Vprašanje za vse plinaše
Vprašanje za vse plinaše
Zadnjič sem opazil, da ko zaženem motor (Outback 2.5, l. 05) - v prostem teku lepo teče, dokler gre na bencin. Po preklopu na plin pa se pojavi tiktakanje v bližini ventilov.
Ali je to normalno, da je motor v prostem teku pri delovanju na plin bolj glasen kot na bencin? (Ni razlike med hladnjim in ogretim motorjem. Pri zaprti havbi se skoraj ne sliši.)
Hvala za odgovore in lep pozdrav vsem,
Tadej K.
P.S.
Žal mi časovno še ni zneslo, da bi se prišel predstavit na kakšno kawo, piknik ali klubski sestanek. Upam, da se vidimo ob priliki.
Ali je to normalno, da je motor v prostem teku pri delovanju na plin bolj glasen kot na bencin? (Ni razlike med hladnjim in ogretim motorjem. Pri zaprti havbi se skoraj ne sliši.)
Hvala za odgovore in lep pozdrav vsem,
Tadej K.
P.S.
Žal mi časovno še ni zneslo, da bi se prišel predstavit na kakšno kawo, piknik ali klubski sestanek. Upam, da se vidimo ob priliki.
Re: Vprašanje za vse plinaše
Prijatelj ima Mazdo 6 2.3 GT in je ravno na to debato napisal tole:
Ali je možno, da je to uno mazanje ventilov?YavarYe X6V6 napisal/-a:Ni neke razlike, razen pri odprti haubi in snetem pokrovu na motorju, takrat je na plin glasnejši.
A ti morda tiktakajo relejčki od plinskih šob, zadnjič sem namreč vidu neko ugodno inštalacijo in je blo to kar glasno. V notranjosti avta se skoraj ni opazilo le če si res odprl havbo in poslušal.tadejk napisal/-a: Po preklopu na plin pa se pojavi tiktakanje v bližini ventilov.
.
Potem so pa tu še ventili
Pozanimaj se kako in kaj pri kakem plinarju, najverjetneje kdo v SLO servisira BRC.tadejk napisal/-a:Plinska napeljava je od BRC-ja in brez sistema za mazanje ventilov.
Težko lociram, od kje prihaja zvok - ker se od zunaj nič ne vidi. Čudno se mi zdi, da "tiktakanje" neha takoj, ko preklopim nazaj na bencin.
Doma imamo tudi subija na BRC brez mazanja ventilov in je to klenkanje povsem normalno, si lahko brez skrbi. Če prav vem, so to slišijo ventili.tadejk napisal/-a:Plinska napeljava je od BRC-ja in brez sistema za mazanje ventilov.
Težko lociram, od kje prihaja zvok - ker se od zunaj nič ne vidi. Čudno se mi zdi, da "tiktakanje" neha takoj, ko preklopim nazaj na bencin.
EJ257, FB25
Brez panike, to so EM ventili, ki odpirajo in zapirajo dovod plina po cevkah v sesalne kanale. Za vsak valj je eden. Jaz imam montirana na vrhu motorja po dva na levi in desni. Če se dotikata, potem med sabo resonirata in sta bistveno glasnejša. Če je tudi pri tebi tako, jih razmakni in še malo zašraufaj.
Pri Outbacku 08 sem opazil cudno kovinsko klenkanje po tem ko ugasnem motor, receno mi je bilo da to prihaja iz ohlajajocega se ispusnega sistema in da je normalno za subaruje mi je pa cudno ker tega se pri nobenem drugem autu nisem slisal?!
Se opravicujem za off topic, ampak sm vidu da je govora o cudnih zvokih pa sem pristavu loncek!:)
Se opravicujem za off topic, ampak sm vidu da je govora o cudnih zvokih pa sem pristavu loncek!:)
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Ja to se tud men na imprezi sliš 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Verjetno so to oni toplotno-zaščitni plehi okoli izpuha...
D.
D.
Pa to je že 100 let nazaj na yugotih in ostalih klopotalnicah isto pokalo....vem da je ene 15 let nazaj sosed mislil da mu podgane avto žrejo ko mu je na hrošču takole auspouh pokal....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sm se tud z jugoti vcash vozu pa kasnej se s kr neki razlcnimi avtomobili pa nisem se nikjer zaznal tega zvoka, je pa res da je subi na novo pri hisi in da je bil tud najdrazji in najtezje pricakovan do zdej tako da sem tud malo bolj obcutljiv!
Se pravi da je to pogost pojav pri Subarujih in ne razlog za skrb!
Se pravi da je to pogost pojav pri Subarujih in ne razlog za skrb!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov