Forester 2.0 letnik 1999 poraba goriva...
Forester 2.0 letnik 1999 poraba goriva...
Kupil sem forija 2.0 letnik 1999. Moram povedat da avto gre in ga je veselje peljet. Zanima pa me nekaj. Meril sem porabo. Ta je kar velika med 10 in 12 l/100km. Če pazim da vozim z nižjimi obrati paraba malo pade. Je potreben na avto kakšen poseg(servis),ali je to, to.
-Ima kdo izkušnje z napeljavo klima naprave v toliko star avto. Je rentabilna
-Se poraba potem zmanjša, ali je samo cena plina toliko čenejša.
-Ali plin lahko vpliva na delovanje motorja,izrabo delov...
Vnaprej hvala in vse pozdravljam in želim vse dobro v novem letu.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Forester 2.0 letnik 1999 poraba goriva...
Jaz imam sicer Legacy 2.5, ampak moja poraba niha med 7,7 do 14,5 l/100km - odvisno od okoliščin, načina uporabe (mesto, dolga pot), stanja duha, poravnanosti planetov, ...janko napisal/-a:Kupil sem forija 2.0 letnik 1999. Moram povedat da avto gre in ga je veselje peljet. Zanima pa me nekaj. Meril sem porabo. Ta je kar velika med 10 in 12 l/100km. Če pazim da vozim z nižjimi obrati paraba malo pade. Je potreben na avto kakšen poseg(servis),ali je to, to.
Povprečje čez 78597km je 10,61 l/100km.
Če avto uporabljaš pretežno za kratke razdalje v mestu (semaforji, ...), potem je poraba med 10 in 12 kar pričakovana.
D.
Kar se tiče klime, prej še preveri, kakšno mešalno komoro imaš. Imam imprezo 99, ki ima armaturo praktično enako, kot forester in sem naredil celo dizertacijo iz naknadno vgrajene klime, ki nikakor ni dajala pravega hladilnega efekta. Tule sem našel en svoj povzetek tega. viewtopic.php?p=55873#55873
Jaz imam letnik 2000, mislim da so to enaki motorji, ker je navaden, bi ti rekel da je to poraba normalna. Kot je napisano je poraba odvisna od mnogo okoliščin, jaz sem ga pri bencinu v dveh letih le mogoče trikrat spravil pod 9 l, potem sem dal predelati na plin. Poraba plina pa je nekoliko večja, pri meni je to nekje nekje med 10.5 do 11.5. O plinu in vgradnji si tu na forumu lahko mnogo prebereš.
Imam 98 letnik forija, 90kW, pa je poraba tam 1 do 2 litra nižja. Povprečna vožnja (100 do 110km/h avtocesta, drugje po omejitvi, pa občasno kaka avantura po celcu in po terenu v reduktorju) je okoli 8.5 litra porabe, če šparam pridem na 7.8, če ga pa gonim pa pridem na 9.5 ampak to je redko. Z offroad polnim prtljažnikom pridem na 10.1.
Razmišljal sem o plinu, ampak s tako porabo ga niti ne rabim. Bolj razmišljam v smeri za novejšim 6 stopenjskim menjalnikom z reduktorjem.
Razmišljal sem o plinu, ampak s tako porabo ga niti ne rabim. Bolj razmišljam v smeri za novejšim 6 stopenjskim menjalnikom z reduktorjem.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Se oproščam za napako. Ne potrebujem klime ker jo ima, ampak predelal bi ga na plin.!!!! Soryyyy
Kupil sem forija 2.0 letnik 1999. Moram povedat da avto gre in ga je veselje peljet. Zanima pa me nekaj. Meril sem porabo. Ta je kar velika med 10 in 12 l/100km. Če pazim da vozim z nižjimi obrati paraba malo pade. Je potreben na avto kakšen poseg(servis),ali je to, to.
Bencin se draži kilometrov delav preveč, plin pa je le cenejši....
Bencin se draži kilometrov delav preveč, plin pa je le cenejši....
o predelavah na plin so se fantje (in punce) kar precej razpisali na tem forumu. kratek povzetek bi bil pa takle:
-poraba se malo poveca, a je cena plina veliko nizja,
-treba je vgradit plinsko napravo, kar je strosek, potem je pa (pri dolocenih motorjih?) treba bolj pogosto nastavljati ventile, kar je drago, saj je treba za ta poseg vzet motor iz avta.
naj me kdo popravi, ce sem falil, drugace pa za vec info malo pobrskaj po forumu ali uporabi iskalnik po forumu.
-poraba se malo poveca, a je cena plina veliko nizja,
-treba je vgradit plinsko napravo, kar je strosek, potem je pa (pri dolocenih motorjih?) treba bolj pogosto nastavljati ventile, kar je drago, saj je treba za ta poseg vzet motor iz avta.
naj me kdo popravi, ce sem falil, drugace pa za vec info malo pobrskaj po forumu ali uporabi iskalnik po forumu.
sapere aude
- plin je res cenejši (trenutno na Petrolu 62% cene bencina 95, a moraš računati še porabo bencina za ogrevanje motorja.
- jaz dajem štelat ventile na vsakih 30k km in še vsakič je bilo štelanje smiselno
- štelanje ventilov gre brez težav za motorje 125KM, torej Foriji do l. 2006. Novejši (150KM) rabijo dvig mašine iz avta, kar je svinjsko drago in to ti pobere vse plus, ki ga pridela plin
- po izkušnjah tudi dodatek Flashlube ne pomaga dovolj, da štelanje ne bi bilo potrebno
- razen ventilov po 140.000 plinskih km drugih stranskih učinkov plina še ni bilo opaziti
- natančne podatke o moji porabi imaš na linku na mojem podpisu
- jaz dajem štelat ventile na vsakih 30k km in še vsakič je bilo štelanje smiselno
- štelanje ventilov gre brez težav za motorje 125KM, torej Foriji do l. 2006. Novejši (150KM) rabijo dvig mašine iz avta, kar je svinjsko drago in to ti pobere vse plus, ki ga pridela plin
- po izkušnjah tudi dodatek Flashlube ne pomaga dovolj, da štelanje ne bi bilo potrebno
- razen ventilov po 140.000 plinskih km drugih stranskih učinkov plina še ni bilo opaziti
- natančne podatke o moji porabi imaš na linku na mojem podpisu
Na spritmonitor.de sem našel le enega turbača s plinom, ki ima vsaj nekaj km narejenih s plinom, ampak je za motor z 230KM.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/397335.html
O porabi in s tem o smiselnosti je težko reči.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/397335.html
O porabi in s tem o smiselnosti je težko reči.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost