Bob Rawle remap 3.

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Odgovori
Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 14. Januar 2011, 09:27

Ko že nekaj časa uporabljam Bobove mape, sem se defenitivno odločil, da bom šel nazaj na Prodrive mape.
Razlogi:
Inteligentna mapa je temperaturno občutljiva in pri višjih obratih v hladnem vremenu se obnaša kot mapa S#
Posledično je za kakšen liter višja poraba pri normalni vožnji.
Pri nastavitvi S# je motor manj odziven kot pri prodrive mapi. Maksimalni navor je bil prej pri 3400RPM, sedaj je pa čez 4000RPM, kar je podobno kot originalni subaru nastavitvi, le da je moč večja.
Za vožnjo skozi ovinke je bil motor s prodrive mapo veliko bolj elastičen, saj je imel konstanten navor v širšem območju obratov. Če si podriftal si lažje stabiliziral avto kot sedaj.
Najbolj me moti to, da se motor na pritisk na pedal za plin počasneje odzove kot se je prej.
Pri nastavitvi S se motor obnaša tako kot na S#, le da je odziv počasnejši.
V mrazu so vse tri mape skoraj enako kar vzame ves smisel treh nastaviteve in možnosti izbire karakteristik motorja.

Očitno Bob še ne obvlada ECU za modele 08 naprej. Najbrž se bo sčasoma naučil toda sam ne bom več reskiral.

Ostalim želim več zadovoljstva!
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 14. Januar 2011, 14:13

Jaz bi pa na tvojem mestu reklamiral Bobu. Glede na to da kmalu pride te nič ne stane če poveš kaj je narobe in se še enkrat priklopi.
Mogoče je pa res šlampast kaj pa vem. Pri meni je za enkrat (sem prevozil skoraj 3k km po remapu) še vse ok.
Razen da je predn disk poču za kar je definitivno kriv Bob ampak mu oprostim. :)

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 14. Januar 2011, 15:21

Če do takrat še ne bom imel nazaj prodrive map, se bom oglasil in njega prosil naj mi restorira prejšnje mape (upam, da jih je spravil).
Sicer je drugače simpatičen dečko tako, da ga ne bom nič tepel in zahteval nazaj denar z obrestmi in odškodninio za prestane bolečine zaradi drugačnega odziva motorja.
Je pa res, da se sedaj z imprezo kar manj vozim, ker ni tako dobrega filinga kot prej.
Impreza Sti 08

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov