katere zimske gume????
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
katere zimske gume????
Zanima me katere zimske gume priporočate da se najbol obnesejo . Ker je toliko ponudbe in se nemorem odločit.
lp
lp
bf goodrich winter g. imel na dveh alfah, v druzini so (bile) na vecini osebnih avtov (ibiza, MB c klasa, alfa 166) in so se vsem zelo dobro obnesle. sedaj imam na grande puntotu pirelli snowsport, pa so tud ok, dokler ni prevec celega snega (se pravi, za mraz, plundro, zvozen sneg...). Na mini cooper s-u od prijatelja se baje tudi dobro obnesejo.
sapere aude
Hankook Icebear W300, 205/65/15... ok po suhem in mokrem; nimam kej čez rečt; na snegu še kar dobra trakcija a premalo bočnega oprijema; niti ne vem, a bi jo svetoval al ne...
Sem mel pa na starem legiju (185/?/14) Savo S3.. pa nism imel pripomb. Mogoče je za počakat, kako se bo obnesla tanova Eskimo HP.
Glede prve - mogoče širina gume prispeva k slabšemu oprijemu na snegu.. mogoče večja teža avta (cca 250 kil razlike),.. al se pa sam men tko zdi..
Sem mel pa na starem legiju (185/?/14) Savo S3.. pa nism imel pripomb. Mogoče je za počakat, kako se bo obnesla tanova Eskimo HP.
Glede prve - mogoče širina gume prispeva k slabšemu oprijemu na snegu.. mogoče večja teža avta (cca 250 kil razlike),.. al se pa sam men tko zdi..
subi92, morš povedat katere toyo open country imaš, ker open country imaš v treh različnih "formaih" (H/T, W/I in A/T).
AT sem sprobal na snegu in ledu s toyoto, pa se obnesejo odlično.
Na foriju imam pa yokohama ATS z oznako M+S. Bomo vidl, kako se bo obnašala letos pozimi. Je pa tudi res, da tako tihe gume še nisem imel na avtu.
AT sem sprobal na snegu in ledu s toyoto, pa se obnesejo odlično.
Na foriju imam pa yokohama ATS z oznako M+S. Bomo vidl, kako se bo obnašala letos pozimi. Je pa tudi res, da tako tihe gume še nisem imel na avtu.
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
js sem mel na justeku dava eskimo prvo leto super drugo pa že ne več tak s to razliko da mam zimske za pozimi letne pa za polet jih nevozim celo leto mel sem tut ultragrip 7s+ al kako je že oznaka pa so ble 2 sezone dobre ampak za plundro niso kej preveč posrečene.
sem pa gledal teste od AMSZ
http://www.siol.net/avtomoto/tehnika/20 ... najst.aspx
pa nekak razmišljam da bi nabavil Continental wintercontact TS830
kaj pravte?
sem pa gledal teste od AMSZ
http://www.siol.net/avtomoto/tehnika/20 ... najst.aspx
pa nekak razmišljam da bi nabavil Continental wintercontact TS830
kaj pravte?
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
kupil sem novo imprezo cca 3 mesce je stara in so letne dobre ampak sem v hribu doma tak da se neupam z letnimi špilat je pa res da je zimskih gum kolk češ sam rad bi ene dobre ko so dobre na snegu in ledu pa tut alu platišča iščem že 4 mesce pa al je dimenzija pa mi niso všeč al pa obratno al pa kar me zlo čudi da so prodajalci zelo neresni. Rečem enemu da če mi dobavi tomason platišča 16 colska vzamem še zimske gume seveda original dimenzijo pa letne 16 ker so original 15 colske pa mi obljubla da ni panike nasledn dan me pokliče pa je že en tedn pa ne duha nesluha o njem.
Sem kr mal razočaran.
Sem kr mal razočaran.
predvidevam, da se bos torej dosti vozil po nespluzeni cesti, po zvozenem snegu in vcasih ledu. Prav tako sklepam, da ceste najbrz niso najlepse, da se naredi cez zimo tudi kaksna udarna jama itd.
no, ce sklepam prav, potem ti toplo priporocam tole: najdes dobre zimske gume (continental, vredestein, michelin, BFGoodrich, tudi sava) in jih nataknes na jeklene feltne serijske dimenzije (15"). tako bos:
1) imel vec "mesa" na gumi, kar pride prav na neutrjeni podlagi in cel avto manj trpi po raznih udarnih jamah itd
2) kar bos prisparal pri feltnah, bos lahko investiral v boljse gume
3) ker bo guma zaradi manjse dimezije tudi ozja, bo kot taka bolj primerna za voznjo po celem snegu in/ali blatu.
drugace pa pocakaj na letosnje teste, kot ti je ze svetoval Bistri, ker verjetno se imas cas.
no, ce sklepam prav, potem ti toplo priporocam tole: najdes dobre zimske gume (continental, vredestein, michelin, BFGoodrich, tudi sava) in jih nataknes na jeklene feltne serijske dimenzije (15"). tako bos:
1) imel vec "mesa" na gumi, kar pride prav na neutrjeni podlagi in cel avto manj trpi po raznih udarnih jamah itd
2) kar bos prisparal pri feltnah, bos lahko investiral v boljse gume
3) ker bo guma zaradi manjse dimezije tudi ozja, bo kot taka bolj primerna za voznjo po celem snegu in/ali blatu.
drugace pa pocakaj na letosnje teste, kot ti je ze svetoval Bistri, ker verjetno se imas cas.
sapere aude
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov