Skupina Volkswagen zadne luči

Garaža za vse nesubaruje
Uporabniški avatar
Galaxy
Uporabnik foruma
Prispevki: 276
Kraj: Žalec

Odgovor Avtor: Galaxy » 16. Junij 2010, 23:44

Že že, kaj pa zadnje luči. Ampak LED diode...ne vem.
STi - Sportska Turbo Impreza

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 17. Junij 2010, 00:15

ijuvan napisal/-a:Tako kot je alan rekel, to so dnevne luči in ta-novi modeli jih imajo v meglenkah, ampak ne svetijo tako močno. Najbolj pogosto jih opazim v novem polu. Mene moti, se moram še navaditi. Malo manjka, da jim ne blendam, da nimajo luči prižganih oz. da naju gasnejo meglenke. Pa tudi osvetljevanje zavoja mi gre na živce, ko se prižge samo ena meglenka, pogosto v krožišču, potem ko gre ven, pa se prižge druga. Skoraj kot v diskotu... mater sem občutljiv na take zadeve :?
Sploh pa je narobe da jim ne svetijo zadnje luči, imam raje da svetijo samo zadnje luči. Bo treba mal popravit zakon...
Sem zelo podobnega mnenja , ampak se mi zdi da bova postala do njih tolerantna takoj ko bo Subaru začel kopirat te fore.

LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 24. Junij 2010, 23:48

hm.. danes je na a.com nekdo objavil:
Danes mi je policaj napisal kazen za 20 € oz. 40€, ker nisem imel vklopljenih zadnjih luči.
Policaju sem lepo razložil da avto ima pač take dnevne luči. On je šel v avto in se kar nekaj časa preverjal, če v zakonu piše da morajo biti vklopljene zadnje luči ali ne. Zdaj pa me zanima, če piše sploh v naši zakonodaji, da morajo biti prižgane zadnje luči. V knjigi z navodili piše lepo v tabeli. Če je na 0 in vključen kontakt : Vklop luči/dnevne luči je aktiviran. Potem pa piše na naslednji strani :Dnevne luči ( Na voljo le za nekatere države ali kot dodatna oprema).
Dnevne luči, zadnja luč in osvetlitev registrskih tablic se vključi pri vsakem vklopu kontakta, ko je stikalo za luči v položaju 0. Pri nekaterih modelih so vključene dnevne luči prikazane s kontrolno lučko <;> v stikalu za luči.
Dnevne luči( dodatna oprema)
Nekaj glede varnosti bla bla bla. Dneven luči so vključene pri vsakem vklopu kontakta, ko je stikalo za luči v položaju 0.
Ob nakupu je bilo povedano, da so to pač tak dnevne luči narejene, ker kao varčuje energijo. V navodilih je malo smešno napisano. Kdo je zdaj tu kriv???

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Junij 2010, 05:58

dnevne luži - poziciji spredaj in zadaj, ter kratke luči, ter osvetlitev zadnje tablice - če tega nimaš, je kazen 40 evrov. Vsaj tko je meni sošolc iz faksa razložil (je policaj in se trudi narest faks, da bo pobegnil od policije).

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. Junij 2010, 08:14

Danes mi je policaj napisal kazen za 20 € oz. 40€, ker nisem imel vklopljenih zadnjih luči.
Lepo ga je 'fopnu' palicaj:
Uporaba luči na vozilu

61. člen

(1) Voznik motornega vozila ali skupine vozil mora voziti v cestnem prometu s prižganimi lučmi.

(6) Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.
Seveda pa je možno, da se je vse skupaj dogajalo v mraku ali ob zmanjšani vidljivosti, ko bi moral imeti vključene 'normalne' (in ne dnevne) luči.

D.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov