STi & 2,5L kolobocija

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 19. Oktober 2010, 09:50

Fantje...sej pri drugih znamkah ni nič drugače. Kot je rekel klemz "Dons je use potrošno narjeno" :?
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 19. Oktober 2010, 09:57

ja... žal je res tako. škoda, da so si znamke pripravljene uničevat ime zarad nekaj 100€ na avtu. Recimo Toyota je čisto zabluzila letos...

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 19. Oktober 2010, 09:58

Potreben je bil samo reflash ECU-ja, tko je to če morš pridt čez euro norme, vsi ste veseli ker imajo novejše STi-ke manjšo porabo, suha mešanica ne deluje blagodejno na turbo motorje. Po drugi strani, tisti ki so dali od Prodrive mapo nimajo teh problemov, torej motor bi že zdržu, z napačno mešanico oz. timingi pa lahko še ohinsploh kovan bat uničiš.
Ja, zajebali so, že nekaj let je to jasno, da moraš avro peljat na uradni servis kjer so reflashali ECU, če to ni nardil prejšnji lastnik(oz. prvi lastnik) pa ni krivda proizvajalca, preko Wi-Fi pa zaenkrat to še ni mogoče narest :lol:

Samo vprašanje časa ko bo pri nas E85 gorivo, boste šele pol vidl kere pizdarije se dogajajo na motorju, vse je v ECU-ju in programu za katero gorivo je narejeno.

tko jest gledam na situacijo.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 19. Oktober 2010, 10:19

Bomo pa Boba klical, da bo prilagodu :lol: Z zgoraj napisanim se strinjam.
Za malenkost bom skrenu iz osnovne poante;
Vsak avto potrebuje določeno vzdrževanje in način uporabe. Sploh pri malce navitih (beri;serijska moč ni dovolj) Prvi pomemben korak, kdo ti sploh dela posege mapiranja. Pač niso vsi stručkoti. Ne smemo obtoževati znamko, če gre nekomu motor, ki je bil podvržen spremembam na mapi itd.
Splošno je znano, da če ga peglaš nekaj časa ga začni peglat primerno ogretega po peglanju pa ga ohladi. Predvsem to zadnje je zelo važno. Pri turbačih je pač potreben biti pozoren na določene zakonitosti motorja. Kdor tega ne razume naj vozi V6 ali V8 ali ne vem kaj.....bicikl, pa še to je fajn, da se prej malo ogreješ in na koncu malo raztegneš :).
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4130
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 19. Oktober 2010, 12:03

cheno: STI že dolgo nimajo več kovanih batov, te "hyper cast", ki so v 2,5 STI so pa precej občutljivi (krhki), pa na (pre)visoke tolerance narejeni.
E85 je zanimiva stvar, sam vprašanje kdaj jo bomo videl pri nas.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 19. Oktober 2010, 12:55

ciljal sem na aftermarket kovane bate.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4473
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 19. Oktober 2010, 13:39

COFFE RACER napisal/-a:Jaz bom samo tole dodal,da tako klosarskega podjetja se pa nisem videl.

Prodajo ti kao kvazi nek rally avto,pol pa napisejo da ga ne smes drzati v obratih..da ne smes it na pisto...bols da bi napisal da je to avto za mojo mamo k ma 60 let in vozi do 3tisoc obratov max!!
Če si lahko Porsche privošči nepriznavanje garancije, ker so bile montirane slick gume in se je olje v ovinku umaknilo oljni pumpi...

D.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. Oktober 2010, 13:54

Žal ne morš kupt low budget sports car k se mu reče Subaru Impreza WRX STI in pričakovat stroške 1.4 cliota ter performanse med WRC in F1.

Suma sumarum je dobr avto. Z 2.5 so pa mal zašuštral pa itak neradi priznajo.

Z lahkoto se strinjam da je STI-jka dost boljši avto dokler ga nimaš. :)

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 19. Oktober 2010, 14:31

K se jaz peljem z mojo imprezo sem skoz nasmejan,k odzagam kajga m3 se pa bl:-)al pa k motoristu na vrat diham tak da bogi revez misli v smrt pognat..tak da ne narobe razumet da je impreza slab avto..

Hotel sem le povedat da naj ne promovirajo nekega avta kaksen.In naj ne blebetajo da dobis isti performance za pol denarja k je amg ali m3 ker niso dorasli temu!!

Kot npr.fraza da impreza ni avto za na AC,ja nikjer ne pise da ga ne smem v smrt gnat 260 kolikor jz hocem,a pol k pa rikne-je pa "ja jebiga"!!!

Zamislte si nemca z bundesliga frizuro k tisci od nurberga do berlina na pas mater,pa mu rikne :oops: :lol: !!!

Vsa ta poanta je da se mnozicno pojavljajo napake na batih,oni pa ne priznajo!!!In to na seriskih brez chipa ,kjerkoli na forumu po svetu napises ej25 engine problem-PRVO NAPISE-PISTONS PROBLEM

Tak da impreza je stroj zato ker je pac neke vrste kultni avtomobil in pac ce ga spedenas gre,ce ne pa se sprijaznis da te "TRAKTOR 535d" odzge!!!

lp

Uporabniški avatar
jernej123
Uporabnik foruma
Prispevki: 142

Odgovor Avtor: jernej123 » 19. Oktober 2010, 15:22

Čaki mal, najprej si napisu kok ti je fajn ko kak M3 nažgeš, pol da nimaš isti performance kot M3 (men je to sicer logično, ker v resnici je res pol manj denarja), potem na koncu pa da te 535 dizel prehiti, ne vem kok si nej dej to tolmačim.
Torej je po tvoje boljša kot M3, potem slabša kot M3, pa slabša kot 535d.

Oprosti sam pač ne razumem tega tvojega mišljenja, ker js osebno če mi stvar ne ugajaja oziroma povzroča probleme pač zamenjam, seveda v okviru finančnih zmožnosti. In če so moje finančne zmožnosti Sti se moraš pač sprijaznit s tem kar ti to zraven prinese, drugače si pa kupiš M3 ali AMG.....

Vsi pa vemo da ne smemo vse metati v en koš, v to sem skoraj prepičan čeprav ne vozim Sti, sigurno niso kr vse crknile, oziroma imajo čisto vse probleme. Pa tudi menim da Bmw in Mb tudi nista brez problemov.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. Oktober 2010, 15:33

Najprej je govoril za njegovo navito STI-jko, potem pa za serijsko STI.

V resnic je pa tko - v določenih razmerah (avtocesta): dober 535d, čipan nažge M3, serijsko STi in tudi njegovo STI (ki gre mimo grede res dobro), en mal bl spodobn motorist gre pa takrat ko se tile 4-je "žgejo" skor po ta zadni mim. V mal drugačnih okloliščinah pa že serijska STI pomete z obema, tko da je take vrste debata brezveze.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4130
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 19. Oktober 2010, 15:40

Hotel je rečt, da je 535d najmočnej :-P Ircar je v bistvu čist dobr napisal, da ne morš kr vse poprek primerjat.
Cofee je slabe volje, ker ima/je imel probleme z motorjem.

Uporabniški avatar
jernej123
Uporabnik foruma
Prispevki: 142

Odgovor Avtor: jernej123 » 19. Oktober 2010, 17:37

Točn tak, ne morš mešat jabolk pa hrušk.

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 19. Oktober 2010, 19:46

Evo da zaklucmo to temo,saj smo k na avtomobilizmu se bomo zj prerekal k otroc...

Jz sem povedu svoje mnenje in izskusnje

EJ25 je malček motor,zajebal so ga in nocjo priznat-pika

primerjave sm dal splosne vi se pa obesate na njih k pijan plota!!!

To da gre motor po zadnjem mim lahka sanjate(mam 180km doma na dveh kolesih)mogoc AC :neutral: drgac megla sine...

Ob prvi kawi dam za rundo in peljem vsakega k hoce en krog-boste lahka pol povedal vtise :D ,in pogledal kaj sm jz ustvaru ne pa posevnooki :twisted:

lp

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5062
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 19. Oktober 2010, 23:00

COFFE RACER napisal/-a:Ob prvi kawi dam za rundo in peljem vsakega k hoce en krog-boste lahka pol povedal vtise :D ,in pogledal kaj sm jz ustvaru ne pa posevnooki :twisted:

lp
No vidiš to so besede :.sup
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov