Ketne in alarm?

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 15. Oktober 2010, 20:53

markoter napisal/-a: kaj pa ko rečejo da morajo bit ketne na pogonskih kolah?!? kaj to v praksi pomeni za :434 ?
v praksi ti na AWD subaruju pomeni 1 par ketn = kazen
na DL subaruju je OK

(stalni ter preklopljivi pogon)

je par let nazaj kolega na Alfa33Q4 (stalni 4 pogon) dobu kazen ker je mel letne gume in samo en par verig po 11.11 (al kdaj je ze datum)

ps
kar je napisal GORE velja 100%, samo dejstvo da so ketne na eni osi in voznja po ledeni cesti NI SKODLJIVO, karli, jest in ostali extremisti smo pa druga storija :lol:

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4469
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. Oktober 2010, 22:09

birdy napisal/-a:
markoter napisal/-a: kaj pa ko rečejo da morajo bit ketne na pogonskih kolah?!? kaj to v praksi pomeni za :434 ?
v praksi ti na AWD subaruju pomeni 1 par ketn = kazen
PRAVILNIK o zimski opremi vozil v cestnem prometu napisal/-a: – .... Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.
Tudi v prejšnji verziji (l. 2000) je bilo za zimsko opremo dovolj verige za eno os, je pa pisalo 'vsaj za zadnjo os'. So pa potem razlagali, da v kolikor proizvajalec predpisuje drugače, pač velja tisto...

D.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 15. Oktober 2010, 22:16

ko ga srecam mu recem da mi pokaze kazen, v kolikor se ni stran vrgel...je blo pa definitivno za pomanjkanje ketn

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. Oktober 2010, 22:24

birdy napisal/-a:ko ga srecam mu recem da mi pokaze kazen, v kolikor se ni stran vrgel...je blo pa definitivno za pomanjkanje ketn
So ga pač nategnili... Ni prvi, pa ne zadnji.

D.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 15. Oktober 2010, 22:33

danci1973 napisal/-a:
birdy napisal/-a:ko ga srecam mu recem da mi pokaze kazen, v kolikor se ni stran vrgel...je blo pa definitivno za pomanjkanje ketn
So ga pač nategnili... Ni prvi, pa ne zadnji.

D.
bila je zenska, kot pravim: zenske niso za tehniko! (izjeme potrjujejo pravilo)

ker sm mu takrat solil pamet, da naj se pritozi ker Alfa33Q4 ma dejansko preklopljiv 4x4 pogon (samo preklaplja ga racunalnik), in posledicno bi po besedah policajke takrat odnesel brez kazni....sam itaq ga je v tistem trenutku dobla na piko in se odlocla da mu bo dala kazen (tezila je za VSE, od homologiranih pragov, preko spojlerja, do nizjega avta.....vse - pa govorimo o originalnem avtu)

http://www.automobile-sportive.com/guid ... -q4-av.jpg

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. Oktober 2010, 09:26

No včeraj sem tudi jaz slučajno dobil v roke Subaru manual v SLOVENŠČINI
in res piše takole:"verige lahko uporabljate za recimo spuste po zaledeneli površini in za vožnjo po spolzki cesti vendar ne z večjo hitrostjo kot je 30km/h.To pa je zame neuporabno saj se še v rikverc več peljem :twisted:
In o temu sem jaz govoril par postov nazaj.Upam Danci,da me sedaj razumeš kaj sem mislil in verjemi mi,da se zadeva pokvari oziroma uniči ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 16. Oktober 2010, 10:15

karel napisal/-a:No včeraj sem tudi jaz slučajno dobil v roke Subaru manual v SLOVENŠČINI
in res piše takole:"verige lahko uporabljate za recimo spuste po zaledeneli površini in za vožnjo po spolzki cesti vendar ne z večjo hitrostjo kot je 30km/h.To pa je zame neuporabno saj se še v rikverc več peljem :twisted:
In o temu sem jaz govoril par postov nazaj.Upam Danci,da me sedaj razumeš kaj sem mislil in verjemi mi,da se zadeva pokvari oziroma uniči ;-)
Z verigami se več kot 50km/h tako ali tako ne smeš vozit... ;-)

In v situacijah, kjer sem do zdaj s Subarujem rabil verige, tudi 30 km/h ne bi upal niti probat...

Kjer pa jih ne rabim, jih pač nimam gor (in zadnjih 10 let jih še nisem rabil).

D.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 16. Oktober 2010, 12:27

Zaključek: Danci, ti si prenežna dušica, da bi uničil subarujev AWD ;-) za vse ostale pa to očitno ne velja :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Oktober 2010, 13:10

danci1973 napisal/-a: Z verigami se več kot 50km/h tako ali tako ne smeš vozit... ;-)
Tko piše povsod v navodilih, smo pa sprobavali orenk večje hitrosti in to ne na trenutke, ampak je cel dan avto kopal po snegu z verigami in to pri hitrosti, ki niso bile zanemarljive, pa ni bilo nič narobe.

Pomoje je to bolj omejitev za ate, ki slabo zategnejo verige.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov