forester boxer diesel
Re: forester boxer diesel
par zapisov nazaj je nebivedu napisal kaj in kako. da povzamem: yokohama geolander starejsi model, ce se ne motim. je pa res, da te gume niso za pozimi, ker nimajo lamel in so pretrde (zmes gume). bridgestone dueller HT, ki so v originalu gor, so M+S, se pravi celoletne, in so kompromis. prednost je edino ta, da so zadovoljive celo leto, vendar nikoli zares dobre.pupi napisal/-a:za mene osebno ki sem subaruja hotel imeti cca 20 let je moj forester za mojo osebo statusni simbol za druge me pa nebriga
glede porabe našega boxer diesela pa 7.4 , ampak meni vsak avto troši več kot ostalim tak oda sem s tem zelo zadovoljen
gume ki so pa pri prvi vgradnji na avtu ( bridgesoe ) pa mislim da niso najboljše, prosil bi pa kakšne sugestije na to temo
pozdrav vsem
sapere aude
samo z res zelo zelo določene strani,j4ka napisal/-a: ce pogledamo s te strani, je "konkurenca" foresterju nissan kaskaj
ko sem zadnjič slučajno zavil v salon in si malo ogledoval qashqai-ja ter imel nekaj vprašanj, na podlagi katerih je prodajalec (seveda napačno) dobil občutek, da hočem menjati, obenem pa je videl, da sem se pripeljal s foresterjem, je najprej samo debelo gledal, potem pa začudeno izjavil, da ne verjame, da je kaj takega mogoče, da bi se namreč nekdo, ki vozi subaruja, zanimal za tega nissana. tisto zunaj je pravi in zaresen avto za teren, tole tukaj pa, no ja, malo lepša igračka.
pa je bil prodajalec, ki bi ponavadi naredil vse, da bi ti kaj prodal.
pogrne pri ljudeh, ki jim šteje zunanji videz avtomobila, je pa statusni simbol, oziroma bolje kakovostni simbol za tiste, ki se na te reči spoznajo.j4ka napisal/-a: ce govorimo o statusnem simbolu, pa pogrne. vsaj pri veliki vecini ljudi. men je prav.
in tako (če ima kdo na primer s tem probleme), ko se ob tebi na semaforju postavi kakšen ogromen suv in si te njegov vzvišeni gospodar malo ogleduje od zgoraj navzdol, si je potrebno samo predstavljati, da je pred avtomobiloma namesto ceste kak blaten hrib, gorski kolovoz, posut s koreninami ali pa dvajset centimetrov pomrznjenega snega na klancu, pa se ti začne kar smejati.
ma ko sem se imela Nive, se me taki zviska gledajoci v ogromnih suvih niso upali izsiliti..... le zakaj
z Legacyjem se mi je to dogajalo po tekocem traku, s Foresterjem je tega manj... zgleda, da bo treba kake ograje namontirat
glede gum, trenutno imam gor allseason Toyo Open Country HT, torej cestna varianta
v tem mesanem vremenu in pri teh nihajocih temperaturah sem zaenkrat zadovoljna
z Legacyjem se mi je to dogajalo po tekocem traku, s Foresterjem je tega manj... zgleda, da bo treba kake ograje namontirat
glede gum, trenutno imam gor allseason Toyo Open Country HT, torej cestna varianta
v tem mesanem vremenu in pri teh nihajocih temperaturah sem zaenkrat zadovoljna
Re: forester boxer diesel
j4ka napisal/-a:par zapisov nazaj je nebivedu napisal kaj in kako. da povzamem: yokohama geolander starejsi model, ce se ne motim. je pa res, da te gume niso za pozimi, ker nimajo lamel in so pretrde (zmes gume). bridgestone dueller HT, ki so v originalu gor, so M+S, se pravi celoletne, in so kompromis. prednost je edino ta, da so zadovoljive celo leto, vendar nikoli zares dobre.pupi napisal/-a:za mene osebno ki sem subaruja hotel imeti cca 20 let je moj forester za mojo osebo statusni simbol za druge me pa nebriga
glede porabe našega boxer diesela pa 7.4 , ampak meni vsak avto troši več kot ostalim tak oda sem s tem zelo zadovoljen
gume ki so pa pri prvi vgradnji na avtu ( bridgesoe ) pa mislim da niso najboljše, prosil bi pa kakšne sugestije na to temo
pozdrav vsem
Če bi lahko homologiral gumo 205/75/15, potem bi bile najboljše gume za foresterja s to dimenzijo TOYO open country AT. Imajo lamele za vožnjo pozimi, grob in ojačan profil za vožnjo po terenu in so ojačane na bokih, da se ne zvija med vožnjo po terenih, kjer je avto zelo nagnjen.
Ker to gumo vozim tudi na toyoti in me je pozimi prepričala (na avstrijski strani Ljubelja, kjer so vsi vozili s ketnami, se je toyota vozila brez problemov), bom pred zimo dal to dimenzijo na avto, pa probal homologirat, da ne bo problemov s policijo.
Pa še cena je ugodna - 68 evrov na komad.
Toyo OPAT
http://www.span.si/slike_gum/Toyo_opat_at.jpg
forester boxer diesel
Sem polletni voznik forija diesel boxer. Nisem zapriseženec za vožnjo po terenu - le ta se dogodi poredko - vendar se dogodi; takrat je fori izvrsten. Letos pozimi se mi je dvakrat zgodilo, da sem moral po poledenelem cestišču na primorskem, ko še cesta ni bila sanirana in se je fori odrezal, kot le on zna. Vedel sem, da je na spolskem cestišču mega, a tokrat sem se prepričal na lastne oči, predvsem, ko sem videl , da poplesavajo SUV-i bolj "prestižne" znamke (volvi in podobni cukrčki) sem bil kar zadovoljen. Do sedaj vse v redu, poraba povezana s pritiskom na plin: če se ti mudi, tudi poldrugi liter več, kot pa če zmerno voziš. Nekako okoli 7 litrov, kar je izredno malo. Z ženo sva bila teden dni po bivši državi in malo čez proti vzhodu - vozila po navadnih cestah,, takrat je bila poraba po računalniku 6,1 (kar je v praksi okoli 6,4). Pričakoval sem več. Radijski sprejemnik je nekoliko slabši kot pri prejšnjih avtih, a me to posebno ne moti. Sedenje v foriju je za mojo hrbtenico idealno. V prejšnjih avtomobilih sem bil po poldrugi uri vožnje polomljen (išias), tu sem po nekaj urah vožnje popolnoma spočit. Na pravem terenu ga še nisem preizkušal, a se bo to poleti zgodilo po notranjskih gozdovih. Nisem zasledil kakšnih informacij o terenskih zmogljivosti forija boxer diesla.
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Evo čist 100% teoretično. Usi vemo da dizel foriji nimajo reduktorja. A je možno da se uzame menjalnik iz bencinarja, zamenja zobnike za tiste iz dizlovega menjalnika in da ta spremenjen menjalnik nazaj v dizel forija, pač dizel zobniki z reduktorjem.
Seveda so težave: a menjalnik iz bencinarja sploh paše na dizla, a je možno zobnike menjat tako kot opisano zgorej in pa a bo navor potrgal zobnike v trenutku ko se vklopi reduktor?
pač moja MacGyver žilica in pa preveč časa ko sprehajam psa
@SEPI38: forester bo prilezu zelo daleč, seveda pa je pametno met nekoga, ki te lahko zvleče iz dreka po potrebi.
Seveda so težave: a menjalnik iz bencinarja sploh paše na dizla, a je možno zobnike menjat tako kot opisano zgorej in pa a bo navor potrgal zobnike v trenutku ko se vklopi reduktor?
pač moja MacGyver žilica in pa preveč časa ko sprehajam psa
@SEPI38: forester bo prilezu zelo daleč, seveda pa je pametno met nekoga, ki te lahko zvleče iz dreka po potrebi.
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
kolikor je men znano, so menjalniki za dizla cisto drugac preracunani, kot menjalniki za bencinarja. ze ce odmislis problem ujemanja sraufov motorja in menjalnika, prostora za reduktor itd itd, je problem tukaj:
menjalnik za dizle je preracunan zelo "na dolgo", se pravi da rabi velik navora v nizkih obratih, da se zvrti. obratno velja za menjalnik bencinarja, ki je kratek (bencinar ima manj navora, pa se visje v obratih ga doseze).
to v praksi pomeni, da bi dizel motor veliko prehitro "zvrtel" menjalnik od bencinarja, kar bi pomenilo (poleg problemov vzdrzljivosti, hrupa...) dokaj neuporaben avto. ce si prav predstavljam, bi bila koncna hitrost velik manjsa?
vem, da je en znanec/kolega mehankar nekaj sanjal, da bo dal v audija 100 V6 menjalnik od 2.5 dizla not, da bo brutalno povecal koncno hitrost na racun pospeska... ce bi dal menjalnik od bencinarja not bi moral bit po tej logiki ravno obratno...
hmmm..sem se js mal zmeden ratal...
menjalnik za dizle je preracunan zelo "na dolgo", se pravi da rabi velik navora v nizkih obratih, da se zvrti. obratno velja za menjalnik bencinarja, ki je kratek (bencinar ima manj navora, pa se visje v obratih ga doseze).
to v praksi pomeni, da bi dizel motor veliko prehitro "zvrtel" menjalnik od bencinarja, kar bi pomenilo (poleg problemov vzdrzljivosti, hrupa...) dokaj neuporaben avto. ce si prav predstavljam, bi bila koncna hitrost velik manjsa?
vem, da je en znanec/kolega mehankar nekaj sanjal, da bo dal v audija 100 V6 menjalnik od 2.5 dizla not, da bo brutalno povecal koncno hitrost na racun pospeska... ce bi dal menjalnik od bencinarja not bi moral bit po tej logiki ravno obratno...
hmmm..sem se js mal zmeden ratal...
sapere aude
SEPI 38, jaz imam diesel foresterja zdaj 11 tednov, naredil sem 11ooo km avto je odličen, dobro se vozi tudi po zelo spolzkem terenu, blato, mokra trava ipd. opazil sem pa da mi pobira prednjo desno gumo na obeh zunanjih robovih, v mb so naredili optiko ki je ok. premestili su prednje gume nazaj, zdaj pa se mi zdi da pobira spet predni desno gumo , tokrat na zunanjem robu. na servisu pravijo da je vse ok, jaz pa ne vem kaj naj si mislim. je kje še drug servis, menda je kržič na vrhniki zelo dober. če imaš podfobno izkušnjo mi prosim odgovori.
hvala
hvala
subaru forester boxer diesel 2010
Še malo blatnih posnetkov
http://www.subaru-slo.net/userpix/1070_forester3_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1070_ ... latu_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1070_forester3_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1070_ ... latu_1.jpg
subaru forester boxer diesel 2010
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov