sovoznik
Nočem vam uničt veselja ampak zgolj v razmislek:
Greste tkole za 'sovoznika'.. bog ne daj ampak recimo da po spletu nesrečnih okoliščin pride do nesreče (npr. mal prehitr v ovink ipd..) - recimo da je kriv "vaš" voznik... trajno poškodovani ste pa vi.
Pa recimo da ste ga cel cajt še mal spodbujal da nej bl pržge, da vas ni strah ipd.
Kako se boste zmenil?
Greste tkole za 'sovoznika'.. bog ne daj ampak recimo da po spletu nesrečnih okoliščin pride do nesreče (npr. mal prehitr v ovink ipd..) - recimo da je kriv "vaš" voznik... trajno poškodovani ste pa vi.
Pa recimo da ste ga cel cajt še mal spodbujal da nej bl pržge, da vas ni strah ipd.
Kako se boste zmenil?
@irCAR81; Hvala za skrb. Nesrečno naklučje je lahko tudi, da s pručke padeš in se trajno poškoduješ. Osebno nekako zaupam Andreju, vozi se že kar nekaj let s hitrimi avtomobili, torej ima izkušnje in tudi ni več v letih katerim pravimo "rizični voznik". Nikoli pa nisem silil voznika naj ga malo še bolj stisne in tudi tokrat ne bi, tako, da tudi ta bojazen odpade.
Go Westy, go!
Ni problem v tem da nebi obvladal (pa tud drgač šumi tud obvlada pa je mel N nesreč, loeb, colin, burns, you name it...) Osebno mogoče bolj zaupam takemu, vsaj ve kje je meja in ve kako se bo avto razbil pri 60. 
Jaz vidim bolj je problem v tem da nisi sam na cesti. Ko je hotel fant zapret cesto, da bi se dirkalo ste pa takoj zbrisali temo.
Dokler je vse okey ni frke. Ko pa nastani pizdarija...
Meni znan primer:
Kolegi so šli ven. En bolj na črno, ker še ni bil 18 in je imel doma uro. Ko ga je mama 17x živčno klicala naj TAKOJ pride domov je pač nafehtu znanca da ga je odpeljal. Bilo je nujno urgentno, mudilo se je zelo. Zaradi spleta okoliščin in tudi prevelike hitrosti je avto odneslo bočno v drevo. Voznik je fantu nudil prvo pomoč (masaža srca, umetno dihanje) drugače bi že takoj umrl... no tko je pa zadevo spremenil ravno toliko, da je fant že 3 leta 'rastlina'. Kakšne so posledice za voznika ni treba razlagati.
Jaz vidim bolj je problem v tem da nisi sam na cesti. Ko je hotel fant zapret cesto, da bi se dirkalo ste pa takoj zbrisali temo.
Dokler je vse okey ni frke. Ko pa nastani pizdarija...
Meni znan primer:
Kolegi so šli ven. En bolj na črno, ker še ni bil 18 in je imel doma uro. Ko ga je mama 17x živčno klicala naj TAKOJ pride domov je pač nafehtu znanca da ga je odpeljal. Bilo je nujno urgentno, mudilo se je zelo. Zaradi spleta okoliščin in tudi prevelike hitrosti je avto odneslo bočno v drevo. Voznik je fantu nudil prvo pomoč (masaža srca, umetno dihanje) drugače bi že takoj umrl... no tko je pa zadevo spremenil ravno toliko, da je fant že 3 leta 'rastlina'. Kakšne so posledice za voznika ni treba razlagati.
-
Andrej
irCAR81 ima načeloma zelo prav.
Ampak se pridružim tudi picinnijevemu razmisljanju
:
najraje se vozim sam, če pa imam sovoznika vozim drugace, priblizno 70 - 80% "samskega" tempa in pa tempo zacnem stopnjevati pocasi, da se sovoznik navadi, ker vem, da s sovoznikovega sedeza brez kontrole vse izgleda cisto drugace.
Bom pa z veseljem se kdaj koga s seboj vzel, ker grem na trip skoraj vikend.
@Sajmon dobr jemljes tele zasnezene ovinke, ze skor ko Andros Trophy
Ampak se pridružim tudi picinnijevemu razmisljanju
najraje se vozim sam, če pa imam sovoznika vozim drugace, priblizno 70 - 80% "samskega" tempa in pa tempo zacnem stopnjevati pocasi, da se sovoznik navadi, ker vem, da s sovoznikovega sedeza brez kontrole vse izgleda cisto drugace.
Bom pa z veseljem se kdaj koga s seboj vzel, ker grem na trip skoraj vikend.
@Sajmon dobr jemljes tele zasnezene ovinke, ze skor ko Andros Trophy
Da se ne bomo zapenjali ob dejstva...lahko zakleneš temo...veliko je primerov, tudi sam vem za kakega. Vendar, nismo več mularija in kot je Andrej rekel, vedno je rezerva. Tudi sam se, upam, tega držiš irCAR81.
Popolnoma se strinjam s tabo, nisi sam na cesti.
Mularija je, roko na srce, kar se cest tiče in divjanja na njej precej bolj nepredvidljiva, tako, da ne bomo metali v isti koš.
Upam in verjamem, da bo ta odsek za katerega se je odločil Andrej, bolj v prometnem smislu "mirne" narave.
Popolnoma se strinjam s tabo, nisi sam na cesti.
Mularija je, roko na srce, kar se cest tiče in divjanja na njej precej bolj nepredvidljiva, tako, da ne bomo metali v isti koš.
Upam in verjamem, da bo ta odsek za katerega se je odločil Andrej, bolj v prometnem smislu "mirne" narave.
Go Westy, go!
OK, takrat sem jaz skočil, ker je bilo "vabilo" na uničevanje na frišno urejene makadamske ceste.irCAR81 napisal/-a:Jaz vidim bolj je problem v tem da nisi sam na cesti. Ko je hotel fant zapret cesto, da bi se dirkalo ste pa takoj zbrisali temo.
Jaz verjamem, da bi bilo še vedno vse v mejah normale, saj smo odrasli in z dovolj mere po neki treznosti in premišljenosti. Če bi jaz zraven sedel, bi že pravočno tulil: "Neeee, Andreeeejjj!! Booolj, počaaaaassss!!"
Takole je bil Jeremy clarkson po.... ko se je peljal z Richardom Burnsom
http://www.youtube.com/watch?v=v_w6zOYes8Q
Sory za OT.
http://www.youtube.com/watch?v=v_w6zOYes8Q
Sory za OT.
http://www.youtube.com/watch?v=Ay77U91Qp0o
tole je blo prekrasno za gledat,... sploh če maš Subaruja v domači garaži; pa gledalcem se je dobesedno zmešal; z Rasto sva sam vpila...
Bobnel je pa k pr norcih.
tole je blo prekrasno za gledat,... sploh če maš Subaruja v domači garaži; pa gledalcem se je dobesedno zmešal; z Rasto sva sam vpila...
Bobnel je pa k pr norcih.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- frenxtreme
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 421
- Kraj: Vnanje Gorice, Brezovica pri Ljubljani
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov