Po zgodovini osmih Niv sem ugotovila, da je Legacy kljub vsemu zame preveč "prizemljen".
Naj malo predstavim svojo novo igračo, da ne rečem ljubezen, ker bo moj fant potem preveč jezen.
Forester 2. generacije, letnik 11/2002, oprema QX, zadaj piše samo X (nisem še poštekala oznake na Foresterjih).
Oprema je kar bogata, panoramska sončna streha (yeeey), avtomatska klima, tempomat, meglenke, ogrevani sedeži (za ogledala še ne vem), gretje prenjih in zadnjega brisalca, pregrada med prtljažnikom in sedeži, strešne sani (trenutno niso montirane), lita 15 colska platišča, no pa končno imam spet reduktor in hillholder.
V glavnem zame odličen kompromis med Lado Nivo in Legacyjem.
Slike sledijo, danes mi vreme ni najbolj naklonjeno.
Vtisi po prvi vožnji:
Preglednost je super, malo se morem še navadit na zadnji konec, ker prej me je reševal spoiler na Legacyju.
Malo me motijo pedalke, ker so bolj skupaj kot na Legacyju, imam pa ogromne kramparce na nogah.
Sklopka oziroma pedal za sklopko ni tolk smoothie kot je bil na prejšnjem Legacyju, je pa tako kot na vseh ostalih Legacyjih, ki sem jih vozila, pač transmission snout kit očitno naredi učinek http://www.subaruwrxparts.com/shop/pc/v ... ategory=70
Vzmetenje se mi zdi vredu, ne deluje poseden in ni občutit kakega daljšega iznihavanja, sploh v primerjavi z bivšim Legacyjem, ki je imel nove amortizerje. Edino kar sem opazila je nek gumijast škrip čez višje ležeče policaje, mislim, da je še nekdo na forumu to že omenil.
Včeraj je na poti po AC iz KP v LJ pihala burja, pač občutila se je manj aerodinamična oblika, zmotil me je pa bolj zvok, ki se je pojavil ob vsakem sunku vetra, nekje na desni strani. Ni bil standardni Subarujev piš pri ogledalu, ampak dokaj glasen pisk okoli 1kHz. A to kaj pride v resonanco pri sesanju zraka v motor?
Motor je odziven, spet pa ni za dol past v primerjavi z mojim bivšim Legijem, tistih 10 konjev razlike nisem občutno opazila. Sem pa opazila, da pri spuščanju plina Forester precej bolj zavira kot Legacy.
Notranjost vozila je ohranjena, niso kadili v njem, diši po svežem, skoraj kot nov.
Toliko zaenkrat, nisem še vse preverila, naslednji teden gre pa itak na optiko in test amortizerjev.
Razmišljam tudi o menjavi gum, trenutno ima gor Bridgestone Blizzak rabljene dve sezoni. Kak predlog bi bil dobrodošel, v glavnem cestna vožnja, bolj pomembna mi je oprijemljivost na mokrem kot pa terenska vožnja. Spet me pač mikajo Continetalke, ker sem bila zelo zadovoljna na Legacyju, vem pa, da gre sedaj za drug tip avtomobila in bolj balonaste dimenzije.
Če ste se pretolkli skozi ta roman, vam lahko samo čestitam.