Utripanje lučke za akumulator
Utripanje lučke za akumulator
Je imel že kdo podoben primer?
Med vožnjo mi je začela utripati lučka za akumulator. Včasih rahlo gori, nato močno, pa nič in tako naprej. Je kaj narobej na alternatorju? Se da tam kaj menjati?
Med vožnjo mi je začela utripati lučka za akumulator. Včasih rahlo gori, nato močno, pa nič in tako naprej. Je kaj narobej na alternatorju? Se da tam kaj menjati?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Pol=priključek za kable, ne moreš falit
en je pozitiven en pa negativen, pomeriš razliko med njima. Al ti pokaže negativno ali pozitivno je vseeno, ker je važna samo cifra. Pa pomeri enkrat pri prižganem, drugič ugasnjenem avtomobilu. Če bi ti alternator čist crknil, potem se lahko voziš samo dokler ne sprazniš akumulatorja (to pomeni recimo ene 50km po AC, pa še to ni nujno), vmes se ti začnejo pa zanimive reči dogajat, npr luči ne delajo več, radijo zna crknt,...
Ko alternator deluje v redu, mora biti napetost na akumulatorju ca 14,4V. To je meja, ko se akumulator napolni do konca in se še ne pregreva. Odvisno od instrumenta ti bo mogoče pokazalo lahko nekaj desetink volta drugače.
Akumulator se sme sprazniti do 10,8V. Če se sprazni bolj, začnejo plošče po hitrem postopku sulfatizirati in akumulator je zanič.
Če alternator ne polni, je potrebno najprej preveriti jermen kot je rekel nebivedu. Če se ti akumulator prazni tudi ko motor ne deluje in se to zgodi dokaj hitro, je ponavadi zanič ena izmed 6 diod.
Naslednje preveriš krtačke in obročke za vzbujanje alternatorja. Če je še to v redu, je ponavadi potrebno previjanje statorja. Lahko pa nagaja tudi elektronika za regulacijo napetosti. To se da preveriti z meritvijo vzbujanja rotorja, ki mora biti nižja pri višji vrtilni hitrosti alternatorja.
Kar nekaj variant je na voljo.
Akumulator se sme sprazniti do 10,8V. Če se sprazni bolj, začnejo plošče po hitrem postopku sulfatizirati in akumulator je zanič.
Če alternator ne polni, je potrebno najprej preveriti jermen kot je rekel nebivedu. Če se ti akumulator prazni tudi ko motor ne deluje in se to zgodi dokaj hitro, je ponavadi zanič ena izmed 6 diod.
Naslednje preveriš krtačke in obročke za vzbujanje alternatorja. Če je še to v redu, je ponavadi potrebno previjanje statorja. Lahko pa nagaja tudi elektronika za regulacijo napetosti. To se da preveriti z meritvijo vzbujanja rotorja, ki mora biti nižja pri višji vrtilni hitrosti alternatorja.
Kar nekaj variant je na voljo.
Impreza Sti 08
Nekaj časa je bilo mir. Zdaj pa spet.
Pa sem malce zategnil jermen in je bilo najprej slabše, potem pa se je zadeva umirila.
Klub temu sem pomeril tudi napetost ki znaša 14,74 V, mislim, da je to OK.
Opazil pa sem, da ima okrogli konektor odlomljen jeziček za zatik. Lahko, da je to vzrok, ker ni optimalnega stika.
Pa sem malce zategnil jermen in je bilo najprej slabše, potem pa se je zadeva umirila.
Klub temu sem pomeril tudi napetost ki znaša 14,74 V, mislim, da je to OK.
Opazil pa sem, da ima okrogli konektor odlomljen jeziček za zatik. Lahko, da je to vzrok, ker ni optimalnega stika.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Na Mlaki pri Kranju imaš avtoelektričarja k je rojen za obnovo alternatorjev in štarterjev pa še zelo poceni je. Cimprič se piše samo je neglede na priimek stručko.
LP B
LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov