Čuden zagon motorja
Čuden zagon motorja
Kmalu po nakupu mojega Legacyja turbo sem opazil, da avto čudno teče v prostem teku. Kot bi delal na 3 cilindre ali na 3,5. To se je ponavljalo sem in tja.
Najprej sem zamenjal svečke, pa je bilo po krajšem času isto. Ko je motor tekel na tak način, sem začel izklapljati vžigalne tuljave (turbo motor ima 4 vžigalne tuljave pritrjene direktno na svečki). Ugotovil sem ,da tuljava na 3. cilindru ne dela. Karli mi je dal na probo 4 druge. Takoj po menjavi je motor v prostem teku delal b.p.. Ob prvem dežju pa so se simptomi ponovili. Zamenjal sem tuljavo, saj sem opazil, da je bila prejšnja spokana.
Zadeva je dolgo časa delala dobro, nakar se je zopet začelo. Ugotovil sem, da takrat, ko avto dela na 3 cilindre, kasneje tudi težko vžge. Precej dlje je treva verglat in dodajat plin. Ko pa je vse normalno, vžge takoj. Glede na to, da sem moral dodajat plin pri zagonu sem mislil, da je slaba pumpa za bencin in sem jo zamenjal. Nič drugače.
Mate kako idejo kaj bi bilo narobej, oz. kaj je v okvari? Se mogoče da na ta motor zmontirat centralno tuljavo?
Najprej sem zamenjal svečke, pa je bilo po krajšem času isto. Ko je motor tekel na tak način, sem začel izklapljati vžigalne tuljave (turbo motor ima 4 vžigalne tuljave pritrjene direktno na svečki). Ugotovil sem ,da tuljava na 3. cilindru ne dela. Karli mi je dal na probo 4 druge. Takoj po menjavi je motor v prostem teku delal b.p.. Ob prvem dežju pa so se simptomi ponovili. Zamenjal sem tuljavo, saj sem opazil, da je bila prejšnja spokana.
Zadeva je dolgo časa delala dobro, nakar se je zopet začelo. Ugotovil sem, da takrat, ko avto dela na 3 cilindre, kasneje tudi težko vžge. Precej dlje je treva verglat in dodajat plin. Ko pa je vse normalno, vžge takoj. Glede na to, da sem moral dodajat plin pri zagonu sem mislil, da je slaba pumpa za bencin in sem jo zamenjal. Nič drugače.
Mate kako idejo kaj bi bilo narobej, oz. kaj je v okvari? Se mogoče da na ta motor zmontirat centralno tuljavo?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kabli dobri? Sicer sem imel pa jaz podobne probleme na imprezi '93 in začeli so se kazati tudi bivšem foresterju. Potem sem na foresterju odstranil kable in dobro očistil blok motorja znotraj lukenj in okrog lukenj za svečke. To je pomagalo. Izkazalo se je, da zaradi svinjarije, ki jo naneseš v luknjo pri menjavi svečk, kabli niso več dobro tesnili in ob visoki vlažnosti, recimo pozno jeseni, posebej, če je avto stal par dni, vlaga pride do svečke in zablokira vžig.
Ima mogoče kdo takle ignitor za posodithttp://pic100.picturetrail.com/VOL932/3 ... 820050.jpg, da vidim če bo vžiganje potem kaj drugač.
Kot kaže imajo Legacyji drugačnega kot Impreze.
Kot kaže imajo Legacyji drugačnega kot Impreze.
Sem spraševal na Boschu, pa so me preusmerili na Veleprodajnike - Motomat, Tapos,... Bom pa še tam vprašal.beliblisk napisal/-a: Če jih boš uspel kje najdt nove Bochc HEC 717(se men zdi da so te taprave prou za najine drvarnce) kupm še jst en komplet(group buy pa to)
- Gromozansky
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 410
- Kraj: Rakitna
Tomas mogoče ti kaj pomaga, če nisi že uredil zadeve:
http://bbs.scoobynet.com/general-techni ... rsion.html
http://bbs.scoobynet.com/general-techni ... rsion.html
EJ22, EJ20G,EJ20
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov