Lambda sonda?
Lambda sonda?
Zadnjič sem bil na teh. pregledu in so mi izmeril emisijske pline, in so bli
preveliki. Mojster mi je rekel, da bo treba menjat lambdo sondo???
A gdo kej več ve o tem?
Drugač mam pa forester 2.0 turbo in sem full happy že drugo leto.
A gdo kej več ve o tem?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: LAMBDA SONDA??
O tem, da 'mojstri' na tehničnem nimajo preveč pojma, verjetno ni treba izgubljat besed.qko napisal/-a:Zadnjič sem bil na teh. pregledu in so mi izmeril emisijske pline, in so bli
A gdo kej več ve o tem?
Preden menjavaš lamdo (ki ni ravno poceni), preglej izpuh, da nimaš kakšnih še tako majhnih razpok.
Jaz sem na prejšnjem Legacy-u imel majhno razpoko pri zadnjem nastavku (to je tisti zadnji košček, ki pride IZ lonca!) in so meritve na tehničnem bile čist mimo. Ko so to razpoko povarili, je bilo vse OK.
D.
Brez katalizatorja imas visji CO in NOx, vrednost lambda pa more biti enaka. Napisi kaj ti sploh ni stimalo - cesa je bilo prevec ?subi92 napisal/-a:Jure, a bi ti enkrat v prihodnje prpelu do men in pogledava kaj sploh dogaja tvojemu downpipu (ker me skrbi da si katalizatorless).
In s tem nezmožnost opravitve plinov...
Možno...je pa res da mi avta ni on popravljal, sem prašal sam za ceno kosa. Če ga tudi montira je morda kej cenejši.irCAR81 napisal/-a:Zanimivo, ko sem jaz kupoval je bilo pa ravno obratno.jernejm napisal/-a:Pelji priklopit avto na original tester, pol pa išči kose, Je pa res sonda celih 300eur.....menjal pred 3 meseci. Kupi v ljubljani, kržič je dražji.
(sm pa še zmeri tečen na kržiča ker me je pač probu nategnt za poštenga jurja, pol pa če se le da napišem kej čezen - pa nikoli laži, da se razumemo
Wherever you go, there you are!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov