Forester l.2002; 2.0 cukanje

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
berto
Novinec
Prispevki: 9
Kraj: Severna Primorska

Odgovor Avtor: berto » 24. Februar 2010, 22:26

Pozdravljeni
Tudi jaz imam težave z cukanjem pod 2000 obratov in nad 3000 obrati. Gre se za foresterja 2,0 letnik 2002.
Težave se pojavljajo na bencinu in plinu. Speljevanje je katastrofalno in od 0 - 2000 obratov malo pocukava in nima nikakršne moči, med 2000 in 3000 obrati še nekako gre, ko pa pohodiš po gasu bi moral od 3000 obratov naprej bolj vleči pa nima volje in včasih tudi pocukava v višjih obratih. Opazil sem tudi to, da če počasi dodajam gas je boljše.
Na servisu Avtovuga v novi gorici so mi rekli, da je avto zaspan(da naj bi ga prejšnji lastnik zamoril), ampak jaz ne verjamem v to. Ko je avto mrzel deluje bolje.
Ali je imel že kdo podobne težave?
Veliko ljudi pravi, da so imeli probleme z senzorjem zraka, sicer ta mislim da ima map senzor.
Kdo v sloveniji je najbolši servis za take težave oziroma kdo ima največ izkušenj
Prosim za pomoč
lp
Berto

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 24. Februar 2010, 23:19

Za diagnostiko pomojem kar kontaktiraj zgoraj omenjenega. Senzorji pretoka glih ne crkujejo kaj dosti; lahko da je napaka na vžigu, ali je pa celo kaka bizarna reč - npr. sneta vakuum cevka (ne bi bil prvi :D ).
Fiat.
Brez panike.

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 25. Februar 2010, 06:39

Res zanimivo koliko Foresterjev ima te težave s cukanjem ... sicer pa preveri vsaj svečke, kable, kakšen senzor ... in mogoče zasitnari na servisu, da naredijo nadgradnjo firmwarea. Pri mojem prejšnjem je to precej pomagalo.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 25. Februar 2010, 08:20

subi92 napisal/-a:Marky 041384332
Gorazd je mislu tega.

Berto, drugače je resnično najbolje da začneš na strani svečk, kablov.
Najprej en klasičen servis ker če ni kakih CE lučk na armaturi ti bodo diagnostičarji bolj malo pomagali.

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 25. Februar 2010, 08:25

Eno pitanje,

A ti na bencinu cuka komaj da opazno in je na plinu to veliko bolj opazno??

če je tko je za začetek treba plinsko mapo poštelat,

nisi pa edini s tem problemom

če razlike ni potem kot pravjo ostali

kabli svečke cinšpule firmware upgrade
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 25. Februar 2010, 08:41

subi92 napisal/-a:ker če ni kakih CE lučk na armaturi ti bodo diagnostičarji bolj malo pomagali.
nisem ziher, ce je cist tko, ce se ne motim lahko zmeri delovanje in morebitno odstopanje posameznega senzorja

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 25. Februar 2010, 09:02

Že, samo so pa reči ki ne pokažejo - kolegu EJ22 legacy ni šel dobro od prvega do zadnjega dne, kuril 12+ ... pa je diagnostika pokazala vse OK ;-)

berto
Novinec

Odgovor Avtor: berto » 26. Februar 2010, 08:00

Hvala vsem za pomoč.
Jaz sem sicer dal menjat svečke, vse filtre, jermen, ventili so naštelani, mogoče so še kabli na vrsti, ampak moti me pa to da mi na servisu rečejo, da je avto zamorjen in da ima še ene tri take forije ki so jih vozili nonoti in so zamorjeni. Po njegovo se tukaj ne da nič napraviti, tako da moram nujno peljat nekam drugam na pregled.

Videl sem da mi svetujete Marky-ja. Ali ima on veliko izkušenj in lahko štela tudi vžig, pa nadgradi firmware..., ker baje za te stvari moraš imeti pravo opremo, avto vuga pa tega ne more napraviti.

Kaj pa je to štelanje plinske mape in kdo to lahko dela, namreč ta avto ima sistem egi multipoint, ki so ga vgrajevali v italiji v subaruje kot original.

V glavnem imprezo imamo že tri leta pri hiši in vem, da mašinca laufa ko urca, to je prav veselje vozit, pa mi ne bodo govorili, da je fori zamorjen ker ga zakurim. Upam da najdem pravga majstra in to zrihtam.

Hvala še enkrat, res ste ekipa na mestu

Uporabniški avatar
Latimeria
Uporabnik foruma
Prispevki: 121
Kraj: koper
Kontakt:

Odgovor Avtor: Latimeria » 26. Februar 2010, 08:49

Vseeno lahko sam preizkusiš če je res zamorjen, segrej ga lepo pa malo pritisni nekaj ravnin, da zapoje, pa boš čutil zares :lol:

...mogoče bi blo dobro da bi se dobil še s kom ki ima tudi plinsko napeljavo, pa da vidiš razliko..
Padroni del tempo e della strada. Scegli di guidare Legacy.

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Prispevki: 645
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 26. Februar 2010, 20:32

men je najdo karli med tuljavo in konektorjem kabla malo zelenega volka in manj cuka

berto
Novinec

Odgovor Avtor: berto » 08. Marec 2010, 21:18

Avto sem peljal v italijo na servis, pa so resetirali napaka in ponovno naredili nastavitve. Zadeva baje sedaj deluje v redu, dokler ne bom preložil nazaj na plin.
Sistem naj bi bil od comtec-a ali nekaj podobnega in sedaj bi moral dobit enga plinarja, ki jih lahko popravlja.
Informacija, ali kdo štima te sisteme v Sloveniji bi bila zelo dobrodošla

lp

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov