Subaru bifuel
Subaru bifuel
V današnjem Nedeljcu je članek o Subarujih na bifuel, ki pridejo k nam v septembru. No, ne vsi, Forester in Outback, ki je bil tudi predstavljen na sejmu v Celju. (klik na sliko za večji format)
http://tabla.mtb.si/gallery/albums/albu ... .sized.jpg
http://tabla.mtb.si/gallery/albums/albu ... .sized.jpg
Prve izkušnje z bifuel otbackom po enem mesecu
Pred enim mesecem sem nabavil outbacka z vgrajenim pogonom na plin.
Avto je imel cca 9000 km in je bil kupljen v Nemčiji, tako da se lahko moje izkušnje nekoliko razlikujejo od tistih ki jih kupite pri nas s plinskim sistemom vgrajenem v Italiji.
Prve dni sem imel kar nekaj težav saj plin ni deloval in se je izklapljal po svoji presoji predvsem takrat ko sem pritisnil sklopko. Napako so na servisu odpravili, ko so ugotovili da del napeljave (električni kabli) ni dobro pritrjen in da se naslanja na sklopko
očitno tudi nemci niso več tisto kar so bili.
No nato je šlo vse manj ali več OK. V tem mesecu sem prevozil cca 4000 km in občutki so super. Preiskusil sem ga tudi po kolovozih Kozjaka in se je na poteh, kjer navadno vozijo traktorji oz. terenci dobro odrezal.
Poraba znaša okoli 12 l plina na 100 km in se bistveno ne spremeni glede na tip vožnje. S polnim tankom (60 l plina) lahko z lahko nogo pri daljši relaciji prevozim do 450 km (poraba 53 l/450 km), pri bolj težki nogi ali mestni vožnji pa je domet 410 do 420 km.
Presenetila me je "relativno" majhna poraba pri uporabi 95-tke, ki lahko pri relaciji pade pod 8.5l/100, pri mestni pa je tam okoli 9l, tako da je domet polnega tanka 95-tke tudi 650 km.
Nekaj težav imam s točenjem plina v LJ, saj je ventil za plin izdelan za nemško tržišče, tako da dokler ne dobim vmesnika lahko točim le na Verovškovi (ki je nekoliko dražja - 140 SIT/l),medtem ko na Petrolu (127 SIT/)lkoncepta adapterjov ne poznajo. Drugod v SLO (Maribor, Kozina - 129 SIT/l) imajo adapterje in lahko točim BP.
Nekaj "manjših zamer" imam pri Navigaciji saj že bežen pogled na območje, ki ga pokriva Navi, kaže da živimo v območju, ki bi ga američani poimenovali "Here be Dragons" oz če povzamem navigacija pokriva le zahodno evropo tako da je meja varšavskega pakta in neuvrščenih lepo vidna. Moram pa priznati da v Italiji in Avstiji deluje super in te lepo pripelje do želene destinacije.
Premična streha je super, zvok motorja pa tako dober da sploh več ne poslušam radija ampak le uživam v vožnji. Nekoliko motijo le črički ki so se nastanili v osrednji konzoli in se oglasijo vsakič ko je na cesti kakšna luknja. Upam da bodo to na servisu lahko popravili ker česa takega pri
tem avtu nisem pričakoval.
Ah ja zanimivo je tudi to da se mi na vsakih cca 500km prižge varnostno opozorilo koda pa kaže da nekaj ni uredu z izpušnim sistemom, čeprav avto deluje OK, le cruise control je izklopljen
. Mislim pa da bo tudi to v kratkem odpravljeno.
Če povzamem vtise po enem mesecu so pozitivni, manjše porodne težave pa bomo verjetno kmalu odpravili. Pravi test bo prišel pozimi, ko bom videl ali me bo pripeljal po snegu domov
.
Pozdrav vsem
Avto je imel cca 9000 km in je bil kupljen v Nemčiji, tako da se lahko moje izkušnje nekoliko razlikujejo od tistih ki jih kupite pri nas s plinskim sistemom vgrajenem v Italiji.
Prve dni sem imel kar nekaj težav saj plin ni deloval in se je izklapljal po svoji presoji predvsem takrat ko sem pritisnil sklopko. Napako so na servisu odpravili, ko so ugotovili da del napeljave (električni kabli) ni dobro pritrjen in da se naslanja na sklopko
No nato je šlo vse manj ali več OK. V tem mesecu sem prevozil cca 4000 km in občutki so super. Preiskusil sem ga tudi po kolovozih Kozjaka in se je na poteh, kjer navadno vozijo traktorji oz. terenci dobro odrezal.
Poraba znaša okoli 12 l plina na 100 km in se bistveno ne spremeni glede na tip vožnje. S polnim tankom (60 l plina) lahko z lahko nogo pri daljši relaciji prevozim do 450 km (poraba 53 l/450 km), pri bolj težki nogi ali mestni vožnji pa je domet 410 do 420 km.
Presenetila me je "relativno" majhna poraba pri uporabi 95-tke, ki lahko pri relaciji pade pod 8.5l/100, pri mestni pa je tam okoli 9l, tako da je domet polnega tanka 95-tke tudi 650 km.
Nekaj težav imam s točenjem plina v LJ, saj je ventil za plin izdelan za nemško tržišče, tako da dokler ne dobim vmesnika lahko točim le na Verovškovi (ki je nekoliko dražja - 140 SIT/l),medtem ko na Petrolu (127 SIT/)lkoncepta adapterjov ne poznajo. Drugod v SLO (Maribor, Kozina - 129 SIT/l) imajo adapterje in lahko točim BP.
Nekaj "manjših zamer" imam pri Navigaciji saj že bežen pogled na območje, ki ga pokriva Navi, kaže da živimo v območju, ki bi ga američani poimenovali "Here be Dragons" oz če povzamem navigacija pokriva le zahodno evropo tako da je meja varšavskega pakta in neuvrščenih lepo vidna. Moram pa priznati da v Italiji in Avstiji deluje super in te lepo pripelje do želene destinacije.
Premična streha je super, zvok motorja pa tako dober da sploh več ne poslušam radija ampak le uživam v vožnji. Nekoliko motijo le črički ki so se nastanili v osrednji konzoli in se oglasijo vsakič ko je na cesti kakšna luknja. Upam da bodo to na servisu lahko popravili ker česa takega pri
Ah ja zanimivo je tudi to da se mi na vsakih cca 500km prižge varnostno opozorilo koda pa kaže da nekaj ni uredu z izpušnim sistemom, čeprav avto deluje OK, le cruise control je izklopljen
Če povzamem vtise po enem mesecu so pozitivni, manjše porodne težave pa bomo verjetno kmalu odpravili. Pravi test bo prišel pozimi, ko bom videl ali me bo pripeljal po snegu domov
Pozdrav vsem
Re: Prve izkušnje z bifuel otbackom po enem mesecu
Glede na evforijo, ki vlada med lastniki Subarujev v zimskem času, sem prepričan, da boš prijetno presenečenkarlito napisal/-a:Pravi test bo prišel pozimi, ko bom videl ali me bo pripeljal po snegu domov.
Veliko užitkov v vožnji in seveda dobrodošel med nami...
Pozimi natakni kar zimske gume gor.. s solidnimi prideš povsod... z dobrimi se pa že zafrkavaš po cesti... nasmeh je garantiran...
edit-.-
typo...
edit-.-
typo...
Zadnjič spremenil gorazd0, dne 20. Oktober 2006, 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Trenutno so na www.mimovrste.com kr dost poceni - na vse je 30% popusta.karlito napisal/-a:ko smo že pri gumah a je kakšen dober link, za izbiro zimskih pnevmatik
za subaruje (niham med goodyear ultra grip 7 in bridgstonko) ?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Lepo pozdravljen+veliko lepih in varnih kilometrov. Poleg mimovrste imaš še Gume direkt pa mal primerjaj cene s tistimi iz mimovrste. Kolikor sem gledal teste so pa Bridgestone Blizzak LM-20 trenutno najboljše zimske gume. 
Zima kje si?
Razlika med gume direkt in mimovrste je ta, da pri gume direkt moraš vnaprej plačt, pri mimovrste pa po povzetju. In jst ne dam denarja nikoli vnaprej - se ne splača.Rasta napisal/-a:Lepo pozdravljen+veliko lepih in varnih kilometrov. Poleg mimovrste imaš še Gume direkt pa mal primerjaj cene s tistimi iz mimovrste. Kolikor sem gledal teste so pa Bridgestone Blizzak LM-20 trenutno najboljše zimske gume.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Najprej lep pozdrav in čestitke ob nakupu Subija!
Zdej pa zelo subjektivno mnenje glede:
Srečno vožnjo,LP
Zdej pa zelo subjektivno mnenje glede:
...najverjetneje je bil avto zaleten, še pri nobenem novem in testnem Subaruju nisem zasledila kakršnih koli čričkov pa tudi - zakaj bi kdo prodal tak avto, pa še bl poceni neNekoliko motijo le črički ki so se nastanili v osrednji konzoli in se oglasijo vsakič ko je na cesti kakšna luknja. Upam da bodo to na servisu lahko popravili ker česa takega pri
Srečno vožnjo,LP
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov