Avto na plin

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
jure-sti
Uporabnik foruma
Prispevki: 247

Odgovor Avtor: jure-sti » 08. September 2009, 07:25

V ta avto priporočam vgrajujo naprave OMVL, ki je prva vgradnja na Subaruju v nova vozila. Cena za tak 4 valjni motor z akcijo Petrola je 1.400 EUR + ddv, v to ceno je vsteto za 30 EUR goriva. Za odpravo problema z ventili se doda aditiv (65 EUR).Čas vgradnje je en delovni dan, garancija na sistem je 5 let. Možnost plačila na 24 obrokov.
To je mail ki sem ga dobila od firme PLINEKS. Druge stiri firme, katerim sem pisala, mi pa se niso odgovorile.

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma
Prispevki: 396
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: b.m » 08. September 2009, 12:01

Na IS tudi vgrajujejo od italijanske firme BRC, za ceno ne vem...
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 08. September 2009, 13:48

Plin mogoče v kakšen navaden avto (ali pa v kak ameriški 6.0 motor, ki mu je itak vseeno kaj kuri :-)), nikakor ga pa ne bi šel tlačit v STi, WRX ali karkoli podobnega, še posebej če je prodrive kit ali kaj drugega gor. Ker plinski sistem ima svoj računalnik za vbrizg in ga nikoli in nikdar ne nastaviš, da bi delal kot Prodrive-ov. Vsaj pri nas tega ne znajo...
Že na navadnih motorjih poznam veliko primerov, kjer je bilo vedno treba nekaj popravljat, skoz je cukalo... v enem primeru (Mazdin 2.0 motor, je v manj kot letu celo uničlo batne obročke in je avto začel olje pit ko zmešan..
Bencin je le bencin in drugače učinkuje na motor (hladilni učinek... itd..)

LP

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 08. September 2009, 15:31

Najbolje, da nekdo vpraša v Prodrive kaj menijo o uporabi plina.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. September 2009, 15:42

Šparanje pa dirkanje nekak ne gre skupi.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 08. September 2009, 17:21

Zanimivo bi bilo poizvedeti kak sistem so imeli pri VW na dirki 24 ur Nurburgringa, ko so z dvema dirkalnikoma uspešno vozili samo s pomočjo plina.

Drugače pa gre trend v smer, kar se že vidi v formuli 1 s KERSOM. Osebno se mi zdi to veliko bolj uporabna zadeva kot s plinom, neglede ali dirkamo ali se samo vozimo.

Kot sem že v nekem svojem postu prej dejal jaz ne bi tlačil zadeve v STI in ostale prisilno polnjene motorje.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 08. September 2009, 19:11

Bi se kar strinjal z Ircarjem, šparanje pa racing, NO GO.

Se pa že veselim v prihodnosti električnih avtomobilov, pa ne varjata G-wizza, ampak hibrida.

Sem imel možnost kar dobro stestirati Lexus 3.5 v6 hibrid in je majka, gre ko sam satan, samo čakam še da začnejo take stvarce delat tud za bolj "racing" avtomobile, pospeški so nori, navor iz nule poln, poraba super, daljša življenska doba... kaj bi si še želel lepšega...nekoga ki bi mi kupil tako igračo :-P :lol:

jure-sti
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: jure-sti » 08. September 2009, 19:55

Jah sej kle ni fore, sparanje pa racing. Ne vem zakaj ne bi folk dal to noter, ce bi imel ISTE zmogljivosti, za pol manj. Sam fora je, ce je vse to res kar ti obljublajo, zato pa sem pisala na forum. Ce bi mi un reku da bi avto imel 15% manj moci pa 15% vecjo porabo, ne bi niti razmisljala. Ce pa obljubi nespremenjeno konjenico, in le malenkost visjo porabo, bi se pa splacal valda. A zdej ce hitr vozis si pa beden ce ne vozis na bencin, neglede ce je ostalo vse isto. Meni se zdi butasto. :? In ce se bo dalo, bom dala to noter. Ampak samo pod vsemi temi pogoji, o katerih smo govorili.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 08. September 2009, 20:08

Upam, da boš vgradila, da bomo imeli izkušnje iz prve roke, kako se stvar obnese. Upam pa tudi, da ne boš imela problemov.

jure-sti
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: jure-sti » 08. September 2009, 20:33

Mail od firme G-1:
Spoštovani,

Subaru Impreza WRX STI sodi med neseriske predelave avtomobila in zahteva projektno obravnavo kar pomeni da bi morali vaše vozilo pripeljati na strokovni pregled na sedež podjetja v Celje.

Lep pozdrav....

Saj eni, ki posteno povejo glede tega. Ne pa drugi, ki sam neki oblubjo, pol k bi pa tja prsla, bi pa rekl da se ne da, al pa da je to bolj zahtevno, pa se enkrat drazje... Jah bomo peljal tja pa bodo povedal.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 08. September 2009, 20:44

No ravno zaradi tega, kar so ti že v mailu napisali, tudi sami ne vedo čisto točno kako se bo to obneslo na "racing" avtu...in zato tudi jst to nebi mel...da pol kej rikne, bi pa dal plin v kakšen bolj civilen avto, to pa.

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 08. September 2009, 21:05

tud jaz mislim da so to neki aftermarket kompromisi, potem ko gre kej u k... maš pa še več stroškov kot sploh lahko prišparaš v 3letih s plinom recimo - pa še prvo morš amortizirat nakup seveda... ni to zame, sej sliš se lepo ampak ni pa tako enostavno na koncu- pa še skoz morš neki prčkat pa na servise nazaj vozt, če kej ne štima, s tem ti gre še časa preveč namesto da ga puliš po kakih ovinkih :D

u glavnem to je fajn fajn za razmislt, sploh pa mal prečekirat kake imajo izkušnje v tujini, kaki angleži recimo al pa nemci, da se ne odkriva tople vode in še €€€ se pršpara ;-)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. September 2009, 01:15

Dajo neko garancijo... če ti po 5k stopi bat bo pa kaj?

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 09. September 2009, 06:08

irCAR81 napisal/-a:Dajo neko garancijo... če ti po 5k stopi bat bo pa kaj?
Jok pa na drevo :-) , jih kar vidim, ko bi začeli nabijati, ja to je pa močan avto, kaj ste pa z njim delal pred predelavo, naš sistem sigurno ni... bla,bla...
Se pa pustim presenetit, upam in želim vsakemu (da ne bo pomote pri tej debati, da komu kaj hočemo karkoli prepreči), ki predela tako vozilo tudi za uporabo plina, same pozitivne izkušnje vsa leta uporabe ter, da se mu strošek čimpreje povrne.
Go Westy, go!

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 09. September 2009, 07:27

irCAR81 napisal/-a:Šparanje pa dirkanje nekak ne gre skupi.
Kako, da ne - zakaj pa recimo Peugeot na 24 ur LeMana dirka z dizli ali pa VW na relijih?
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost