Nedavna Sajmonova nesrečna izkušnja me je spomnila, da sem že mesec dni nazaj želel tole vprašat, ko sem se slabo uro mučil s kočljivim snemanjem semeringa na aksi od 80ke. Ta semering ima kovinsko telo in je na tesno nabit v utor, zato ga je kar težavno sneti. Toyota v mehaničnem priročniku za to delo priporoča nekakšen SST (special service tool), ne bi vedel, kako zgleda. Sam sem previdno z ostrim izvijačem razsekal ohišje semeringa in ga nato potegnil ven. Jasno, da s tem tvegaš poškodbo ohišja (ne pa tudi same akse, ker jo pred tem odstraniš).
Kako se vi lotevate podobnih zadev? Obstaja kakšno (dostopno) orodje, kakšna finta?
Snemanje semeringov ...
Snemanje semeringov ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
-
divja kripca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 49
- Kraj: Grosuplje
Re: Snemanje semeringov ...
a je to mišljen semering na prednji aksi, za tesnjenje polosovine? na joti še nisem sam dol jemal, na jeepu sem si pa naredil special tool. na fi 12 šipko rebrastega železa sem dal navarit kovinsko pločevinasto ploščico okrogle oblike fi 1 mm manjši kot fi polosovine. trika s šraufkom ni bilo možno izvest ker sedijo čudno globok in s svedrom ne prideš lepo zraven. v glavnem, ta special tool vdeneš, zahaklaš ob robček semeringa in počasi povlečeš ven. če je zapečen, malo pocukaš. sem in tja malo premikaš položaj toola in paziš, da se ne podrajsa ležišče semeringa na notranji strani akse. kar lepo se je dalo ven povleč.vrecha napisal/-a:Nedavna Sajmonova nesrečna izkušnja me je spomnila, da sem že mesec dni nazaj želel tole vprašat, ko sem se slabo uro mučil s kočljivim snemanjem semeringa na aksi od 80ke. Ta semering ima kovinsko telo in je na tesno nabit v utor, zato ga je kar težavno sneti. Toyota v mehaničnem priročniku za to delo priporoča nekakšen SST (special service tool), ne bi vedel, kako zgleda. Sam sem previdno z ostrim izvijačem razsekal ohišje semeringa in ga nato potegnil ven. Jasno, da s tem tvegaš poškodbo ohišja (ne pa tudi same akse, ker jo pred tem odstraniš).
Kako se vi lotevate podobnih zadev? Obstaja kakšno (dostopno) orodje, kakšna finta?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
No, kar nekaj idej se je našlo za naslednjič. Sem vedel, kje moram vprašat. Tnx.
@alex: Ob snemanju točno tega semeringa na polosi se mi je porodilo to vprašanje, verjetno pa me kje še kakšen podoben čaka v prihodnosti.
@alex: Ob snemanju točno tega semeringa na polosi se mi je porodilo to vprašanje, verjetno pa me kje še kakšen podoben čaka v prihodnosti.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov