašine in se tko ne more pregret.cheno napisal/-a:....jeba so tele, benz pumpe, enkrat delajo spet drugič nočejo :evil: nauk zgodbe je: da rabim drugo benz pumpo
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
meni mehanske ne dišijo najbolje(predvsem iz dejstva da nimajo niti približno toliko pritiska kot električne - v mislih imam take kot so na fergazer motorjih)...in zadnje kar hočem je to bo imel motor manj ponijev. Sicer pa EJ18 je še vedno 85% fergazer 8)
Če bi pa imel avto za offroad, bi pa rabil BP delovanje brez pizdarij ki jih doživljam
niva13: za kakšna bolj konkretna vprašanja mi pošli PM. Drugače je pa teh PDF-jev malo morje
Če bi pa imel avto za offroad, bi pa rabil BP delovanje brez pizdarij ki jih doživljam
niva13: za kakšna bolj konkretna vprašanja mi pošli PM. Drugače je pa teh PDF-jev malo morje
Moja aftermarket pumpa daje ven od treh barov naprej, tko da ne vem kaj je zate manj od električne.cheno napisal/-a:meni mehanske ne dišijo najbolje(predvsem iz dejstva da nimajo niti približno toliko pritiska kot električne - v mislih imam take kot so na fergazer motorjih)...in zadnje kar hočem je to bo imel motor manj ponijev. Sicer pa EJ18 je še vedno 85% fergazer 8)
Če bi pa imel avto za offroad, bi pa rabil BP delovanje brez pizdarij ki jih doživljam![]()
![]()
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Glede na to da mi je že četrtič naredilo isto moram tudi jaz napisati
kaj in kako je s to črpalko za gorivo,oziroma z elektriko do le te.
Prvič in drugič sem samo kontakte na črpalki pošprical
z WD-40 in je pomagalo.Ko se je zgodilo tretjič tudi to ni več pomagalo
mi je cheno zamenjal rele,ker pa še vedno ni delovalo mi je
povedal da je pod zadnjimi sedeži še en konektor.Ko sva dala
zadnje sedeže ven sva imela kaj videti,konektor je bil ves zasmojen.
Zopet sva uporabila WD-40 ali kontakt sprej in nekaj krat
sestavila in razstavila kontakte in avto je vžgal.
Moram pa dopisati da avto ni nikoli ugasnil med vožnjo
temveč vedno na parkirišču ni hotel več vžgati.
Poanta te zgodbe je da so konektorji po petnajstih letih delovanja
oksidirali in imajo slab stik in zato se posledično med vožnjo
segrevajo oziroma pregrevajo.Če bi se zaradi tega lahko tudi
vžgalo nevem,vendar pa priporočam da preverite konektorje
in jih preventivno našpricate z kontakt sprejem ali WD-40.
Upam da bom komu pomagal z mojim nakladanjem :zjz
kaj in kako je s to črpalko za gorivo,oziroma z elektriko do le te.
Prvič in drugič sem samo kontakte na črpalki pošprical
z WD-40 in je pomagalo.Ko se je zgodilo tretjič tudi to ni več pomagalo
mi je cheno zamenjal rele,ker pa še vedno ni delovalo mi je
povedal da je pod zadnjimi sedeži še en konektor.Ko sva dala
zadnje sedeže ven sva imela kaj videti,konektor je bil ves zasmojen.
Zopet sva uporabila WD-40 ali kontakt sprej in nekaj krat
sestavila in razstavila kontakte in avto je vžgal.
Moram pa dopisati da avto ni nikoli ugasnil med vožnjo
temveč vedno na parkirišču ni hotel več vžgati.
Poanta te zgodbe je da so konektorji po petnajstih letih delovanja
oksidirali in imajo slab stik in zato se posledično med vožnjo
segrevajo oziroma pregrevajo.Če bi se zaradi tega lahko tudi
vžgalo nevem,vendar pa priporočam da preverite konektorje
in jih preventivno našpricate z kontakt sprejem ali WD-40.
Upam da bom komu pomagal z mojim nakladanjem :zjz
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Pomoč raznih čiščenj kontaktov smo že velikokrat potrdili, da pa si vzamemo neko soboto čas in najdemo konektorje od bencinske pumpe in ostalih življenjsko pomembnih delova za avto
ter jih sčistimo in nasprejamo s kontakt sprejem vsekakor pametna odločitev predenj ostanemo na cesti :2343223 Hvala za info saj zato pa smo :ttzt
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov