Servis
Servis
Pozdravljeni,
Verjamem, da je bilo na to temo rečenega kar nekaj besed, bi pa vseeno vprašal. V kratkem bom moral opraviti osnovni servis na moji "kopačici" Legacy-ju 2.5. Zamenjati moram:
- motorno olje
- filter olja
- svečke
- olje v difih
- olje v menjalniku
- filter zraka (že imam)
- filter zraka v kabini (obvezno, ker bom kmalu bruhal)
Kaj od tega mi priporočate kupiti Genuine Subaru in katere znamke priporočate za ostalo. Če je možno dodati okvirne cene in trgovine, kjer se da omenjeno kupiti.
Da ne končam prehitro...je pri menjavi omenjenega materjala potrebno POSEBNO kaj paziti, ali poteka vse po običnem postopku???
LP, Subadoo
Verjamem, da je bilo na to temo rečenega kar nekaj besed, bi pa vseeno vprašal. V kratkem bom moral opraviti osnovni servis na moji "kopačici" Legacy-ju 2.5. Zamenjati moram:
- motorno olje
- filter olja
- svečke
- olje v difih
- olje v menjalniku
- filter zraka (že imam)
- filter zraka v kabini (obvezno, ker bom kmalu bruhal)
Kaj od tega mi priporočate kupiti Genuine Subaru in katere znamke priporočate za ostalo. Če je možno dodati okvirne cene in trgovine, kjer se da omenjeno kupiti.
Da ne končam prehitro...je pri menjavi omenjenega materjala potrebno POSEBNO kaj paziti, ali poteka vse po običnem postopku???
LP, Subadoo
Subaru.....Better than KIA.....Warranty for Ever !!!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pa še relativno poceni se ga da dobit...Subadoo napisal/-a:Motorno olje sem razmišljal MOTUL, ker ga vsi hvalijo.
LP, Subadoo
D.
Fora je v tem, da je ima moj tast v dobrem nekje 250€ pri Marinazu (v Trstu)....in bi porabil nekaj tega v namene mojega servisa. MOTUL ne uide. Filter kabine pa moram obvezno menjat, ker mi je škoda tepihov in armaturke.......bruhanje lahko kar precej uniči izgled vsega....
LP, Subadoo
LP, Subadoo
Se pravi:
- motorno olje --- MOTUL 5W40 oz. kar je po manualu
- filter olja --- Original SUBARU
- svečke --- NGK
- olje v difih --- ???
- olje v menjalniku --- Shella SL
- filter zraka --- Že imam
- filter zraka v kabini --- ???
Še dve postavki !!!
LP, Subadoo
- motorno olje --- MOTUL 5W40 oz. kar je po manualu
- filter olja --- Original SUBARU
- svečke --- NGK
- olje v difih --- ???
- olje v menjalniku --- Shella SL
- filter zraka --- Že imam
- filter zraka v kabini --- ???
Še dve postavki !!!
LP, Subadoo
Olje za dife je enako kot za menjalnik - Shell Gear Oil SL
Glede filtra klime je pa tukaj nekaj napisanega > viewtopic.php?t=3807&postdays=0&postorder=asc&start=15
Glede filtra klime je pa tukaj nekaj napisanega > viewtopic.php?t=3807&postdays=0&postorder=asc&start=15
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov