Downpipe Impreza 03+

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 01. Oktober 2009, 18:49

Lepo ga rihtaš. :-) Mam pa eno vprašanje glede teh downpipov. Berem, da če namontiraš downpipe brez cata, začne svetit CE lučka ker ni več lambda sonde. Zdej pa, kako to lučko izklopiš, verjetno dokler ni lambde not, se je ne da kar tako resetirat? Tole me mal žre, preden grem še jaz v ta podvig.
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 01. Oktober 2009, 19:21

Unikat napisal/-a:Lepo ga rihtaš. :-) Mam pa eno vprašanje glede teh downpipov. Berem, da če namontiraš downpipe brez cata, začne svetit CE lučka ker ni več lambda sonde. Zdej pa, kako to lučko izklopiš, verjetno dokler ni lambde not, se je ne da kar tako resetirat? Tole me mal žre, preden grem še jaz v ta podvig.
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_110 ... et_1_1.jpg

Zdej če se pa lambda pritožuje nad tem da nima za seboj katalizatorja pa ne vem :?:

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. Oktober 2009, 22:13

Kot ti je Subi označil ima down pipe navoj za lambdo ravno tam kot original.
Pri trojki, ko sem naredil kolektor sem moral lambdo premakniti tja kjer prideta cevi iz leve in desne strani skupaj, torej za ene 20 cm nazaj. CE lučka se nič ne pritožuje.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. Oktober 2009, 22:24

Aja, dajte malo prekomentirati tiste špajze za zrak, pa kakšno dodatno idejo za dovod mrzlega zraka.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 01. Oktober 2009, 22:53

Tistih "špajz" se znebi, če bi rad več v višjih obratih, v nišjih naj bi bilo malo labše. O konusniku v blatniku sem tut jes začel razmišljat odkar sem fasal izrednega tehničnega, papirjev za homologacijo konusnika pa nimam.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 02. Oktober 2009, 00:31

Unikat napisal/-a:Lepo ga rihtaš. :-) Mam pa eno vprašanje glede teh downpipov. Berem, da če namontiraš downpipe brez cata, začne svetit CE lučka ker ni več lambda sonde. Zdej pa, kako to lučko izklopiš, verjetno dokler ni lambde not, se je ne da kar tako resetirat? Tole me mal žre, preden grem še jaz v ta podvig.
To je problem samo pri novejših letnikih (03+). Če se prav spomnim, je rešitev upor. Kakše točno mora bit in kam se ga veže pa žal ne vem...

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Unikat » 02. Oktober 2009, 09:35

Tnx za nasvete. Tam res piše da se to pojavi na new age modelih in da je edina rešitev da izlopiš lučko, ECU remap. Sam to je pa že mal hudo. Mah, dost offtopica v tejle temi, bom že neki nagruntal.
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 02. Oktober 2009, 11:46

Ne, to pa sigurno ni res... Tam, kjer sem jaz naročil svoj izpuh, dodajo pri izpuhu za novejše modele tisti upor brezplačno zraven in zadeva 100% deluje.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Unikat » 02. Oktober 2009, 12:00

Tule sicer nič ne piše da bi bilo kaj priloženo. http://www.scoobyworld.co.uk/catalog/pr ... cts_id=447
Jih bom vprašal glede tega upora če je zraven, hvala. Kje si pa ti nabavil ror?

P.S: Naj moderator prosim premakne vse kar se tiče tega v topic "izpušni sistemi".
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 02. Oktober 2009, 12:37

Isti proizvajalc, samo da sm kupu direktno od njih...

www.haywardandscott.com

Pa če maš že namen to kupit, malo spremljaj scoobynet forum, vsake tolk časa majo group buy in lahko dobiš zadevo vsaj ene 30% ceneje....

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Unikat » 02. Oktober 2009, 16:20

Sepravi mora biti poleg tega upora tudi lambda namontirana nazaj v downpipe?
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 02. Oktober 2009, 16:29

Ja, seveda...

No evo, to je ta zadeva:

http://www.haywardandscott.com/Details. ... ategory=13
Zadnjič spremenil NoFEAR, dne 02. Oktober 2009, 18:37, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 02. Oktober 2009, 20:41

Unikat napisal/-a:Sepravi mora biti poleg tega upora tudi lambda namontirana nazaj v downpipe?
Brez lambde bo ECU delal v t.i. 'open loop' načinu, torej s konzervativnimi in fail-safe nastavitvami. Kar se bo poznalo v precej manj moči.

Nič boljše ni, če daš namesto lambde upor - v tem primeru bo ECU ne glede na dejanske razmere in dejansko izgorevanje vedno dobival iste (večinoma napačne) podatke. V skrajnem primeru lahko s tem unilčiš motor.

Novejši modeli imajo dve lambdi, eno pred in drugo za katalizatorjem.

Prva meri količino neizgorelega kisika v izpušnih plinih in s tem AFR. Te podatke uporabi ECU za uravnavanje mešanice.

Druga pa samo preverja delovanje katalizatorja, na delovanje in uravnavanje motorja pa ne vpliva.

D.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 03. Oktober 2009, 01:11

Kolkr jst vem, se tale upor ne daje namesto lambde, ampak lambda ostane, upor se pa veže na žice od lambde...

Glede na to kolk izpuhov za Subaruje so pri H&S že prodali in zmontirali, dvomim da zadeva ne bi delovala pravilno oz. da bi delovala v zasilnem načinu...

Sicer pa Unikat - najbolš, da se po mailu obrneš direktno na Iana ( sales@haywardandscott.co.uk ) in ga povprašaš kako in kaj. On bo še najbolj vedel.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 03. Oktober 2009, 08:13

danci1973 napisal/-a:
Unikat napisal/-a:Sepravi mora biti poleg tega upora tudi lambda namontirana nazaj v downpipe?
Brez lambde bo ECU delal v t.i. 'open loop' načinu, torej s konzervativnimi in fail-safe nastavitvami. Kar se bo poznalo v precej manj moči.

Nič boljše ni, če daš namesto lambde upor - v tem primeru bo ECU ne glede na dejanske razmere in dejansko izgorevanje vedno dobival iste (večinoma napačne) podatke. V skrajnem primeru lahko s tem unilčiš motor.

Novejši modeli imajo dve lambdi, eno pred in drugo za katalizatorjem.

Prva meri količino neizgorelega kisika v izpušnih plinih in s tem AFR. Te podatke uporabi ECU za uravnavanje mešanice.

Druga pa samo preverja delovanje katalizatorja, na delovanje in uravnavanje motorja pa ne vpliva.

D.
Namesto prve lambde upora sigurno ne rabiš in bi ga bilo res škodljivo dajat, namesto drugega, ga pa rabiš, če si brez katalizatorja. Glede na to, da ta samo preverja, če je kat še OK tut ne more bit nobene škode, če dodaš upor.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost