Za tiste, ki jih mine ko vidijo več kot 5 besed
To, da ti je Raceland bolj pri srcu kot slalom ti verjamem, verjetno ti je tudi Mobikrog bil bolj pri srcu kot Raceland_BiStRi_ napisal/-a:@schkorc
Sam sem bil enkrat na avtoslalomu Ivarčko, pa je precej manj adrenalinsko bilo kot je lahko na Racelandu, predvsem me je motilo to, da je bolj kot ne bilo podobno spretnostni vožnji, servo volan ni delal večino časa zaradi stalnega obračanja volana od enega konca na drugega na polno, predolg avto imam za tja, kar je eden večjih problemov obrnit kravo nahitro, motilo me je tudi, da se ne da krasti ovinkov kaj dosti, saj je vsak podrt stožec prinesel lepo število izgubljenih točk, na koncu ko je pa šlo čez zadnji ovinek vsaj malo napočez proti cilju si pa z malo sreče še črto prevozil...
Meni je pač ljubši obisk "dirkališča", če pa boste pripravili zadevo na Racelandu ali v Logatcu na PRK progi, pa se bom slaloma zagotovo udeležil, le če ne bo preveč zaprt.
Škoda, ker si si za svoj prvi slalom (sploh s tem avtom) izbral ravno Ivarčko. Mislim, da bi zgodba bila malenkost drugačna, če bi za prvič izbral kak "novejši" oz. bolj odprt slalom.
Dejstvo je, da je slalom na Ivarčkem od 90tih let (ali kdaj je že bil) enak, takrat so avtomobili bili malenkost manjši, švohnejši, pa še ročne so jim delale
Ker pa je dejstvo, da so avtomobili danes večji in močnejši, smo ravno zaradi tega naredili v Šempetru "novejši" bolj odprt slalom, kjer se ne rabiš zlomit za volanom.
Za naš slalom torej ne moreš imeti za izgovor, da ti servo ne dela (ker ga ne potrebuješ prav dosti in pogosto) in da imaš predolgi avto (ker ni potrebno nikjer obračati na ročno ali kaj podobnega).
Je pa res, da se kradit po travi ne da (bolj ali manj je samo to cilj postavitve naših stožcev), prav tako se je v cilju potrebno ustavit. Oboje je zaradi varnosti.
Glede na to, da je na prvi dirki v Šempetru (na isti progi) bil najhitrejši avtomobil Subaru Impreza STI (ob dobri konkurenci), proga očitno odgovarja tudi večjim avtomobilom
Drugače pa za vse, ki ne spremljajo tem o avtoslalomih, če imate par minut si poglejte FILMČEK IZ ŠEMPETRA (Subaru Impreza STI, BMW 850, VW Corrado, R5 GT Turbo, Clio 16V,) ko smo pred prvo dirko v Šempetru testirali progo. Če se vam še vseeno zdi, da je zadeva prezahtevna, preveč zaprta, prepočasna,... potem ne razumem zakaj se vozite po Racelandu
LP, Primož