Menjava sklopke
Menjava sklopke
Živjo.
Opažam da gre počasi sklopka na moji imprezi proti koncu, sicer še deluje skoraj normalno pri normalni vožnji, toda kljub vsemu ramišljam da bi jo v kratkem probal zamenjati. Zamima me če je postopek zelo zahteven, na subaruju sklopke še nisem menjal, sem jo pa zamenjal že na cliotu, kjer je bilo potrebno razdreti skoraj pol mašine.
Če ima kdo slučajno kakšno sklopko na zalogi naj me prosim kontaktira.
Lp
Jernej
Opažam da gre počasi sklopka na moji imprezi proti koncu, sicer še deluje skoraj normalno pri normalni vožnji, toda kljub vsemu ramišljam da bi jo v kratkem probal zamenjati. Zamima me če je postopek zelo zahteven, na subaruju sklopke še nisem menjal, sem jo pa zamenjal že na cliotu, kjer je bilo potrebno razdreti skoraj pol mašine.
Če ima kdo slučajno kakšno sklopko na zalogi naj me prosim kontaktira.
Lp
Jernej
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
jernej: Kaksno imprezo imas ? Ce je lamela ista kot na GTjki (211 KM), potem imam karbonsko lamelo (malo rabljeno), ki jo lahko zmontiras ali pa das obnovit. Ena stvar se je (ki je, ce das karbonsko full bolj pomembna, kot ce das obicno): namrec full dobro je, ce sta vztrajnik in potisna plosca ravna. Meni je drsela sklopka, pa sem dal samo lamelo obnovit (na karbonsko) in ceprav sem vedel da ni vse OK zmontiral nazaj. Po 5000 km je treslo tako, da je armaturka v avtu skakala, ce si pocasi speljeval - ce pa si vrgel nogo iz sklopke pa je pac samo enkrat cuknilo, prijela pa je OK. Potem sem razdrl se enkrat in nesel vztrajnik na LPP na brusenje, kosaro pa kupil novo, in Exedy Stage 1 lamelo. Sedaj po 20k km dela super.
Kar se pa razstavljanja tice, sem pa jaz menjalnik dol vzel, motor je pa ostal na mestu.
Lahko pa po ebayu pogledas za sete - dobi se vcasih kaka poceni...
D.
Kar se pa razstavljanja tice, sem pa jaz menjalnik dol vzel, motor je pa ostal na mestu.
Lahko pa po ebayu pogledas za sete - dobi se vcasih kaka poceni...
D.
Najbrž se je nekako unesla, če prijemlje preveč na koncu jo moraš oz. nekdo ki to zna malo popustit.strojnik005 napisal/-a:bom kr tu vprašu:
Ko z avtom prevozm cca 100km se mi zdi ko da bi bla sklopka čisto drugačna ko na začetku ture, slabše se speljuje sploh v hrib z naloženim avtom.
A kdo ve kaj bi to blo, sicer me ne moti, se pa opaz.
Sklopke za tvojega Jernej so kopije se pravi lamela, košara in potisni ležaj cca 170-210€ odvisno od zaloge in kje. Je pa enaka kot pri 1.8; 2.0 in 2.2.
Postopek z umaknitvijo motorja gre a če hočeš spedenat kak semering gl. gredi zadaj in menjavo ležaja vztrajnika če je na koncu, potem bo treba odmontirat menjalnik prav tako cca 4 ure za nekoga vajenega ali malo manj
Če rabiš obnovljeno imam lamelo in jo dam lahko obnovit zate za 45€, če nisi vajen lomt tega narazen (po videnem do sedaj je fino da človek ve kaj dela in natakne vse AWD reči tja kot morajo bit) ti lahko to vse skup jest naredim s tem da je seveda še nekaj € dela zravn.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov