Najin Forester
Glede na letni čas ti priporočam, da malo počakaš s klimo; prej ali slej se bo kaka našla (zaleten avto) za precej manjši denar, zmontirat ti lahko pomagamo,... za pivo in čevape.
Nekaj se boš naučil, pa še denarnica bo hvaležna.
Bomo na pikniku pregledali kaj je pripravljeno.. in kaj potrebuješ.
Nekaj se boš naučil, pa še denarnica bo hvaležna.
Bomo na pikniku pregledali kaj je pripravljeno.. in kaj potrebuješ.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Saj se je meni tudi zdelo, da bo časa še celo zimo za to. Je pa prav zdaj na licitaciji tale kit, ki mi ne da miru. Vse pa tako zgleda, da na mojga pač to ne gre, čeprav o tem sodim samo na podlagi katalogov dodatne opreme, ki sem jih našel.
Za montažo pa super, če se lahko zmenimo. Velja že vnaprej!
Za montažo pa super, če se lahko zmenimo. Velja že vnaprej!
LP Nejc
Ok se bom prijavil na piknik takoj ko bom vedel za ziher. Sicer je avto od včeraj polnokrvno registriran, prvi tank pa kaže porabo 9 na sto. Nekaj zeza dihtunga na voznikovih vratih: šumi in jo bo treba zamenjati ali nekaj improvizirati, ker je mal deformirana na enem mestu ...
Klime zdaj ne bom naročal, ker je ta očitno za letnike 07-08, pozimi upam najdem kaj povsem kompatibilnega.
Gremo gasa na vikend - prav lep pozdrav vsem !
Klime zdaj ne bom naročal, ker je ta očitno za letnike 07-08, pozimi upam najdem kaj povsem kompatibilnega.
Gremo gasa na vikend - prav lep pozdrav vsem !
LP Nejc
Živjo,
čestitam za Forija
. Kako pa to, da nisi kupil turbota, kot si najprej mislil?
Sicer pa tesnenje vrat generalno ni ravno najboljše, rado šumi spredaj pri trikotniku, kjer je pritrjeno ogledalo, meni pa je začelo šumeti tudi zadaj pri dnu stekla prednjih vrat. To drugo varianto menda rešiš tako, da v tesnilno gumo okrog vrat vstaviš plastično cevko za vodo ustrezne velikosti. To mislim probat.
Je pa to pač cena za stekla brez okvirjev. Zadnjič sem gledal, kako ima to narejeno Passat CC. Ko odpreš vrata, se šipa nekoliko spusti, ko zapreš skoči nazaj gor. Na ta način zatesni bolje in ni težav s šumenjem zraka. Ne vem, kako to, da ni Subaru naredil kaj takega, saj so itak vsa stekla vodena električno in bi bila to mala malica.
čestitam za Forija
Sicer pa tesnenje vrat generalno ni ravno najboljše, rado šumi spredaj pri trikotniku, kjer je pritrjeno ogledalo, meni pa je začelo šumeti tudi zadaj pri dnu stekla prednjih vrat. To drugo varianto menda rešiš tako, da v tesnilno gumo okrog vrat vstaviš plastično cevko za vodo ustrezne velikosti. To mislim probat.
Je pa to pač cena za stekla brez okvirjev. Zadnjič sem gledal, kako ima to narejeno Passat CC. Ko odpreš vrata, se šipa nekoliko spusti, ko zapreš skoči nazaj gor. Na ta način zatesni bolje in ni težav s šumenjem zraka. Ne vem, kako to, da ni Subaru naredil kaj takega, saj so itak vsa stekla vodena električno in bi bila to mala malica.
Ta vrata me sicer precej motijo, ker je čist drugač v avtu, če prtisneš s prstom na dihtungo in šumenja na AC ni več. Ampak v skrajnem primeru računam na menjavo tesnila na vratih in upam da ni drago. Takih felerjev pri nakupu nisem mogel preprečit, ker sva ga dala pripeljat na slepo. Bom poskusu še kaj improvizirat preden menjam pa da vidmo.
Turbo tud zarad sosedov in v času recesije ne bi bil higieničen : )
Mah ne - turbo je sicer ful hud za pelat, ampak je odtehtalo to, da se da takega navadnega precej bolj ziher predelati na plin (neke možne nevšečnosti glede štelanja ventilov, sploh nisem do konca razdelal te skrivnostne težave), plus par detajlov ala vebasto in kljuka (nenazadnje pa tudi reduktor). Pa še malo km je imel avto in vse zgleda da ni šlo zgolj za previjanje km nazaj.
Avto je na tehničnem pregledu dobil odliko glede izpuhov, je rekel da baje boljšega rezultata CO in lambde sploh ne more dobiti in se mi je to fajn zdelo.
Ma zakon je tut tale motor, ko se ga navadiš lepo potegne do 150, več ne rabim, edino od 100 naprej zahteva četrto in obrate, sicer ne pospešuje dobr (a kamoli v klanec). Turbo pa bi bila pesem za tak avto, drži kot pribito. Imajo zdaj v MB enega srebrnega naprodaj.
A so imeli vsi foresterji (recimo 2003 dalje) serijsko tempomat ?
Se vidimo v soboto !
Turbo tud zarad sosedov in v času recesije ne bi bil higieničen : )
Mah ne - turbo je sicer ful hud za pelat, ampak je odtehtalo to, da se da takega navadnega precej bolj ziher predelati na plin (neke možne nevšečnosti glede štelanja ventilov, sploh nisem do konca razdelal te skrivnostne težave), plus par detajlov ala vebasto in kljuka (nenazadnje pa tudi reduktor). Pa še malo km je imel avto in vse zgleda da ni šlo zgolj za previjanje km nazaj.
Avto je na tehničnem pregledu dobil odliko glede izpuhov, je rekel da baje boljšega rezultata CO in lambde sploh ne more dobiti in se mi je to fajn zdelo.
Ma zakon je tut tale motor, ko se ga navadiš lepo potegne do 150, več ne rabim, edino od 100 naprej zahteva četrto in obrate, sicer ne pospešuje dobr (a kamoli v klanec). Turbo pa bi bila pesem za tak avto, drži kot pribito. Imajo zdaj v MB enega srebrnega naprodaj.
A so imeli vsi foresterji (recimo 2003 dalje) serijsko tempomat ?
Se vidimo v soboto !
LP Nejc
Gretja zicov ni. Ma pa tempomat, ki je začuda easy skužljiv in dela tudi. Nisem pa še skužil webastota in tistih njegovih treh tipk - a kdo ve, če se to da predelat dodelat na daljinca bi blo super kar z okna vklapljat ne pa na tajmer nastavljat.
Sicer se pa vidi deformirana guma oz dihtunga pri voznikovih vratih, tako da sem sto posto da je to napaka zarad katere šumi ... Sicer je pa ful jebačko videt na subarujih odprta vrata brez okvirjev, da bom ni vrag tut šume odpravu/prebolu.
A kdo ve, če paše legacy/outback rolo prtljažnika v foresterja ?
Sicer se pa vidi deformirana guma oz dihtunga pri voznikovih vratih, tako da sem sto posto da je to napaka zarad katere šumi ... Sicer je pa ful jebačko videt na subarujih odprta vrata brez okvirjev, da bom ni vrag tut šume odpravu/prebolu.
A kdo ve, če paše legacy/outback rolo prtljažnika v foresterja ?
LP Nejc
Živjo,
zmer bolj mam rad ta avto. Za vikend sva (s prikolico) trogala drva po ornk klancu, am subi pa to potegne kot kakšen traktor !!! Če pomislim da je to prejšnja leta prepotovalo navkreber na najinih hrbtih ..
@zinki kako pa se lotit tega webasto daljinca na vižo "pošpilat pa sam nardit"?
zmer bolj mam rad ta avto. Za vikend sva (s prikolico) trogala drva po ornk klancu, am subi pa to potegne kot kakšen traktor !!! Če pomislim da je to prejšnja leta prepotovalo navkreber na najinih hrbtih ..
@zinki kako pa se lotit tega webasto daljinca na vižo "pošpilat pa sam nardit"?
LP Nejc
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov