Vrechin Cruiser HDJ81 - Scottie

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 31. December 2010, 12:16

irCAR81 napisal/-a:
mesecnik napisal/-a:Aha. Moj ima zadaj LSD, bi ga bilo pa zanimivo še spredaj zmontirat. Samo ne vem, kje bi ga dobil, razen morda iz kake zbite STI.
STI do DCCD (2001-2004(5)) ima LSD z imeno suretrack na obeh oseh.
To vem. Samo kje ga dobit? Ni prav veliko STIjk, ki bi šle po delih.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 31. December 2010, 13:27

V tujini jih je več in več v kosih.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 31. December 2010, 13:45

nekaj malega sm iskal po ebayu pa nisem nasu :roll:

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2554

Odgovor Avtor: cheno » 31. December 2010, 14:44

kakor je meni znano, diff-i iz 6spd menjalnikov ne pašejo v 5spd menjalnike, to velja za sprednji diferencial in sredinski.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 31. December 2010, 15:07

S tujino nisem mislil samo ebay :-) sicer pa če pa cheno prav ( ponavad ima :-P ) pol bo treba kr cel menjalnik od STI kupt + zadnji diff.

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 31. December 2010, 16:21

:lol: Se šališ? Da mi zadeva preseže vrednost turbaka? :lol:

@nebivedu: kaj pa Quaife? Mehanski LSD s 50% zaporo. Niso pa ravno poceni. :cry:

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 31. December 2010, 17:44

Sej ti ga letna poraba benza tut :7n

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. December 2010, 19:55

mesecnik napisal/-a::lol: Se šališ? Da mi zadeva preseže vrednost turbaka? :lol:

@nebivedu: kaj pa Quaife? Mehanski LSD s 50% zaporo. Niso pa ravno poceni. :cry:
Pozabi na razne "noname" zapore, ker jih za foresterja ne boš dobil ali pa bo efekt ničen.
Cene zapor se pričnejo pri 100 do 150 evrih za rabljen legacy-jev LSD, od 600 naprej za novega in od 900 naprej za 100% zaporo (K&S tunning v nemčiji bi jih lahko imel) , vse ostalo je pa bolj rekla kazala. Če dobiš za foresteja dobro, drugače pa nič.

Sej imajo terenci enaka razmerja, ampak imajo pa 2x večje diferenciale in lahko zbašeš špero notri, v foresterjevo ohišje difa pa ne gre nič pametnega, razen originala. To pa ti že imaš zadaj, spredaj pa ne vem, če imaš dovolj placa za karkoli.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 05. Januar 2011, 17:40

Dodatni rezervoar uspešno preizkušen. Drži 80 litrov. Originalni sistem, kot sem že omenil, je minimalno predelan. Na zunaj se opazi dodatni oddušnik.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... oar_01.jpg

Grlo se znotraj razveji, pri polnjenju lahko izbiraš, v kateri rezervoar polniš.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... oar_02.jpg

Čisto idealno še ni, ker se tovornjakarska (tadebela) pištola prilega le v cev za glavni rezervoar, če bi z njo hotel polniti dodatnega, bi moral malo improvizirati.
Ko zmanjka goriva v glavnem rezervoarju, se je potrebno ustaviti in zadevo pretočiti s pomočjo kompresorja. Pritisk v oddušnik, izračunano je potrebno zagotoviti okoli 0.6 bara, da steče.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... oar_03.jpg

Gorivo se pretaka kar preko dvojnega grla. V slabih treh minutah se stvar pretoči.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... oar_04.jpg

Plusi: enostavno, (zato) relativno poceni, ni nobenih posegov v napeljavo, ki dovaja in odvaja gorivo do/od motorja.

Minusi: Ni najudobnejše (ustavljanje, kompresor).

Vprašaji: - Prepozno sem dobil namig, da je šasija od 80ke precej gibčna, zato nekateri dodatne rezervoarje raje pritrjujejo direktno na karoserijo.
- Menda voda izpira cink s površine, zato bo potrebno zadevo še prebarvati. Sicer pa je to itak bilo v planu.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 06. Januar 2011, 09:24

A kej razmišljaš, da bi imel vgrajen kompresor (pr motorju spredaj pod havbo)?

Mamut ima ene poceni, pa dobre in dost majhne, da bi šli na blatnik z notranje strani.

Jaz sicer razmišljam o ARB-jevem z 75 litri pretoka na minuto (je okol 20x20cm velik)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 06. Januar 2011, 12:13

A kej razmišljaš, da bi imel vgrajen kompresor (pr motorju spredaj pod havbo)?
Sliši se vabljivo, a zaenkrat sem s prenosnim čisto zadovoljen. Če bi/bom kdaj razmišljal o fiksni vgradnji, bo to v kombinaciji z rezervoarjem stisnjenega zraka.
Mamut ima ene poceni, pa dobre in dost majhne
v kombinacijo teh treh lastnosti ne verjamem. Sicer pa internetni vrabci v en glas čivkajo, da je ARB dober samo na papirju in da o deklariranih pretočnostih lahko le sanjaš, ko je kompresor enkrat pod obremenitvijo. Naj bi bili Viair in še kakšni drugi kompresorji precej učinkovitejši za podobno ceno. NajNaj je pa tako GrandErg ampak velikost, cena, teža ...

Sam zaenkrat uporabljam nek srednji TruckAir kompresor (na sliki zgoraj), ima prisilno hlajenje z veternico in preizkušeno brez problema zdrži neprekinjeno polnenje štirih 285/75/16 pnevmatik iz 1.2 do 2.5 bara pri ambientni temparaturi 45°C. Časovno to znese 20 minut, kar je zame čisto sprejemljivo.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Januar 2011, 12:42

A maš dotok v rezervar na podnu kestla, da lahko zrak izpodriva tekočino ?

A ti kompletno vsebino prepiha v genuine rezervar, al še kej ostane v dodatnem nakoncu ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 06. Januar 2011, 12:50

Da. Je bilo kar nekaj ugibanja, kako zadevo oblikovati, da ne bo motenj pri polnjenu in da ne bo preveč ostajalo notri. Mislim da se je bolj po sreči kot pa pameti kar dobro izšlo.

Ne izrine čisto vsega, par litrov gotovo ostane, se jih pa v sili da izcediti čez odtok na dnu.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Januar 2011, 13:27

A nebi blo bolše še ene bencin pumpe notr dat, pa da trajba v original kestl ?
Edino nevem kako je kej z pumpo če na suho laufa :)

No pa sej bi lahk dal en plovec notr pa bi vidu kolk je poln :P
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 06. Januar 2011, 14:15

Kar nekaj idej je bilo na rešetu, to sem izbral zaradi enostavnosti, najmanj stvari ima možnost odpovedati.
Glede udobja se mi zdi najboljša varianta, da na dovod goriva do motorja montiraš elektromagnetni ventil, ki izbira ali glavni ali dodatni tank. Tako lahko kar med vožnjo preklopiš. Nastane pa problem kontrole stanja v dodatnem rezervoarju.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov