toj pa zato ker nic ven ne spuščanebivedu napisal/-a:Karli, desna meglenka je moja. Za plin za turbaka ti pa danes povem, kolega bi ga rad kupil, ima pa ravno takega turbaka, tko da se samo prestavi iz enega v drugega vse skupaj.
Icko, ja grill je tut lepši od mojga. Bomo vidl, kako bo s tem. Prvo je treba danes kupit nov karter, pol pa zamenjava le tega. Pol bomo pa vidl, kok bo "penezov" ostalo za dodatke.
Da ne bo kdo mislu, kaj je s karterjem - pregnil je, brez da bi kam udaril z njim.
Karter je pregnil
subaru don't think just feel and drive!
EA82,EA82,EA82,EA82,EJ22,EJ20,EJ20G,EJ22,EJ20,EA82Tfull time awd hi/lo center diff lock
baba važe
EA82,EA82,EA82,EA82,EJ22,EJ20,EJ20G,EJ22,EJ20,EA82Tfull time awd hi/lo center diff lock
baba važe
Smo pred kratkim menjali pregnit karter na kolegovemu avtu. Je zgledal, da je od zunaj pregnil, pa je v resnici od znotraj navzven.
Po pogovoru s parimi mehaniki sem tudi sam začel verjeti, da je to posledica nevzdrževanja avta s strani prejšnjih (običajno prvega) lastnikov. :ijh
Olje počasi izpira vodo v karter, kjer se voda nabira na dnu, pod oljem in potem rja grize.
Po pogovoru s parimi mehaniki sem tudi sam začel verjeti, da je to posledica nevzdrževanja avta s strani prejšnjih (običajno prvega) lastnikov. :ijh
Olje počasi izpira vodo v karter, kjer se voda nabira na dnu, pod oljem in potem rja grize.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Saj, ne dvomim da velika večina navdušencev (forumašev) zgledno če ne še celo preveč striktno vzdržuje svoja vozila.
Bolj me je zanimalo še vaše mnenje o tej zadevi, ker je ravno tema nanesla in sem se spomnil. Oziroma ups, smo spet preusmerili temo. Admin, bi tole morda pospravaili pod svojo temo? Sori.
Bolj me je zanimalo še vaše mnenje o tej zadevi, ker je ravno tema nanesla in sem se spomnil. Oziroma ups, smo spet preusmerili temo. Admin, bi tole morda pospravaili pod svojo temo? Sori.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Karter pri subijih ponavadi pregnije od zunaj navznoter. Čim se stanjša pleh do te mere da začne puščat in takrat je čas za menjavo. Niso pa vsi rjavi - odvisno od garažiranja, pranja motorja, kakega pranja podvozja, mesta uporabe, načina uporabe... če se semeringi ne menjajo pravi čas toliko bolje
- da je potem vse od olja 
S tem da prerjavijo vsaj po mojih izkušnjah nekje na sredini, menjal sem folku do sedaj pri dveh en je bil 1.8 DL (vsi enaki od 2.0, 2.2...) in en 2.5 AT (paše od Turbakov in GT-jk...), med seboj nekoliko drugačna po notranji sestavi.
S tem da prerjavijo vsaj po mojih izkušnjah nekje na sredini, menjal sem folku do sedaj pri dveh en je bil 1.8 DL (vsi enaki od 2.0, 2.2...) in en 2.5 AT (paše od Turbakov in GT-jk...), med seboj nekoliko drugačna po notranji sestavi.
Jap, od zunaj je pregnil navznoter. Je postal porozen in je počasi puščal. Sem ga sicer zaščitil še za nekaj časa (z 2mm na debelo barve), tako da bi lahko še nekaj časa služil namenu, vendar vseeno bo bolje da dam novega.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Nov je 87 evrov, tak da bom kr čisto novega vzel.subi92 napisal/-a:Če najdeš enega lepega rabljenega - s kakega italijančkate bo preživel.
Kok pa je z menjavo karterja? Je možnost samo dol dat starega, pa novega gor, al je treba še kej razdirat, da starega dobiš dol?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tega ne moreš vedeti, dokler ga nimaš dol. Tudi oni je postal porozen in je počasi puščal in je zgledalo, da je odzunaj prišlo. Potem se je pa videlo, da je samo še rja + barva olje držala, okoliinokoli na dnu ob robovih.Jap, od zunaj je pregnil navznoter. Je postal porozen in je počasi puščal.
Je koristno, ja, sploh ob zimski skrbi za ceste v naši deželi, če je vse malo mastno vse skupaj. Jaz se tega kar držim, sem slišal da eni še oddušnik pokrova motorja speljejo v šasijo in pol malo prestavljajo od luknje do luknje.
Dvignt motor tolk da prideš do vijakov nad mostom, morda popustit tist del ki črpa olje da ga lažje dobiš ven. Vse dobro sčistit in s tesnilno maso namazat pa je.nebivedu napisal/-a: Kok pa je z menjavo karterja? Je možnost samo dol dat starega, pa novega gor, al je treba še kej razdirat, da starega dobiš dol?
Sej karter pa potem sploh ni toliko drag
Vrecha, od zunaj je pregnil, verjemi, sol dela svoje in je konkretno rjav - pa to samo na prednjem delu, tam ko pride v stik s soljo. Če bi bila tam voda, bi morala bit vsaj tam nekje nad 5cm od spodnjega roba v karterju - namreč pregnil je točno tam kjer je luknja med vezno steno in spodnjo zaščito, pa letijo smeti, voda in z njo sol proti motorju. Bom dal eno mrežo tja gor, takoj ko zamenjam karter.
Subi, ja cena je ugodna.
Subi, ja cena je ugodna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov