Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.2
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Program za izračun DMV po 1. 3. 2010 - v bistvu ni 'program', ampak Excel preglednica...msenjur napisal/-a:kje si to izračunal?rajder2 napisal/-a:ups, 2300 eur
Tukaj pa so še navodila za izračun DMV...
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Pa še 10% zraven, če je pod EURO3, 5%, če je EURO3 oz. 1% če je EURO4...subi92 napisal/-a:12800€×1.18 (18%)=1510€Izpust CO2 (g/km)
Stopnja davka
(%) od davčne osnove
glede na vrsto goriva
nad 210 do vključno 230
18 bencin
22 dizel
- 12800 = cca 2300€davka
Tak da je za tisto Prezo davka kar 23% oz. 2944 EUR.
D.
no hvala.
samo ni mi jasno naslednje...
v excelovi tabeli, mi da stopnjo 11,5, v navodilih pridem do podatka 10,5, na dursovi strani pa 13%.
Govorim o outbacku, k ma 201g izpusta.
Se pravi, ko pripeljem zadevo sem, morem plačat še tok davka... kaj pa če se na pogodbi napiše nižja cena?? kako je kej s tem...
sam to je že druga tema...
v excelovi tabeli, mi da stopnjo 11,5, v navodilih pridem do podatka 10,5, na dursovi strani pa 13%.
Se pravi, ko pripeljem zadevo sem, morem plačat še tok davka... kaj pa če se na pogodbi napiše nižja cena?? kako je kej s tem...
Se opravičujem za OT:
Sam, a ni to malo noro?
Gremo v EU in ti omogočijo brez nekega pretiravanja nakup avtomobila iz druge države EU, pol pa ti storijo ta davek, ki bi moral bit enoten za celo EU, še enkrat plačat posebej v sloveniji (si niti ne zasluži velike začetnice v tem primeru).
S tem so popolnoma izničili konkurenčnost tujega trga, ker je še več dajatev kot jih je bilo verjetno, ko je obstajala carina ?!
Tukaj je izvzet edino Karli, ker ima tolko otrok
Pa tudi tisti, ki želijo kupit oldtimer al pa subija, ki so ga uporabljali za reševalno vozilo. Ostalo pa je katastrofa....
Prijatelja iščeta foresterja al pa outbacka v italiji in sem ju sedaj šokiral s podatkom, da ju bo prišel stat več, kot primerljiv v sloveniji.
jao mene
Sam, a ni to malo noro?
Gremo v EU in ti omogočijo brez nekega pretiravanja nakup avtomobila iz druge države EU, pol pa ti storijo ta davek, ki bi moral bit enoten za celo EU, še enkrat plačat posebej v sloveniji (si niti ne zasluži velike začetnice v tem primeru).
S tem so popolnoma izničili konkurenčnost tujega trga, ker je še več dajatev kot jih je bilo verjetno, ko je obstajala carina ?!
Tukaj je izvzet edino Karli, ker ima tolko otrok
Pa tudi tisti, ki želijo kupit oldtimer al pa subija, ki so ga uporabljali za reševalno vozilo. Ostalo pa je katastrofa....
Prijatelja iščeta foresterja al pa outbacka v italiji in sem ju sedaj šokiral s podatkom, da ju bo prišel stat več, kot primerljiv v sloveniji.
jao mene
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ki je verjetno EURO4 (če ne celo EURO3) in ima zato še 1% (ali celo 5%) pribitka k davčni stopnji.msenjur napisal/-a:no hvala.
Torej - 201g = 10,5% EURO4 = 1%, skupaj = 11,5%.
Zakaj pa je tabela davčnih stopenj na Trinet portalu in v 'programu' drugačna od DURS-ove, pa res ne vem...
Stopnja davka (%) niso odvisni od cene... Znesek pa seveda je.Se pravi, ko pripeljem zadevo sem, morem plačat še tok davka... kaj pa če se na pogodbi napiše nižja cena?? kako je kej s tem...
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Sem našel:danci1973 napisal/-a: Zakaj pa je tabela davčnih stopenj na Trinet portalu in v 'programu' drugačna od DURS-ove, pa res ne vem...
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
14. člen
Ne glede na stopnjo davka, določeno v četrtem odstavku 4. člena tega zakona, se do 1. januarja 2011 za motorna vozila iz tarifnih oznak 8703 21, 8703 22, 8703 23, 8703 24, 8703 31, 8703 32, 8703 33, 8703 90 (razen trikoles, štirikoles in bivalnih vozil), z izpustom CO2 do 210 g/km, upošteva stopnja davka, ki znaša:
Koda: Izberi vse
+-----------------------+--------------------------------------+ | Izpust CO2 (g/km) | Stopnja davka (%) od davčne osnove | | | glede na vrsto goriva | | +--------------------+-----------------+ | | bencin, utekočinjen| dizelsko | | | naftni plin | | +-----------------------+--------------------+-----------------+ |od 0 do vključno 120 | 0,5 | 1 | +-----------------------+--------------------+-----------------+ |nad 120 do vključno 130| 1 | 2 | +-----------------------+--------------------+-----------------+ |nad 130 do vključno 150| 2,5 | 4 | +-----------------------+--------------------+-----------------+ |nad 150 do vključno 170| 5,5 | 9,5 | +-----------------------+--------------------+-----------------+ |nad 170 do vključno 190| 8 | 12,5 | +-----------------------+--------------------+-----------------+ |nad 190 do vključno 210| 10,5 | 14,5 | +-----------------------+--------------------+-----------------+
itak da je cena odvisna! če je nižja je % manjši a ne. Sej davek je še vedno 11,5 sam ga je manj, ker je manj osnove...
sam vseeno... če kupim avto za 9k v italiji, in plačam še 1000€ tukaj... je cena enaka kot tukaj...
madona, kaj smo res zamudili tiste čase, ko se je dalo ugodno pripeljat vozilo v slo??
mod: pa dejmo te poste v eno novo temo, da ne bomo smetili tukaj s tem...
Dejmo narest eno sticky temo, kjer so vsi ti linki in vse izkušnje in napotki... da ne iščemo po različnih postih v različnih temah...
sam vseeno... če kupim avto za 9k v italiji, in plačam še 1000€ tukaj... je cena enaka kot tukaj...
madona, kaj smo res zamudili tiste čase, ko se je dalo ugodno pripeljat vozilo v slo??
mod: pa dejmo te poste v eno novo temo, da ne bomo smetili tukaj s tem...
Dejmo narest eno sticky temo, kjer so vsi ti linki in vse izkušnje in napotki... da ne iščemo po različnih postih v različnih temah...
pišuka, pol jih bo zmanjkal. jest ga tud tam iščem. najbolje, da jih gremo skupaj iskat!lupastro napisal/-a: Prijatelja iščeta foresterja al pa outbacka v italiji in sem ju sedaj šokiral s podatkom, da ju bo prišel stat več, kot primerljiv v sloveniji.
jao mene
Nimaš kej. Tak ti je tou če narod komuniste na oblast izvoli.lupastro napisal/-a:Se opravičujem za OT:
Sam, a ni to malo noro?
jao mene
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov