Dokumentacija vozila
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
Jaz ne bi tako hitro obupal. Če so dediči normalni, stvar ne bi smela biti problem. Delitev dediščine na dopolnitvi zapuščinske se lahko reši v nekaj dneh, povprečno v mesecu dni. Pravkar smo v enem mesecu rešili en podoben case z eno zemljo. Po 10-ih letih so odkrili, da je ženin dedek lastnik nekega gozda v vukojebini in so uštimali mimogrede.picinni napisal/-a:Poneverbe se ne bi šel. Raje pozabim pa je.
Se pa tega precej poslužujejo.
Postopek je tak.
Dediči obvestijo sodišče, da so našli dodatno premoženje. Sodnik razpiše obravnavo. Tam se zmenijo, čigav bo avto, sodišče izda sklep, avto se prepiše, tisti ti ga proda povsem legalno. Če so normalni, bodo vsi razen enega že prej spisali dokumente, da se odpovedujejo dediščini iz tega naslova, da se stvar pospeši.
Stvar ni kunšt, če si avta želiš. Edino pravilo je: niti evra iz roke ne daj, dokler ne vidiš lastniških papirjev z vpisanim novim lastnikom in kupoprodajne pogodbe ne držiš v rokah.
Outback 3.0 ... GRRRRRR! 
So trije problemi. Najprej dva meni znana....
1. Najprej bi morali dobiti duplikat. In sploh ne vem, če lahko kdo drug pridobi te dokumente kot lastnik vozila. Ker, kot sem omenil, so original dokumente izgubili oz. je bilo zgorjeno v požaru, kateri se je zgodil po lastnikovi smrti.
2. Glede na to, da je avto že pred letom dni bil prodan nekomu drugemu s strani nekoga, ki je sicer bil v sorodstvu z pokojnim, predvidevam, da se mu ne bo ljubilo to urejat. On je že pokasiral svoje.
Ker pa sem po naravi včasih, kljub navidezni nezainteresiranosti še vedno radoveden sem se dokopal še na en problem, ki pa tudi ni meni v prid:
3. Zadeva ni lahka sploh, ker sem izvedel, da je pri tej hiši (pokojnikovi) bilo nekaj dolgov. Baje se že ta reč vleče dve leti. V tem primeru mislim, da s to zapuščinsko ne bo kmalu nekega pozitivne rešitve.
Sklep: najprej moram izvedeti ali lahko še kdo drug pridobi duplikat dokumentacije nakar, če se to da bom poizkusil stisniti magar, če mu dam stotaka, da pospeši zadevo in upam, da se strinjajo vsi sorodniki
1. Najprej bi morali dobiti duplikat. In sploh ne vem, če lahko kdo drug pridobi te dokumente kot lastnik vozila. Ker, kot sem omenil, so original dokumente izgubili oz. je bilo zgorjeno v požaru, kateri se je zgodil po lastnikovi smrti.
2. Glede na to, da je avto že pred letom dni bil prodan nekomu drugemu s strani nekoga, ki je sicer bil v sorodstvu z pokojnim, predvidevam, da se mu ne bo ljubilo to urejat. On je že pokasiral svoje.
Ker pa sem po naravi včasih, kljub navidezni nezainteresiranosti še vedno radoveden sem se dokopal še na en problem, ki pa tudi ni meni v prid:
3. Zadeva ni lahka sploh, ker sem izvedel, da je pri tej hiši (pokojnikovi) bilo nekaj dolgov. Baje se že ta reč vleče dve leti. V tem primeru mislim, da s to zapuščinsko ne bo kmalu nekega pozitivne rešitve.
Sklep: najprej moram izvedeti ali lahko še kdo drug pridobi duplikat dokumentacije nakar, če se to da bom poizkusil stisniti magar, če mu dam stotaka, da pospeši zadevo in upam, da se strinjajo vsi sorodniki
Go Westy, go!
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Po zgoraj napisanem ... Pozabi! Tudi, če dobiš duplikat ti lako avtomobil proda IZKLJUČNO lastnik avtomobila. Nihče drug. In lastnik je mrtev, zato je avto del zapuščine. EDINI, ki ti ga lahko zakomito proda je sodnik, ki vodi zapuščino. Če ga on proda, da z njim pokrije dolgove. Apak on ti ga ne more prodat direkt, temveč kot dober gospodar, se pravi na dražbi, oziroma zanj dobit več ponudb. Če so res dolgovi in dediči avto skrivajo, da jim ga ne zarubijo, potem res nma smisla. Škoda vsake minute napenjanja možganov.picinni napisal/-a:Sklep: najprej moram izvedeti ali lahko še kdo drug pridobi duplikat dokumentacije nakar, če se to da bom poizkusil stisniti magar, če mu dam stotaka, da pospeši zadevo in upam, da se strinjajo vsi sorodniki
Outback 3.0 ... GRRRRRR! 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov