Moji Subaru posnetki

Fotografije, filmi, vici, smešnice...
Odgovori
Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 11. Januar 2010, 16:00

Saj si rekel na vrh od zadaj :-) Je edina cesta in ima delno kar globok kanal po sredini, a ni težav, če greš pravo linijo. Obstaja še ena pot, ki pripelje direkt do vikenda sredi smučišča, a se moraš peljati z zaplaninske smeri mimo hiše tiste zloglasne mame in sina. Če hočeš obdržat cel avto in celo kožo, ti to varianto odsvetujem ;-)
Sam sem pa enkrat moral z Justyjem po smučišču dol, mimo vikenda in do spodnje postaje zgornje žičnice. Pod to postajo je ena slaba in zaraščena pot, ki potem pripelje do vikendov nad križiščem pri Logarju.

Dvomim, da bi speljal tist desni klanec, ki se potem zravna in pripelje do zgornjega smučišča. Enkrat pejd peš, pa boš videl, kolk kanalov in lukenj je. Da o preprekah ne govorim...

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 12. Januar 2010, 15:08

Joj ,tista familija je za v storije - "saj ne more biti res,pa je". Kaj vse sta ze pocela :roll: Ce so pred leti imeli nek kolesarski spust,pa je sine zajlo napelju cez progo. Bognedej,da se gres kako lepo soncno nedeljo sprehajati in zaides na njihov teritorij.

Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba
Prispevki: 110
Kraj: Okolica Ljubljane

Odgovor Avtor: Strelec » 17. Oktober 2010, 12:54

Glede na to da se približuje zima in z njo sneg, sem malo brskal o funkciji tipke hold in na spletu ne najdem prav nič uporabnega. Sam imam Legacya, ki zadaj nima lsd-ja tako kot Outback od BMW_roka. Kolikor je meni znano z vklopom HOLDa, avto speljuje v 2. prestavi. Tako da mi to početje, ko daš v 1. in vklopiš hold, ni čisto jasno. Vsi ki karkoli veste o delovanju tipke HOLD, prosim napišite.
In lepo prosim, če bi lahko moderatorji to prestavili v novo temo
BMW_rok napisal/-a: Menjalnik v 1 in HOLD ;-) Ampak je tudi v power in normalnem načinu speljal.
BMW_rok napisal/-a: Sem se malo igral z menjalnikom in kombinacijo 1. prestave in HOLD funkcije, s katero je avto šel kot tank po celem snegu v klanec, verjetno je res nekaj na tem, da zaklene diferencial, moram še malo potestirati :cool: Na posnetku je bil menjalnik še v D in normalnem načinu, ker sem se kasneje šele spomnil na to funkcijo.
Strelec M.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 17. Oktober 2010, 17:05

Strelec napisal/-a:Glede na to da se približuje zima in z njo sneg, sem malo brskal o funkciji tipke hold in na spletu ne najdem prav nič uporabnega. Sam imam Legacya, ki zadaj nima lsd-ja tako kot Outback od BMW_roka. Kolikor je meni znano z vklopom HOLDa, avto speljuje v 2. prestavi. Tako da mi to početje, ko daš v 1. in vklopiš hold, ni čisto jasno. Vsi ki karkoli veste o delovanju tipke HOLD, prosim napišite.
In lepo prosim, če bi lahko moderatorji to prestavili v novo temo
A ti nemščina kaj pomaga? Ti lahko poskeniram to stran iz navodil (za letnik '99)...

D.

Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Strelec » 17. Oktober 2010, 22:29

@danci1973 hvala, vendar nemščina ne pride niti najmanj v poštev :oops: :oops: .

Mi je pa @andrej na PM napisal takole:
HOLD prepreči samodejno uporabo 1 prestave in spremeni št. obratov kjer menja prestave navzgor. Tipka namenjena predvsem za redukcijo vrtenja kles v prazno na zasneženih cestah.
V praksi:

D + HOLD avto spelje v 2. in prestavi v 3. in 4. takoj ko lahko
3 + HOLD avto spelje v 2. in prestavi v 3. takoj ko lahko
2 + HOLD avto spelje in ostane v 2. predtavi
1 + HOLD avto spelje in ostane v 1. prestavi

HOLD povzroči tudi,da sredisnki diff zapre prej in bolj učinkovito.

Danci 1973, ali je morda v tvojih navodilih napisanega še kaj več??? Ali morda kaj drugače???

In pa glede na to da ta model nima sredinskega diffa, kaj to potem pomeni da je prenos morda že v osnovi 50:50 in ne 90:10??? zgolj ugibam.
Strelec M.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 18. Oktober 2010, 16:18

Strelec napisal/-a: Danci 1973, ali je morda v tvojih navodilih napisanega še kaj več??? Ali morda kaj drugače???
V mojih navodilih piše zelo podobno, le da diff in pozicija 1 nista omenjena...

D.

Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Strelec » 19. Oktober 2010, 23:05

danci 1973: lepo bi prosil če mi lahko pošlješ navodila oz. tiste strani ki govorijo o menjalniku in o hold tipki. Lahko tudi na e-mail (strelc@gmail.com), če bo tega veliko. Hvala

Drugače me pa še zanima, če je kaj narobe če potem hold izklopim med vožnjo?
Strelec M.

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: Psssiho » 15. Januar 2011, 02:15

Mal sm brsku in našel tole :twisted: :twisted:

pogrešam mal ta zvok :D
H6 je šel od doma :band

Uporabniški avatar
Psssiho