Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Zaklenjeno
Dimen
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: Dimen » 18. Oktober 2009, 10:02

Sem iskal pa nisem najdel teme kjer bi kdo napisal na kaj naj bom pozoren pri nakupu. Še posebej me zanima na kaj biti pozoren pri motorju in pogonih.

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 18. Oktober 2009, 10:46

motor mora met miren tek, drzat temperaturo pr mer, lepo enakopmerno mora vlect preko vseh vrtljajev, cim manj masten

praviloma solzi/pusca servo pumpa/cevke
pr teh kilometrih znajo bit zapacani drocniki - spucas
zna pit olje - ni nekega nacina da za ziher ugotovis

menjalnik mora it lepo v prestave
ce je zmerno obrabljen potem bo mrzel mel malo problemov, topel pa ne vec
ce je "kot nov" potem si lahko privoscis hitra saltanja, predvsem v 2. in 1. prestavo na obratih
nekaj standardnega je ce se !mal! slisi lezaj v menjalniku na glavni gredi - ce si FUL pozoren ga lashko slisis na mestu ko spustis sklopko, ce jo stisnes pa neha(pri meni se ga komi komi opazi....praviloma ga samo jest -kot voznik-slisim)

kar se pogona tice, ne sme nc pocit ali kak grd zvok spustit ko spustis in dodas gas
malenkost vecji luft v pogonskem sklopu kt pri FWD avtih je cisto normalna stvar
centralni visko je dokaj pomembna stvar pri pogonu - na zalost je ne mores sprobat brez da bi sel na kak dokaj resen off road

se najbolj bodi pozoren na rjo
-obrobe blatnikov
-koti
-dno prtlaznika
-spodnji rob vrat
...

ps
ce si v lj, lahko prides mojega pogledat pa ti demonstriram kako morajo stvari delat, ceprav je moj 1/2 cene tistih k jih ti gledas, je tehnika enaka

Dimen
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Dimen » 18. Oktober 2009, 14:05

Super birdy. To sm rabu! Hvala :D :D :D :D

Dimen
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Dimen » 19. Oktober 2009, 12:56

Da ne rinem zastonj v NG sem si šel danes ogledat tegale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2961834&show=1, da se usedem in vidm, če je subi prava stvar zame.

Moti malo udobnost sedeža ker je premehak in ko ga odmaknem nazaj do prave pozicije zame imam problem z preveliko oddaljenostjo volana. :cry: :cry:

Druga stvar pa je rja, ki se pojavlja na nemogočih mestih. Vse je napihnjeno okoli vetrobranskega stekla, pa zadnji blatniki na robovih, pa pri vratih,... Edino kar ne rjavi sta sprednja blatnika in havba kar je logično zaradi bližine motorja. A Subije niso cinkal davnega leta 98. Sej ne da bi primerju sam terrano je bil letnik 97 pa je bil glede rje brezhiben.

Uf, tole mi zdej povzroča resne pomisleke. Mogoče je za počakat al pa prstavt še kakšnega jurja in si omislt subija po letniku 2000. Sej od letnika 2000 dalje so jih valda cinkal, ali pač!?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. Oktober 2009, 13:15

Legacyje cinkajo odkar jih delajo (1989); menda je dobrih 80% pločevine pocinkane... kam dajo tist cink.. pa ne vem; včasih imam občutek, da ga zlijejo v kak predal...

Potem so tu še slabo opravljena popravila po karambolih... pa pesek in sol na naših cestah in maš kar maš.

in ja - rja je problem;
Italijanski so navadno malo manj rjavi (nekateri celo nič).

Žal ne spremljam trenutnega trga... tko da ti ne znam svetovat kaj it pogledat itd...
Če boš pa rabu pomoč pri ogledu, pa poklič.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 19. Oktober 2009, 13:19

al pa prides pogledat mojega k je RUST FREE :)

in za razliko v ceni mas celega prebarvanega ..... ce te motijo buske od toce in nekaj prask

skoraj komplet zgodovina avta, kar ga mam z izjemo zadnje pol leta - nisem dokoncal pisarije
prpelan iz IT natancneje milana
v IT je bil 1. lastnik(ce prav vem) v slo sem jest 2.(alfa6 ga je mel 4 mesce)

http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... gy&start=0

ni ga na avto.net , ker cakam najboljs kolega da se zjasni + msenjur ma nekoga k se odloca....

cena je kot v podpisu neka 2k€

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 19. Oktober 2009, 13:20

gorazd0 napisal/-a:
Potem so tu še slabo opravljena popravila po karambolih....
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_nas ... veza_1.jpg

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 19. Oktober 2009, 13:27

S to rjo pri Subarujih je cisto odvisno na kako ohranjenega nabases, kar velja itak za vse rabljene avte.
Lahko je kak starejsi letnik, ki ni bil nikoli zaleten, ohranjen kot iz skatlice, spet kak novejsi pa je bil delovna zivina (saj menda tudi pocinkana plocevina rjavi, ko je enkrat klepana).

Rja okoli vetrobranskega stekla je lahko znak, da so bili pri menjavi oziroma odstranitvi stekla malce nepazljivi.

Sedez je verjetno ze malce poseden, ker drugace spet niso tako mehki, sploh pri tem modelu. (primerjaj s sovozniskim).

Vsekakor pa ne mores obupat ze po enem ogledanem primerku. ;-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Oktober 2009, 13:31

Andrej napisal/-a: :lol: :lol: :lol:
Morda pa po vseh teh letih sploh ni tako rjav ;-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Oktober 2009, 13:35

niva13 napisal/-a:Vsekakor pa ne mores obupat ze po enem ogledanem primerku. ;-)
In cena za tistega belega skoraj 4k, jao skratka kaj pa foresterji v tujini iz Italije ali Nemčije, so že od 2k naprej l.98 pa pri njih rje nisem velik vidu, razn morda bivši zaletavčki...

@dimen

Je pa na tvojo žalost veliko tistih dobrih in čuvanih subijev prodanih po žlahtah kot pa v tuje roke.
Zadnjič spremenil subi92, dne 19. Oktober 2009, 14:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 19. Oktober 2009, 13:35

Zelo možno, da je še brez pikice, samo si nisem mogel kaj, da ne bi te slikce prpopal :lol:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Oktober 2009, 13:40

Andrej napisal/-a:Zelo možno, da je še brez pikice, samo si nisem mogel kaj, da ne bi te slikce prpopal :lol:
Nisi prvi ki so te zasrbeli prsti pri tej sliki :lol: , moj fotr se je izkazal in uporabil kar sem mu prinesu da pripika na avto cca 4 leti (pred tem je blo potrebno še zello velik vn potegnit saj se zadnje vrata niso odprle), če bi še enkrat delal podobno vemo da bi bilo bolje cel bok dat drug, ampak kaj ko ni bilo al pa se ne izplača, kaj pa veš koliko Imprez je bilo prekmalu danih dol iz kleparskih miz ali pa je sploh vidle niso :-)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 19. Oktober 2009, 13:58

subi92 napisal/-a:
niva13 napisal/-a:Vsekakor pa ne mores obupat ze po enem ogledanem primerku. ;-)
In cena za tistega belega skoraj 4k, jao skratka kaj pa foresterji v tujini iz Italije ali Nemčije, so še od 2k naprej l.98 pa rje nisem velik vidu, razn morda bivši zaletavčki...

Je pa na tvojo žalost veliko tistih dobrih in čuvanih subijev prodanih po žlahtah kot pa v tuje roke.
Italijani so kar spretni za posminkat kako nepravilnost, vprasanje koliko casa zdrzi, preden rja ven pokuka. ;-)

Ocuvani Subaruji se ne prodajajo!!! :D

Dimen
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Dimen » 19. Oktober 2009, 14:47

niva13 napisal/-a:
subi92 napisal/-a:
In cena za tistega belega skoraj 4k, jao skratka kaj pa foresterji v tujini iz Italije ali Nemčije, so še od 2k naprej l.98 pa rje nisem velik vidu, razn morda bivši zaletavčki...

Italijani so kar spretni za posminkat kako nepravilnost, vprasanje koliko casa zdrzi, preden rja ven pokuka. ;-)

Ocuvani Subaruji se ne prodajajo!!! :D
Šminkat pa znajo ja. Sem še enkrat govoru z dilerjem in prav, da je kot iz škatlice, brez prask, bunk, nič. Da pa je verjetno bilo kaj barvan, skoraj sigurno odbijači. Tko da... Ampak ta mi je res všeč ker je predelan na plin. Brez slednjega ga ne vzamem ker imam porabo isto ali v mestu celo večjo kot na terranotu.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 19. Oktober 2009, 15:18

ja glej, sicer delam tu posledicno reklamo za mojega:

ti si gledal belega za 4k€

dvomiljiva zgodovina
stara plinska naprava(brez garancije)
ne ves kako/kok je bil popravljan

ce pa vzames nekaj tazga(kt je moj :) ) za 2k€ (nezaleten/neklepan)

mas 2k na voljo in predelas na plin(tistega k hoces Z garancijo)
z ostankom kesa mas pa CEL avto prestrihan, tko da jest sploh nebi kompliciral kej prevec okol trojk za 4k€ in bi raj gledal kej cnejsega

ps
je pa druga plat medalje da je moj subi pravkar sel cez prvo fazo preverjanja pr mojmu kolegu in je bil pozitivno ocenjen....se zenski zegenj dobi in je prodan -> se pravi da bo prodan "znotraj familije" kot je subi92 napisal :cool:

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov