menjalnik

Subarujev predstavnik razreda SUV
nomi
Novinec
Prispevki: 3

Odgovor Avtor: nomi » 14. Februar 2009, 19:38

Snega sigurno ni več, ker se je to zgodilo 14 dni nazaj.Tudi sam sem upal, da je sneg in, da bo nehalo, pa ni.
Avto je bil dvignjen in na prvi pogled ni videti, da bilo spodaj kaj nenavadnega... :shock:

Kar se pa ustavljanja tiče - ko si napisal za tople feltne.Ja, sem se potem spomnil :oops: , da mi je mehanik zadnjič ob menjavi zavornih ploščic rekel, da so cevke precej zabasane in, da bo ob priliki treba zamenjat.
Ja, in je to, zadnja desna feltna je precej :roll: topla.In so cevke oz.samo za to stran, že naročena ... Hvala, da si me spomnil :D

Ali je še kakšna ideja, kaj bi ropotalo ?En drug mehanik mi je rekel, da je zelo malo verjetno, da bi se v menjalniku odlomil zob, ker bi verjetno štekal pri menjavanju kar pa ne in se menja čist normalno ... :?:

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 15. Februar 2009, 15:28

no une cevke so verjetno krive za hitro ustavljanje. pa to najlažje probaš da samo spelješ, pa stisneš skloplko. dost lažje vidiš, če ga kaj bremza!

kaj pa če je zglob, kej poškodovan?

Uporabniški avatar
mgrizold
Uporabnik foruma
Prispevki: 105
Kraj: ruše

Odgovor Avtor: mgrizold » 17. Avgust 2009, 20:05

spet so nastale težave.....pri hiši je forester 2.0 ,letnik 00,204.000 km... težave so okol menjalnika.ko se pelje vzratno je postal fest glasen kod da bo ležaj odpovedo.....spustili smo olje ven in na magnetu je bil en malo večji kos zobnika in 2-3 manjši deli....kaj bi blo zanaret ? vozit kak dolgo bo šlo ali se bi prej razstavo menjalnik? hvala za mnenja
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3961 ... .jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 18. Avgust 2009, 14:05

fory 98; 2.0; no evo moj je šou na degradacijo masakriranje, vzrok menjalnik
kaj bomo pa vidl, po predvidevanju lagerji v menjalniku

žaganje se pa pojavlja ob obremenitvi - baje nič kritičnega ampak porihtat je treba, bom sproti poročal
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 21. Avgust 2009, 12:03

gorazd O ali G dej če ti bo ratal mi pleaseee pripopaj link do pdf-jev - če ti ne rata si vseen kawo ali dve zaslužiš no pa tud ker drug, če se kdo slučajno dokoplje do kakšne sheme za zgoraj omenjeni menjalnik, naj ga ne bo strah dat linka

THX Darc
LP DARC

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 21. Avgust 2009, 12:57

Tle so neke slike in linki

http://www.subaruforester.org/vbulletin ... lem-46707/

Sam ne vem kakšno imajo prakso in kam gledajo na uradnih servisih da najdejo kataloško.

Potem je tukaj nekaj dobrega ampak moraš prevest v google translatorju iz Ruščine v Angleščino... http://www.subaru-car.ru/left/doc/art/for1/

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 21. Avgust 2009, 12:58

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 21. Avgust 2009, 17:19

subi hvala za tole, kakšnaje cena kawa/link??

glih sem od janeza in sem s telefonomposlikal, moram še dol pobrat, pa nekaj skic od menjalnika se je vseen najdl na tvojih linkih, jst sam upam da je menjalnik enak glede na to da je file za fory-ja 2001 letnik,

dej te pokličem mal kasneje ko mal pregledam vse tole pa slikce snamem, jutri zjutraj grem pa do Janeza da mi da še ostale lagerje dol, baje bojo vse skupaj 4 komadi za zamenjat, 3X obična varianta - bolj standard, en zna bit pa problematičen, se ti javim

LP Darc
LP DARC

Uporabniški avatar
mgrizold
Uporabnik foruma
Prispevki: 105
Kraj: ruše

Odgovor Avtor: mgrizold » 26. Avgust 2009, 14:55

torej zgleda da foresteri nimajo glih najboljših menjalnikov da skoz so neke težave z njimi? ker npr pri našem bi že naj prejšni lastnik menjal neke zobnike za vzvratno prestavo tam okol 40.000km nazaj pa stet nekaj ropota pa včasih ven vrže....

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Menjalnik

Odgovor Avtor: awdfun » 27. Avgust 2009, 07:36

Forester še vedno ni čisto pravi terenec čeprav gre po terenu dobro. Če hočete imeti pravega terenca, moraš pač kupiti pravega terenca, ki pa pri cestni vožnji ni primerljiv s foresterjem.
V firmi imam še Land Cruiserja, ki je star več kot deset let in ga vozim povsod. Tudi čez reko s šodrom, čez velike skale in še prikolico vlečemo na Zvoh pa na Vogel po Žagarjevem grabnu smo vozili pri polni obremenitvi (5 potnikov in poln prtljažnik opreme) pa ni problemov. Sploh ne štejem kolikokrat smo šli na Šimnovec s polno kabino in opremo.
Na terenu vleče kot traktor ob tem, da se ne zvrne, po cesti je pa tudi samo bolj športni traktor sploh če imaš gor terenske gume (npr. vsaj AT gume).
Tako da je forester odličen avtomobil toda po terenu spet ne smeš pretiravati čeprav gre.
Impreza Sti 08

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 27. Avgust 2009, 08:35

Forester je čisto soliden terenec v civilni preobleki. Marsikateremu "pravemu terencu" zbija ego. V napačnih rokah pa tudi land cruiserca ni neuničljiva. Kajti, če se z avtom svinja, bo slej ko prej začel svinjati nazaj...

Menjalnik je pa pač ena od stvari v avtomobilu, ki je vozniku najbolj izpostavljena. Tudi na leonetu se je dalo menjalnik ubit, pa vsak ki ga je kdaj vozil ve, da je cel avto -vključno z menjalnikom- narejen ko tank.

Mgrizold jaz močno dvomim, da bi 2x v 40.000 kilometrih odpovedal menjalnik, sploh če je bil prvič porihtan kakor je treba. Seveda je odvisno kdo in kako ga je rihtal. Je kak račun o opravljenem delu?
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
kamnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 615
Kraj: GORJE
Kontakt:

Odgovor Avtor: kamnek » 27. Avgust 2009, 11:11

flat4 napisal/-a:
Menjalnik je pa pač ena od stvari v avtomobilu, ki je vozniku najbolj izpostavljena. Tudi na leonetu se je dalo menjalnik ubit, pa vsak ki ga je kdaj vozil ve, da je cel avto -vključno z menjalnikom- narejen ko tank.

da ti pa na leoncu rata uničt menjalnik ,morš bit pa res "lesen" za prestavljanje in vožnjo

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 27. Avgust 2009, 12:47

tud tolk leseni obstajajo ;-)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 27. Avgust 2009, 13:10

Nikol ne veš kaj so počeli z menjalnikom pred teboj, plust to da obstaja velik ljudi, ki rečejo pri 200.000km+ kaj je pa to olje v menjalniku a to je treba tud menat :-)

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 02. September 2009, 09:14

zadeva se je razpletla

najbolj ''problematičen ležaj'' edini s šplento - 90 vevrc
ostali trije 60 vevrc (od tega je blo treba enga še origigi kupiti)

dodatno je bil menjal cilindrček sklopke cca 70 vevrc
puše da ne bo mlahav 15 vevrc

ostalo:
olje menjalnik
obnova zadnjih amortizerjev
menjava cilindrčka
in pa seveda menjalnik zdret in porihtat
alles zusammen 470 veveričnjakov

pomoje sem kar dobro skoz prišel

zdej pa a ima kdo v glavi kakšna je približno cena ABS senzorje ker je prednji levi fuč?
in kako je kaj s prednjimi amortizerji kayaba za mojga fory-ja cena??-bo pa tole še mal počakal verjetno??
LP DARC

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov