Vrechin Cruiser HDJ81 - Scottie

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Julij 2010, 20:28

Naju veseli, da zapisi in fotke niso same sebi namen. :D
----------
In sedaj nazaj na dodelave ...
Počasi se pripravlja par manjših posegov in med drugim bi bilo koristno vgraditi tudi kakšen merilec več, da se bolje vidi, kako diha preostanek konjev. Konkretno sem se odločil, da bi prejkoslej rad imel naslednje dodatne merilce:
- EGT
- Temperatura olja v motorju
- Temperatura olja v menjalniku
- Alarm (LED lučka) za manjko hladilne tekočine.

EGT števec je že doma, po razočaranju nad "boyracer" igraško, ki je v 95ki prehitro crknila sem nabavil eno kao po priporočilih sotrpinov iz Avstralije precej boljšo digitalno stvar. Bomo videli. :roll:

Za temperaturi olj ne vem ... Sliši se, da so merilci s kapilaro precej natančnejši (ni tako zelo pomembno) in vzdržljivejši (zelo pomembno). Kakšno mnenje, je kdo imel izkušnje s tem?

Drugo vprašanje. Ne morem verjeti, da se pri nas ne da dobiti kvalitetnih merilcev (ki jih nato ko crknejo lahko zabrišeš vsevednemu prodjajalcu v glavo). Ima kdo idejo kje vprašati?
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 826
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 16. Julij 2010, 20:46

Probaj kako traktorsko robo. Po gorenjski je trgovin ko listja in trave.
Lp

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 05. Avgust 2010, 12:11

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 05. Avgust 2010, 14:59

Je. :D

Š'tim paparacijem nemorš uit.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 05. Avgust 2010, 15:32

Hudo dobr zgleda na cesti, sploh pa zvok ma brutaln, zato sm šou na okn čekirat :lol:

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 09. Avgust 2010, 20:56

... zvok ma brutaln ...
Zadnje potovanje je malo načelo spoje auspuha, tudi to bo prišlo na vrsto, da se uredi.

-----------------

Sicer se je pa spet začela prčkarija. Takole ja zgledal odspodaj prostor, ki ga bo prej ali slej (čimprej) zasedel dodatni tank za gorivo.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... zja_01.jpg

Na sliki meni zgleda strašnejše kot v živo. Seveda sem se lotil tudi obrob blatnikov, s cmokom v grlu odmontiral plastike in pričakoval raztur rje, kot se pri terencih na takšnih mestih spodobi. Nič, pleh kot nov, tako da sem samo nazaj privil vse skupaj in si oddahnil.
Nato sem si rezerviral parking pri lokalnem mojstru za ojstri pesek.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... zja_02.jpg

To je že bolje.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... zja_04.jpg

Nato pa štriharija. Ker je to zame eno najbolj duhamornih opravil na vozilu, sem odmore, ko se plast barve suši, izkoristil za spoznavanje z nastavljanjem ventilov.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... lov_01.jpg

Seveda se potem delo zavleče. No, saj bo, še dan ali dva ...
... ali pa morda tri.

Uporabniški avatar
kamnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 615
Kraj: GORJE
Kontakt:

Odgovor Avtor: kamnek » 09. Avgust 2010, 21:42

ta prostor za dodatni tank u živo zgleda veliko večji kot pa u resnici

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 10. Avgust 2010, 06:31

Prostora je za okoli 180 dodatnih litrov, če naj vozilo še ostane "terensko". Sam ciljam na največ 100 litrski tank, malo zaradi ohranjanja izstopnega kota in malo zaradi ravnotežja naprej - nazaj.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 11. Avgust 2010, 06:38

Ali kdo ve, kje bi lahko naročil izrez par kosov plastične plošče, ki jih rabim za nosilce dodatnih števcev na armaturi?

Ker bi bilo lepo, da je kolikortoliko lepo izdelano. Jaz sem bol holcar ... :oops:

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 11. Avgust 2010, 09:20

http://www.g-plast.si/

sicer se oni ukvarjajo z mehkejsimi plastikami, zelo verjetno bi te pa znal napotit na pravi naslov. ti bi verjetno rabil ABS plastiko... drugace se da zadevo tudi narediti (zbrizgati z silikonskim orodjem), samo ne vem, ce se bi ti to splacalo (cena izdelave modela, orodja, brizg...)
sapere aude

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 11. Avgust 2010, 21:40

mi bi to naredili iz poliestra

LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 11. Avgust 2010, 22:40

kaj pa pleh lepo zakrivit, zrezat luknje not in zmontirat?
sapere aude

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 12. Avgust 2010, 04:38

Gre za dve precej enostavni plošči - ena ravna in ena z dvema pravima kotoma. O poliestru bi razmišljal, če bi šlo za bolj zaobljene oblike.
Kar me najbolj žuli je pritrjevanje - knipingi v armaturi so mi :ztuz .
Čeprav zaenkrat bom uporabil drobne knipinge, kasneje pa, ko bo vse na mestu, bom urezal novo ploščico in jo verjetno kar prilepil.

Za ono drugo, dvakrat pravokotno zaukrivljeno ploščo pa sem se že domislil glede diskretne pritrditve. Plošče in izrez sem našel pri najbližjem graverju napisov. :-)

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 17. Avgust 2010, 09:59

Hm, varjenje karterja oz. varjenje na karter ... kako se vam to sliši? Ker meni zveni potencialno nevarno. :?

Namreč zgleda, da bi sondi za merjenje temp. motorja in ATFja še najbolje namestil tako, da bi dal v kovinski ploščici (debeline okoli 15 mm) izdelati nosilec in navoj in nato to plošcico dal privariti čez izvrtani luknji v karterja.

Bi razlike v raztezkih zaradi temperature (tanek karter, debela ploščica) ogrožale spoj in s tem tesnenje vara? Ima kdo kakšne izkušnje s čim podobnim? :?:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. Avgust 2010, 10:07

a ni na bloku nikjer nobenga čepa, luknje?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost