servis na bovskem

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
pujska
Novinec
Prispevki: 3

servis na bovskem

Odgovor Avtor: pujska » 05. November 2010, 12:11

ravno sem kupila subaruja legacy, letnik 91, ampak super lepo ohranjen. ne vem kaj dosti o avtih na sploh, ampak ko sem ga vozla, sem se pocutla odlicno, ful lepo se ceste drzi, ful ma lep zvok in nasploh je ful lep. :D
mi je pa zacela svetit lucka AVTOLOCK BRAKE, in ker se ne poznava se dolgo, sem sla vprasat mehankarja, ki je rekel, da je to sam senzor za abs sou. tak da sem se peljala naprej in sem zdaj tulele na bovskem, bi pa sla vseeno pogledat, kaj je s temi bremzami, vcasih tut trese, ce ful zabremzam.
tak da me zanima, ce kdo ve kje bi bil tu kje naokol kak mehanik, ki ve kaj o subarujih in jih ma rad.
lep pozdrav!

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 05. November 2010, 12:47

Na bovškem ne poznam nobenega;

glede ABS lučke - je treba pogledat, če je res senzor; pod sovoznikovim sedežem je računalnik za ABS (potrebno je odmakniti stol in tapeciranje), na katerem mižika lučka; to mižikanje pove, kater senzor je v "okvari";
lahko da je le slab stik na katerem izmed konektorjev.

to da mehanik reče "samo senzor je šel" je fino za njega; tebe bo pa denarnica bolela. rabljenih namreč ni moč dobiti (ne grejo lepo ven in se ponavadi zlomijo),... in je treba it po novega (kar nekaj stane)

če sploh je senzor kriv...

naj to naredi en ki ima čas, da lepo pregleda napeljavo. izogibaj se "majstrov", kjer boš imela le stroške,.. efekta pa ne bo.

glede zavor - če tresejo,.. so verjetno krivi (zviti) diski; potrebna je menjava diskov; obenem je priporočljivo menjati še ploščice;

LP

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 05. November 2010, 14:01

pa tud če sveti lučka, ni nič narobe. pač ti abs ne deluje, bremza pa avto normalno. Jest se že 3 leta tko vozim, pa ni bilo nobenih problemov.

pujska
Novinec
Prispevki: 3

Odgovor Avtor: pujska » 05. November 2010, 15:56

hvala vam lepa, sem ze kr pomirjena. se grem zaj se malo vozit...

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 05. November 2010, 17:37

pujska napisal/-a:hvala vam lepa, sem ze kr pomirjena. se grem zaj se malo vozit...
:fewefw :-f
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov