Forester 03 MT - prvi vtisi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Forester 03 MT - prvi vtisi

Odgovor Avtor: gore » 16. Oktober 2006, 18:21

Torej - danes sem kupil novega konja. Naj na kratko strnem prve vtise - primerjano glede na prejšnjega (Forester 01 AT).

Plus:
- mlajši in manj km
- LSD
- avtomatska klima
- privlačnejši izgled
- manjša poraba (vsaj po podatkih, sporočim kmalu)

Minusi:
- denar iz prašička je izpuhtel
- nek čriček spredaj, ki ga še nisem uspel najti

Menjalnik je posebna zgodba. O tem smo že govorili - tokrat sem vzel ročnega. Kar zadeva zaviranje je seveda bolje, vendar sedaj lahko zagotovo potrdim prejšnje domneve - avtomatik je zagotovo boljši za speljevanje na stmih terenih s slabim oprijemom. Avtomatik je tudi precej bolj udoben. Definitivno. Je pa ročni hitrejši, odzivnejši in bolj primeren za nevarne spuste (poledenelo ...). Reduktor je prednost le pri spustu, pri vzponih je avtomatik boljši.
Tole sem preizkusil na strmem makedamu, ki ga res zelo dobro poznam. Novi Fori zakoplje, kjer avtomatiku to še na misel ni prišlo. Bomo videli kako se bo zadeva obnesla pozimi.

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 16. Oktober 2006, 19:31

Cestitam :cool:
Se priporocamo za slikice in vec informacij? A je bil to morda kak forester preko avto.net-a ,al si ga cist nekje drugje kupu?

Se enkrat vse cestitke in naj ti lepo sluzi :cool:

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 16. Oktober 2006, 19:41

Hvala. Je bil kakšen teden na avto.net
Trenutno je še gor:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1087212

Je lepo ohranjen, praktično brez praske, redno servisiran, lahko bi imel kakšen km manj, pa vendarle je ok. Zaenkrat sem zadovoljen.

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 16. Oktober 2006, 19:47

Čestitke za nakup! Da ti dobro služi in spije čim manj česarkoli :lol:

Uporabniški avatar
snetaskira
Uporabnik foruma
Prispevki: 56
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: snetaskira » 16. Oktober 2006, 20:05

A boš vgradil plin? Garancija se je menda ravnokar iztekla?

BTW: ali ima res ksenon žaromete?

Uporabniški avatar
Rasta
Uporabnik foruma
Prispevki: 429
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: Rasta » 16. Oktober 2006, 20:14

Izgleda zelo lepo. Čestitke za nakup ter veliko varnih in lepih kilometrov. ;-)
Zima kje si?

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. Oktober 2006, 20:22

Ja gore mnogo lepih in varnih km pa čimmanj šraufanja.
Poraba pa pri tebi sploh ni problem :cool:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 17. Oktober 2006, 04:32

snetaskira napisal/-a:A boš vgradil plin? Garancija se je menda ravnokar iztekla?

BTW: ali ima res ksenon žaromete?
O plinu sem malo razmišljal. Vendar se zaenkrat nisem odločil.

Ksenona pa (vsaj po mojem vedenju :D) nima. Ljudje pač ne vedo kaj sploh imajo.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 17. Oktober 2006, 04:33

@Ostali:
Hvala za dobre želje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Re: Forester 03 MT - prvi vtisi

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Oktober 2006, 07:43

gore napisal/-a:
Menjalnik je posebna zgodba. O tem smo že govorili - tokrat sem vzel ročnega. Kar zadeva zaviranje je seveda bolje, vendar sedaj lahko zagotovo potrdim prejšnje domneve - avtomatik je zagotovo boljši za speljevanje na stmih terenih s slabim oprijemom. Avtomatik je tudi precej bolj udoben. Definitivno. Je pa ročni hitrejši, odzivnejši in bolj primeren za nevarne spuste (poledenelo ...). Reduktor je prednost le pri spustu, pri vzponih je avtomatik boljši.
Tole sem preizkusil na strmem makedamu, ki ga res zelo dobro poznam. Novi Fori zakoplje, kjer avtomatiku to še na misel ni prišlo. Bomo videli kako se bo zadeva obnesla pozimi.
Zakaj pa v klancu z tako mašino in LSDjem zadaj speljuješ v prvi prestavi? To lepo z reduktorjem pa drugo ali celo tretjo prestavo, pa avto ne bo kopal, sej ima navora ogromno. Lahko pa tut brez reduktorja pa druga prestava. Sam na 1.6 mašini z novo karbonsko sklopko lahko speljem brez reduktorja z drugo prestavo v klanc, ki ga imam pred hišo - klanc je tak, da s cliotom podrsaš po podnu, če ga hočež zapeljat iz ceste dol(tok naklona), torej bi moral ti z drugo skoraj povsod speljat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 17. Oktober 2006, 08:01

To je res, potem gre zadeva bolj primerno. Eleganca je pri avtomatiku tista, ki impresionira - pač pritisneš in greš. Na voljo je toliko navora, kot ga potrebuješ. Seveda pa zna tudi tale lepo v klanec ... :D brez skrbi, se bo kljuse že privadilo :D

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 17. Oktober 2006, 20:19

Še nekaj vtisov - pač, če koga zanima, ostali tega tako ne berejo :lol: :
1. Kakovost izdelave notranjosti se mi zdi slabša kot pri prejšnjem modelu. Kljub temu, da je avto zelo ohranjen in makedama do včeraj še videl ni, se bolj nagiba k čričkom kot prejšnji. Plastika na armaturi je precej bolj cenena (pri prejšnjem je bilo kar neka zmes gume in plastike ... kaj pa vem kaj, vendar odlično). Ta model ima notri plastiko, ki seveda spušča svoje zvoke. Kakšno zadevo bom ukrotil, vse pa verjetno ne bo šlo.
Slabša kakovost izdelave je vidna tudi pri šivih na (zadnjih) sedežih, pa tudi pri tistih predalih v prtljažniku, ki se ne prilegajo tako lepo kot pri starejšem modelu. Mogoče zgolj slučajno, vendar to sem opazil.
2. Klimatska naprava deluje čudo. O tem sem sicer že pred časom bral, vendar se ne morem znebiti občutka, da ima hude težave s pihanjem. Hkrati piha vroče kot satan, prižgana pa je klima in v gobec piha leden zrak. :roll: Seveda pomaga ročno nastavljanje, vendar je to smešno.
Pri tej klimatizaciji se bi lahko zgledovali po VAGih - tam Climatronik deluje zelo dobro (sicer imajo boljši več senzorjev, vendar je tudi v Golfu zadeva zelo uporabna). Bom pa povprašal na servisu, ker imam v spominu (pa se mi sedajle ne da več brskati), da so imeli nek popravek za težave pri avtomatski klime. Nekaterim so se sploh dogajale zanimive stvari ...
3. Pnevmatike - jih pač nisem sam izbral, ker pa so skoraj (no, skoraj) nove, jih ne bom menjal. Gre za Bridgestone Dueler 964 (menda je to v ZDA "Dueler Revo"). Mogoče so primerne za blato in sneg, vendar so na asfaltu zelo glasne. Približno kot v Nivi - pri cca. 60 km/h se začne ... najprej sem pomislil na kakšno okvaro, vendar so kar gume tiste, ki preglasijo boksaje pod pokrovom.

Seveda opisujem le minuse, saj je plusov precej več. Vse deluje kot je bilo pričakovati. Čakam še porabo. Žal imam trenutno precej dela v moji okolici, pa nisem toliko na cesti. Časa za zasebne izlete pa tudi ni na pretek.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Oktober 2006, 21:02

Dueler revo so ene izmed najboljših gum za terence pozimi za v sneg. Vsaj tako pravijo vsi, ki jih imajo. So glasne, vendar nič bolj od drugih podobnih gum, razlika pa je v tem kako se obnašajo po snegu. Naj bi bile odlične.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. Oktober 2006, 21:53

na računalniku se mi valja Subaru_Forester_Service_Manual_1999-2004iso.nrg ; na prvi uč ni ne vem kaj... se pa najde kaj uporabnega... povej kam ti pošljem (ULjam...) oz. počakaj da usposobim FTP :-)
Fiat.
Brez panike.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 18. Oktober 2006, 04:57

gorazd napisal/-a:na računalniku se mi valja Subaru_Forester_Service_Manual_1999-2004iso.nrg ; na prvi uč ni ne vem kaj... se pa najde kaj uporabnega... povej kam ti pošljem (ULjam...) oz. počakaj da usposobim FTP :-)
Imaš ZS.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov