sredinski naslon za roke Forester 2009
sredinski naslon za roke Forester 2009
Pozdravljeni,
Imam malce specifično težavo. Namreč, na mojem Foresterju 2009, boxer diesel je nameščeno sredinsko naslonjalo za roke. Ker sem višje rasti in imam tudi sedež dvignjen visoko zaradi boljšega pregleda, mi je obstoječe naslonjalo za roke prenizko. Hkrati pa je tudi prekratko.
Ali obstaja kakšno drugo, nesubarujevo naslonjalo (morda samo zgornji del-pokrov!), ki bi lahko ali nadomestilo obstoječega ali pa se le dodatno namontiralo?
Pa še nekaj: ali obstaja kakšna varianta, da bi bilo možno dvigniti sovoznikov sedež?
hvala,
Zoran
Imam malce specifično težavo. Namreč, na mojem Foresterju 2009, boxer diesel je nameščeno sredinsko naslonjalo za roke. Ker sem višje rasti in imam tudi sedež dvignjen visoko zaradi boljšega pregleda, mi je obstoječe naslonjalo za roke prenizko. Hkrati pa je tudi prekratko.
Ali obstaja kakšno drugo, nesubarujevo naslonjalo (morda samo zgornji del-pokrov!), ki bi lahko ali nadomestilo obstoječega ali pa se le dodatno namontiralo?
Pa še nekaj: ali obstaja kakšna varianta, da bi bilo možno dvigniti sovoznikov sedež?
hvala,
Zoran
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: sredinski naslon za roke Forester 2009
Verjetno bi lahko sovoznikov sedež zamenjal z voznikovim iz RHD vozila...zoran napisal/-a:Pa še nekaj: ali obstaja kakšna varianta, da bi bilo možno dvigniti sovoznikov sedež?
D.
Mislim da ni treba tako komplicirat. RHD sedež, sploh z istim oblazinjenjem bo pri nas težko dobit...
Ne vem kako so narejeni sedeži pri novem Foresterju, ampak če sklepam glede na strejše modele, bi bla zadeva rešljiva z vstavitvijo kovinskega okvirja med sani in med sedež. Odvisno seveda spet od tega, za koliko cm bi sedež želel dvignit...
Ne vem kako so narejeni sedeži pri novem Foresterju, ampak če sklepam glede na strejše modele, bi bla zadeva rešljiva z vstavitvijo kovinskega okvirja med sani in med sedež. Odvisno seveda spet od tega, za koliko cm bi sedež želel dvignit...
naslon za roke in sovoznikov sedež
ja, naslon za roke je res prenizek, če je sedež malce bolj dvignjen. Predvsem pa je težava, ker je prekratek oz. preveč "odzadaj" in je težko imeti desno roko sproščeno naslonjeno.
Glede sovoznikovega sedeža pa menim, da bi ga bilo dobro dvigniti nekje min. 5 pa do 10 cm. Ne poznam pa, za kakšen profil gre, niti kje bi se ga dalo dobiti?
z.
Glede sovoznikovega sedeža pa menim, da bi ga bilo dobro dvigniti nekje min. 5 pa do 10 cm. Ne poznam pa, za kakšen profil gre, niti kje bi se ga dalo dobiti?
z.
sredinski naslon
ja, to s preoblačenjem bi bilo izvedljivo in je dobra ideja, ampak še vedno ostane problem dolžine, po moje je prekratek vsaj za 10-15 cm...:-(
Re: naslon za roke in sovoznikov sedež
Okvirja se ne da kupit, bi gla blo treba izdelat. To ti lahko naredi vsak, ki se ukvarja z varjenjem, strojnim ključavničarstvom, ipd. dejavnostmi.zoran napisal/-a:Glede sovoznikovega sedeža pa menim, da bi ga bilo dobro dvigniti nekje min. 5 pa do 10 cm. Ne poznam pa, za kakšen profil gre, niti kje bi se ga dalo dobiti?
Je pa vprašanje, če je zadeva sploh izvedljiva, Na prvi generaciji foresterja sem 100% da bi šlo, ker sem mel zadevo narazen in vem kako izgleda. Novejših pa žal ne poznam dovolj, da bi lahko 100% trdil. Zgolj ideja pač...
moja ideja: naslon za roko bi resil tako, da bi ga najprej razstavil, in noter nasel neko trdo plasticno konstrukcijo. to bi potem prezagal na pol (precno, seveda) in vmes dostukal manjkajoco dolzino, se pravi ene 10-15 cm verjetno. nato bi dal zadevo na novo podloziti in tapicirati, kot so ze pred mano predlagali. ce se prav spomnim, je naslon premicen, in sicer se dvigne (nazaj), prav tako pa se ga lahko za ene 15-20 cm premakne v smeri naprej nazaj. to po mojem pomeni, da je nosilna konstrukcija premicna in bi morale neke stvari ostate enake, ko bi modificiral. mogoce bi bilo smiselno dobit nekje kako naslonjalo, ki ga modificiras, da ne razstavljas svojega, dokler nisi preprican, da bo delovalo...
sapere aude
prenizek sedež in naslon za roko
Res hvala za vsem za zanimiva razmišljanja in ideje!
Oboje, tako vgradnja vmesne kovinske konstrukcije, kot predelava sredinskega naslonjala za roke se mi zdi zanimiva poslovna ideja za kakšnega podjetnega obrtnika, ker je očitno, da nisem samo jaz zasledil tega problema...:-)
z.
Oboje, tako vgradnja vmesne kovinske konstrukcije, kot predelava sredinskega naslonjala za roke se mi zdi zanimiva poslovna ideja za kakšnega podjetnega obrtnika, ker je očitno, da nisem samo jaz zasledil tega problema...:-)
z.
Oboje se lahko predela, podaljša, poviša le volja je potrebna, nekaj znanja, orodja in denarja.
Kovinsko konstrukcijo ti lahko jaz naredim, za predelavo naslona, pa tudi poznam pravega tapicerja, ki bi to naredil v nulo. Le povedati moraš ali si res tega želiš, a si le debato odprl.
Kovinsko konstrukcijo ti lahko jaz naredim, za predelavo naslona, pa tudi poznam pravega tapicerja, ki bi to naredil v nulo. Le povedati moraš ali si res tega želiš, a si le debato odprl.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost