Forester MY2009 - vtisi
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Ok še moje 2 centa.
Pomoje sploh ni problem v tem da se kvaliteta subijev slabša. Pomoje je na enakem nivoju kot vedno. Razlika je v pričakovanjih ljudi.
Subaru nima magične formule, s katerimi se znebi vseh težav. Noben je nima in pričakovat obratno je neumno.
Problem je v dejstvu, da usi pričakujejo popolnost. Mene osebno ne moti če avto ne zgleda tip top. Bol ko je subi osran, lepši je. In tut rja na izpuhu me nebi motila. Dokler je samo kozmetične narave. Če pa prebije v 2 letih je pa druga zgodba.
Pomoje sploh ni problem v tem da se kvaliteta subijev slabša. Pomoje je na enakem nivoju kot vedno. Razlika je v pričakovanjih ljudi.
Subaru nima magične formule, s katerimi se znebi vseh težav. Noben je nima in pričakovat obratno je neumno.
Problem je v dejstvu, da usi pričakujejo popolnost. Mene osebno ne moti če avto ne zgleda tip top. Bol ko je subi osran, lepši je. In tut rja na izpuhu me nebi motila. Dokler je samo kozmetične narave. Če pa prebije v 2 letih je pa druga zgodba.
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
Se strinjam tudi jaz. Je pa mojem mnenju tu velik faktor znesek ki ga vsak plača za avto. Če plačaš za Subija do 10k € pote vse tisto kar si napisal drži. Tisti ki pa plača 30 k € ali več pa ima po moje višja pričakovanja, kar je povsem razumljivo. Z novim Foresterjem sem naredil 900 km. Meni osebno strašno všeč. Motil me je edino preplitek sedež in dejstvo da menjalnik ni dorastel motorju.galimim napisal/-a:Ok še moje 2 centa.
Miha napisal/-a:Se strinjam tudi jaz. Je pa mojem mnenju tu velik faktor znesek ki ga vsak plača za avto. Če plačaš za Subija do 10k € pote vse tisto kar si napisal drži. Tisti ki pa plača 30 k € ali več pa ima po moje višja pričakovanja, kar je povsem razumljivo. Z novim Foresterjem sem naredil 900 km. Meni osebno strašno všeč. Motil me je edino preplitek sedež in dejstvo da menjalnik ni dorastel motorju.galimim napisal/-a:Ok še moje 2 centa.
"MIHA"....TOČNO TAKO! Kar se tiče cene in pričakovanj, kakor tudi menjalnika.
Tukaj se ne gre za detajle, kot so rjavenje auspuha, zavornih diskov, in črički v armaturi. Moteče je predvsem to, da SUBARU ni več proizvajalec avtomobilov, ki se ne ozira na modne trende in proizvaja kvalitetne avtomobile za svoj "izbran" krog privržencev, ki si želijo avto kot zanesljiv in kvaliteten pripomoček.
TEMVEČ se je preveč približal povprečju ostalih "jajc", ki pa so občutno cenejša......TO JE TISTO, KAR MOTI!!!
Danes sem šel na testno vožnjo s subarujem 2.0D, pa se mi je zdel menjalnik super. Kaj pa ti ni všeč? OK. Mogoče ima Honda CR-V malenkost krajše gibe...Razmerja se mi zdijo pa čisto ok. Prva in druga zelo kratki, kar je fino za počasno in natančno vožnjo skozi ostre ovinke ali po slabi cesti (tudi ker nima reduktorja), tretja, četra, peta in šesta pa zelo dolge prestave, ki omogočajo dosti nizke vrtljaje in s tem nizko porabo.Miha napisal/-a:
Se strinjam tudi jaz. Je pa mojem mnenju tu velik faktor znesek ki ga vsak plača za avto. Če plačaš za Subija do 10k € pote vse tisto kar si napisal drži. Tisti ki pa plača 30 k € ali več pa ima po moje višja pričakovanja, kar je povsem razumljivo. Z novim Foresterjem sem naredil 900 km. Meni osebno strašno všeč. Motil me je edino preplitek sedež in dejstvo da menjalnik ni dorastel motorju.
Ne vem no, meni je bil zelo všeč. Rjavi izpuhi gor ali dol.
LP
Sej veš, da smo se po Srbiji potepali z njim.klemz napisal/-a:A tok velik si takrat naredu? Kaj te je motl pa menjalniku? Zici bi res lahko bli bol školkasti.Miha napisal/-a:Z novim Foresterjem sem naredil 900 km. Meni osebno strašno všeč. Motil me je edino preplitek sedež in dejstvo da menjalnik ni dorastel motorju.
Kolega zgoraj je dobro napisal, da je menjalnik povprečen. Predvsem me je motila 3 prestava. Rabil sem kr neki časa da sem se navadil da pač v 3 ne gre tako gladko kot bi po mojem mnenju moralo. Agregat se z veseljem zavrti, je prožen in poln življenja. Medtem ko mu menjalnik iz 2 v 3 enostavno ne sledi tako kot bi si jaz želel. V to dejstvo sem se pa povsem prepričal ko sem problal novo imprezo dizeko, ki jo poganja isti agregat in hudiča isti menjalnik. Če sem si želel bolj dinamične vožnje in ga zavrtel tja do recimo 4500 obratov v 2 prestvi sem do 3 prestave izgubil preveč....in to zato ker menjalnik pač ni "sposoben" dinamičnega prestavljanja iz 2 v 3. Prepočasen je. Kasneje sem govoril z človekom ki je za časa bivše države vozil relly s subaruji. Na vprašanje okol menjalnika mi je samo odgovoril....."ja škoda, ker motor je res fantastičen". Avto bi bil veliko bolj živahen če bi mu menjalnik lahko sledil." Za normalno vsakodnevno vožnjo je zgodba dosti manj izrazita.
Gre za mojo osebno kritiko in stvar ki se jo pač navadiš in z njo živiš. To je ena dveh od stvari ki me je pač motila. Nekdo drug je nabrž kak drug minus našel....zanimivo Outback ima "svoj" menjalnik ki ma kratke in sila natančne hode.
Leone turbo, za vsaj enega vem, ker sem ga gledal takrat na saturnusu. Ne vem pa kok tekem je odvozil, ker sem ga samo takrat in nikoli več videl.picinni napisal/-a:Malo off....hmm pred letom 91 se je vozil po relijih s subarujiMiha napisal/-a:Kasneje sem govoril z človekom ki je za časa bivše države vozil relly s subaruji....S katerim pa?
sicer ni iz naših logov, ampak ...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... i_1986.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
gre za Metoda Kurenta ki je bil tudi sovoznik Andreja Jereba. Js sicer rellya ne spremljam, vem da sta menda vozila tudi Seata. A bil sem v družbi ko so se pogovrjali o dirkanju v bivši državi in o subarujih....Mogoče sem pihnil kako nemunost a dejstvo je da gre za človeka ki pozna subaruja in zna se pelat...ker sem se peljal z njim....Poznam ga zelo dobro, a njegove zgodovine žal ne tako zelo...picinni napisal/-a:Malo off....hmm pred letom 91 se je vozil po relijih s subarujiMiha napisal/-a:Kasneje sem govoril z človekom ki je za časa bivše države vozil relly s subaruji....S katerim pa?
Nazadnje ko sva govorila ga je prodajal, je reku da se nima časa vozt da je uspel narediti komaj nekaj 1000 km. Je pa tko kot si reku, nora zadeva...BackW00d napisal/-a:Jaz vem, da je uporabljal civilnega Seat Leona turbo za priprave na tekme.
Nazadnje ko sem ga vidu v akciji, je pripravljal Evota 8/9 uvoženega iz amerike če se ne motim. Nora zadeva, baje je imela čez 400konj....Rally ready.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov