ko sem se danes pripeljal domov iz šihta sem porajtal, da se izpuh precej greje - poleg tega da motor trese. torej bencin se šprica v vse cilindre, le zgori ne notri. na hladno tudi precej smrdi po bencinu iz izpuha.
torej rezultati popoldanske diagnoze:
štartam motor in v prostem teku pulim kable iz svečic:
1. cilinder: motor kašlja
2. cilinder: ni spremembe
3. cilinder: motor kašlja
4. cilinder: motor kašlja
torej res majnka en cilinder.
ok, drugi cilinder je. potegnem kabel čisto dol in ge nesem na kio, priklopim in štartam motor. dela ko urca, kabel je torej okej. za vsak slučaj kiinega priklopim na viviota, ni spremembe, motor trese. približam kabel nazaj k svečki in poslušam če ruka iskra na svečko. sliši se tktktktk, torej tud napetost je (pa še enkrat meje mal spajtlal, tko da VN sigurn je na kablu).
torej je svečka. grem po ključe in hočem odvit svečko. ne gre, gedora za svečke predebela. grem po cevni ključ za svečke, tak tenek iz pločevine. probam, ne gre. potem pa le pogledam, hej, pa saj je luknja premala za ključ 21
ka pa zdej? letim na net po karakteristike svečic viviota. piše: ključ 16 mm

motorčk od vivota je tko mejhn, da so še svečke special ... jaz to v življenju nisem videl tako ozke svečke.
in tud nimam 16 mm kluča za svečko. kje za vraga naj pa to zdej dobim? kaka ideja? svečko se bo najbrž najdel kje za kupit, če ne je pa 3,5 eure od beru naročena po netu.