He he he, hvala hvala ... hja dolgo sem hodil po tole zmago. Čeprav je ob taki konkurenci in sploh načinu zmage še toliko bolj sladka .
Še zdaj ne vem kaj se je zgodilo čisto točno ... ampak počasi bom že dojel
Torej ... Zagreb kot Zagreb, ta tekoča in hitra proga ( še posbej sredinjska hitra slalom sekcija) mi je vedno dobro ležala. In enako je bilo tudi letos. Sicer res, da sem odvozil samo 4 trening vožnje, sem se hitro znašel na 'novi' progi, ki je bil odlično zastavljena glede apeksov itd.
Prvo kvalifikacije .... našel sem odlične pol drsalne in vseeno hitre in zelo zelo predvidljive gume (prepareli nero). Odpelem prvi dve vožnji, ki sem bil z njima že kar zadovoljen, tako, da sem šel v tretjo na 'pune bombe' ... in vozil v 3/4 proge na polnem locku volana in dila gasa...samo na koncu naredil malo prevelik kot in se obrnil .. ok probaš ane ... in rezultat ... zmaga na Kvali.
Potem twini, prvo proti hitremu a še vedno nezanesljivemu Tršanu,v drugo proti Sedlarju ... ki je deloval popolnoma neborbeno, potem sem imel na vrsti Skoko-ta, proti kateremu sem ga neki sral, ampak vseeno zmagal.
In potem grand finale. Jazt še vedno na že malo zlizanih prepareli gumah, ki so bile že proti Tršanu dokaj počasne in kaj vidim na Francozu. Zadaj nameščene slick gume. To mi je popolnoma zbilo moralo ....kaj pa zdaj
Vedel sem, da imam s sabo neizprobanega jokra. In to so bile nove Toyo T1R
Sem šel na vse ali nič, zamenjal gume in gas.
Prva nožnja 6:4 zame, druga 6:4 zame ... 1:0
Vendar je pujs francoski odličen taktizer, in takoj videl, da imam na izhodu iz prvega ovinka in nato za vhod v drugega težave, zaradi velikega gripa in malo premale konjenice .
sledila je druga vožnja ... dobim 8:2 in potem se je začel masaker .... točno na tem mestu se je začel 'šleparit' na ročni in velikimi koti .. kar je meni pustilo premalo prostora za 'jadranje' med ovinkoma. in sem moral zaradi tega prekmalo prelagati v desno in prehitevati v apeks .. in nato s pomočjo ročne in sklopke umetno nekako podaljševati linijo v desno ( čez travo čez stožce in in in ..groza ugalvnem) .. zgubim že praktično zmago z 2:8 in največja groza ... v tistem zavoju mi je še avto potrukiral ... hitro naliti gorivo.
Naslednja vožnja, on zbije par pilonov:7:3 zame, v drugi vožnji (on spredaj) .... spet enak manever na izhodu drugega ovinka ...spet sem se šlepal na ročno, in sklopko .. vendar je kolega Ply malo preveč ( za 40 cm) zajadral iz apeksa v drugem zavoju, in ker sem bil jazt spet čisto na notranji strani ... sem izkoristil napakco, šel na vse ali nič ... pomoje v eni sekundi 10X usekal po sklopki in na izhodu sva si bila bok ob boku, mogoče je bil malenkost nazaj. In potem sem izvedu Death roll in na polno zapru pot v cik cak kobinaciji in Ply-a prhitel.
Odličen dan, brez bojnih poškodb in maksimalnim izkupičkom .. kaj bi si želel več.
Pa zdaj imam končno četico pokalov

, tako da grem res lahko v penzijo hehe.
Še en mali insert iz finala:
http://www.youtube.com/watch?v=Lqo5Sz0bA64
LP