Montaža oz. posodobitev zadnjega stabilizatorja Impreza
-
Andrej
Ja res je hecno. V ovinku maš pri konstantni hitrosti ali pospeševanju boljši občutek, pri zaviranju gre pa zadek raje ven kot brez stabilizatorja, s tem da so to na žalost stvari ki se jih ne da prevert v številkah - zgolj občutek, ki je lahko napačen.strumf666 napisal/-a:Hm, tole se zdej mal navzkrižno sliši, da gre zadek raje ven in da imaš vodljivost boljšo. Ne bom pa rekel, da ni možno.
Ko na GT-jko navlečeš 24mm stabilizator (po Whiteline priporočilih) tudi lažje zadrifta, pa je vseeno bolj 'drivable' car kot serijski.
1. ne verjamem da gre to gor na GTAndrej napisal/-a:Kaj bi šele blo če bi dal moje STI ALK-je gor![]()
2. pod bistvo ALK jst smatram zadevo, ki da vsaj 1 stopino castorja.. http://www.mrtrally.com.au/performance/howantilift.htm
Stock pa to ni.
-
Andrej
To da serijske nosilce roke imenuješ ALK je naravnost smešno.Andrej napisal/-a:Ima zelo dobre izkusnje z menjavo OEM ALK-jev z spec_C ALK-ji na WRX STI 2007. Razlika se cuti.
In ce to apliciram na 1999 > 2007 ALK-je na 1999 2.0 Imprezi se upam z 99,999999999% tocnostjo odgovorno trditi, da bi ti bila obcutena razlika v vsaj srednje veliko zadovljstvo
Probi spec_C nosilce zamenjat za neki kar je ALK.
Jaz sem navadne nosilce zamenjal za ALK.. torej sem preskočil tvojo stopnjo za recimo 1 in mi ni bla neki vau razlika. Iz tega dejstva izvira moj dvom.
-
Andrej
Glede na to, da je splosno uveljavljen termin za to, kar ti na dveh straneh poimenujes "serijskenosilcerokezaletnik1999impreze2.0" v anglosaksonskem jezikovnem podrocju preprosto ALK upam, da sva se kljub najinim razlikam v poimenovanju razumela.
Saj, ce si lahko dovolim analogijo, tudi Superga niso sportni copati, ampak le ime proizvajalca, ki je postalo sinonim za le-te.
Sploh pa ne vem zakaj mojo prvotno retoricno pripombo (na katero sploh nisem pricakoval taksne resne polemike) dojemas kot vzrok za potenciranje agresije v debati.
Ce bi danes vreme tako negativno vplivalo tudi name, bi mogoce dodal, da je naravnost smesno predvsem dejstvo, da se nekomu samoumevna sprememba voznih lastnosti, ki jih, pač zaradi fizikalnih zakonitosti, ponuja "močnejšizadnjistabilizatorzaimprezo" zdi "hecno".
Saj, ce si lahko dovolim analogijo, tudi Superga niso sportni copati, ampak le ime proizvajalca, ki je postalo sinonim za le-te.
Sploh pa ne vem zakaj mojo prvotno retoricno pripombo (na katero sploh nisem pricakoval taksne resne polemike) dojemas kot vzrok za potenciranje agresije v debati.
Ce bi danes vreme tako negativno vplivalo tudi name, bi mogoce dodal, da je naravnost smesno predvsem dejstvo, da se nekomu samoumevna sprememba voznih lastnosti, ki jih, pač zaradi fizikalnih zakonitosti, ponuja "močnejšizadnjistabilizatorzaimprezo" zdi "hecno".
to pa sploh ni res, ALK poveča caster amortizerja in zato je tudi dobil ime anti lift kit, ker večji caster povzroči to, da amortizer nima tako občutnega horizontalnega gibanja... recimo slabost res velikega casterja je pa ta, da se ti volan ne vrača sam nazaj, vendar ne ,da ALK veliko vpliva na to zadevo, saj so spremembe bolj majhneAndrej napisal/-a:Glede na to, da je splosno uveljavljen termin za to, kar ti na dveh straneh poimenujes "serijskenosilcerokezaletnik1999impreze2.0" v anglosaksonskem jezikovnem podrocju preprosto ALK upam, da sva se kljub najinim razlikam v poimenovanju razumela.
no sej se vidi že na uč razliko med ALK in navadnim nosilcem, poglej kje je center lukna pa ti bo vse jasno
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov