Bob Rawle remap 2.

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1130

Odgovor Avtor: Unikat » 01. Maj 2010, 16:05

NoFEAR napisal/-a:Imprezko & Unikat, kakšna so pa vajina opažanja zdej ko mata narejen remap?
Glede porabe se mi zdi, da če vozim normalno sploh po avtocesti recimo, je poraba res nekaj manjša. Recimo s 5. prestavo na avtocesti lahko zdej kej naredim, za kar sem moral prej v 4. šaltat. Tukaj se izjemno pozna navor in posledično poraba. Ob priganjanju se pa poraba kar poveča.
V nizkih obratih res noro pospešuje v primerjavi s prej, pa v visokih je ne zmanjka več tako zgodaj.
Je pa zdej tako, da vedno ko prešaltam v nižjo, mi solidno poka iz rora. Pred remapom mi je to bolj redko delal, zdele pa čist vsakič. Ampak mi je fajn, kakšen anti-lag bi bil tudi vredu. :lol:
Remap prinese še kakšno stvar za sabo, recimo zavore se ti ne zdijo več primerne, pa na podvozju bi kej štimal, pa... Nenadoma novi projekti... :lol: ...in s tem stroški. :?
EJ257, FB25

imprezko
Uporabnik foruma
Prispevki: 351
Kraj: okolica ljubljane

Odgovor Avtor: imprezko » 01. Maj 2010, 20:41

Ja tko k je Unikat napisu če ga odperaš se pozna da več popije. Zakaj pa odperam zato k zdej gre k daš gas. :-P Ko pa zmerno voziš pa nvem mam preveč razgiban teren da bi lahk ob mirni vožni pršparu pr bencinu, sej lahk Unikat pove kje se večina vozm po hribčkih in dolincah pa spet po hribčkih in dolincah.
Pa to tut za sabo potegne, da bremze postanejo prešvoh no sej to so ble že prej sam zdej so pa definitivno
Pa še neki pi povedu zmaperaš pa se 1 mesc vozš pa ugotoviš da je še zmer prešvoh, če pa gruntaš še naprej se pa novi projekti odpirajo sam pol se kmal ustavjo k ni dnarja. Pa smo spet na začetku :D
lp imprezko

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 01. Maj 2010, 20:51

Ja vsaka nadgranja povzroči nadgradnjo druge komponente. Si kar predstavljam kaj mi bo povzročilo tole kar delam na svojmu avtu v teh dneh :-P
Go Westy, go!

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 01. Maj 2010, 21:04

Kaj neki, bes žene k bo račun vidla :lol: :lol:

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 01. Maj 2010, 21:18

Vidim, da že imaš tovrstne izkušnje :lol:
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 01. Maj 2010, 21:22

Nevednost je blažena :688668

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 06. Maj 2010, 21:47

Če bi morda še kdo žele sodelovati sporočam, da je na 3/4 fiksiran datum mapiranja: t.j. 3 teden junija (18., 19., 20. junij).
Zaekrat smo prijavljeni 4-je.

LP

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 20. Junij 2010, 16:25

NoFEAR napisal/-a:Težko razložim... Ko prtisnem res leti, in se čuti da ima več navora in več moči... Ampak pri normalni vožnji od semaforja do semaforja pa po občutku ne gre nič bolj, kljub temu da sem prej vozil na ~0.2 bara, zdej pa na ~0.7. In ker vozim večinoma po mestu, se tukaj nabere razlika...

Sem razmišljal, da bi šel še enkrat mapirat, pa mu naročil, naj mi v srednjem območju tam nekje do 3000 RPM malo prilagodi boost, da ne bo tega takojšnjega preskoka, ampak da bi do 0.7 bara naraščal nekolk počasneje...
Če nadaljujem to zgodbo naprej - v petek je bil moj avto spet v Bobovih rokah in je tudi sam potrdil moja opažanja. Po njegovih besedah avto prvič ni bil dobro zmapiran, ker na polno boostal že v nizkih obratih...

No, zdaj je zadeva popravljena, sicer mu je vrjetno "ubil" nekaj konjev, ampak me sploh ne moti, ker se avto precej lepše pelje, odzivnost motorja pa bolj odgovarja mojemu stilu vožnje. Sicer še nisem testiral, ampak 100% sem prepričan, da bo tudi poraba zdaj nižja...

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 20. Junij 2010, 16:59

Bob je šel domov. Danes sva šla še pogledat malo Slovenijo: Kranjska, Vršič, dolina Soče, Bled in je bil navdušen.
Pol sva šla pa še k men domov na kosilo, ker ste ga pustil reveža včeri cel dan brez enga sendviča :lol: :roll: .

U glavnem je reku , da se z veseljem vrne.

Bistri samo napred ;-)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 20. Junij 2010, 18:32

:D Hja...očitno je neizbežno, da bo Bob moral priti še vsaj 1x, med drugim tudi zame. :-)

Picinniju po novem avto trga ko nor :shock: :cool:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 20. Junij 2010, 18:37

Andrej napisal/-a:Pol sva šla pa še k men domov na kosilo, ker ste ga pustil reveža včeri cel dan brez enga sendviča :lol: :roll:

Škoda da je mel tolk dela, da ni mogel pridt na piknik... Bi se vsaj dobr najedu... :-P

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 20. Junij 2010, 18:38

_BiStRi_ napisal/-a:
Picinniju po novem avto trga ko nor :shock: :cool:
Sem mu kr mal fouš :lol:

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 20. Junij 2010, 19:10

Ja tvojga še čakam za testno, pol bom pa hvalu, prej ne :D :lol:

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 20. Junij 2010, 20:16

Zleda da bojo mel EVOti na naslednm RLju velik dela z vami :D

...vs je kr vesele brat k ste usi tok navdušeni.......

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 20. Junij 2010, 20:23

Sej boš ti tut (kmal) :)

Bob je sprva računal na piknik, in ni nč omenjal, da bi vmes kej jedel. Glede na probleme pri meni in potem še manjše pri Davidu je tko komaj čakal, da bomo končali. Potem je bilo pa že mal pozno, pa se je za tekočo hrano odločil :)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov