ADAC-ov test zimskih pnevmatik 2009
ADAC-ov test zimskih pnevmatik 2009
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Trocken = suho
Nasse = mokro
Schnee = sneg
Eis = led
Geräusch = hrup
Kraftstoffverbrauch = poraba goriva
Verschleiss = obraba
Lani so testiral 195-65-15, letos pa ne več. Glede na to da mam 195-60-15 sem si full obetal od testa. Pomoje bi najmanj zgrešil z GY UG 7+.
Če gledam 16 col dimenzijo:
Po mokrem so med boljšimi, po suhem so pa enako slabe kot ostale. Na snegu je med boljšimi, po ledu pa ista žalost kot ostale. Poraba je nekje srednja, obraba pa med višjimi.
Če gledam 14 col.. pa raj neham gledat. :P
Nasse = mokro
Schnee = sneg
Eis = led
Geräusch = hrup
Kraftstoffverbrauch = poraba goriva
Verschleiss = obraba
Lani so testiral 195-65-15, letos pa ne več. Glede na to da mam 195-60-15 sem si full obetal od testa. Pomoje bi najmanj zgrešil z GY UG 7+.
Če gledam 16 col dimenzijo:
Po mokrem so med boljšimi, po suhem so pa enako slabe kot ostale. Na snegu je med boljšimi, po ledu pa ista žalost kot ostale. Poraba je nekje srednja, obraba pa med višjimi.
Če gledam 14 col.. pa raj neham gledat. :P
Pa kdaj naredijo te teste? Prejšnjo zimo ali so se ganjali v jelenčkovi deželi?
Mi pa nikoli ne bo jasno, zakaj je enaka guma, a različnih dimenzij, tako različno ocenjena. Recimo Snowtrac3 pri skoraj mojih merah 185/70R14 (da ne bo kdo mislil višina, kile, dolžina...
) najboljša, za zdajšnje avte nižjega do srednjega razreda pa komaj na 8. mestu. Ha? 
Nikoli ne bom pozabil testa izpred kakšnih 10 let, ko je na ledu zmagala Sava Eskimo S2, premagala takrat celo najboljšo UG6.
Mi pa nikoli ne bo jasno, zakaj je enaka guma, a različnih dimenzij, tako različno ocenjena. Recimo Snowtrac3 pri skoraj mojih merah 185/70R14 (da ne bo kdo mislil višina, kile, dolžina...
Nikoli ne bom pozabil testa izpred kakšnih 10 let, ko je na ledu zmagala Sava Eskimo S2, premagala takrat celo najboljšo UG6.
"moje" Hankook Icebear W440 so na petem mestu; pa jih sam nebi dal tja, ampak kako mesto nižje;
nevem.. saj so še kar ok, a nikoli nisem bil 100% da bo zgrabilo; sploh če primerjam s prejšnjim Legijem obutim v Eskimo S3... imam občutek, da so bile tiste veliko boljše tam kjer sem jih potreboval (sneg, led); na asfaltu so vsake dobre... pač ne voziš na limitu... ko pa drsiš po ledu rikverc.. pa šteje vsaka lamelca.
Mogoče je ta Outback zaradi teže tak,.. mogoče je kriva večja širina...
bomo vidl letos.
nevem.. saj so še kar ok, a nikoli nisem bil 100% da bo zgrabilo; sploh če primerjam s prejšnjim Legijem obutim v Eskimo S3... imam občutek, da so bile tiste veliko boljše tam kjer sem jih potreboval (sneg, led); na asfaltu so vsake dobre... pač ne voziš na limitu... ko pa drsiš po ledu rikverc.. pa šteje vsaka lamelca.
Mogoče je ta Outback zaradi teže tak,.. mogoče je kriva večja širina...
bomo vidl letos.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
G. mogoče tudi višina, oziroma težišče
lani sem kupila Continental TS830 in sem zadovoljna (poleti imam Dunlop), predvsem na mokrem cestišču se po mojih izkušnjah bolje obnese kot se je S3 (čeprav solidna guma glede na ceno)
za sneg (kolikor ga sploh je) pa tudi ni krize, glede na to, da s svojim sedanom glih ne rinem po gmajnah
lani sem kupila Continental TS830 in sem zadovoljna (poleti imam Dunlop), predvsem na mokrem cestišču se po mojih izkušnjah bolje obnese kot se je S3 (čeprav solidna guma glede na ceno)
za sneg (kolikor ga sploh je) pa tudi ni krize, glede na to, da s svojim sedanom glih ne rinem po gmajnah
jaz sem imel lani GY ultragrip 7 in sem bil ful zadovoljen, sploh po mokrem je super- Ni primerjave s savo s3, ki sem jo mel prej... sava je po mojih izkušnjah dobra le v snegu, tega je pa po cesti 3dni na leto...po mokrem in suhem pa katastrofa
z dunlop wintersport sem bil pa tudi zelo zadovoljen, sicer sem imel še prejšni model ampak je res dobr držala na suhem pa tudi po mokrem.
z dunlop wintersport sem bil pa tudi zelo zadovoljen, sicer sem imel še prejšni model ampak je res dobr držala na suhem pa tudi po mokrem.
http://www.motorevija.si/datoteke/tabel ... 09%201.gifzinki napisal/-a:Ma jst pa pravim, da je Sava S3 najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Sm že kar nekaj setov zamenjal na naših avtomobilih, pa mislim, da bojo tudi v prihodnosti S3.
Drugače pa je UG7 dobra izbira.
to vse pove koliko je sava s3 kvalitetna guma
po mokrem res groza in guma ni priporočljiva
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov